Aqua Park Yapımı
Tanıtım Videosunu Seyret

Aqua park yapımıher zaman popüler olan bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır. Aqua parklar yüzme, şnorkelli yüzme ve dalış için giderek daha popüler hale gelmektedir. Aqua parklar, ihtiyaçlarınıza göre uyarlanabilen benzersiz bir deneyim sunabilen havuzlardır. Elbette ki bir su parkının inşası, özel beceri ve uzmanlık gerektiren karmaşık bir projedir. Aqua parka yapımı gündeme geldiği zaman aşağıdaki kriterler ön plana çıkmaktadır;

  • Bir su parkının planlanması, tasarımı ve inşaatı
  • Ekipman seçimi
  • Su akış sistemlerinin tasarımı
  • Yüzme havuzlarının ve kaydırakların yerleşimi
  • Sıhhi tesisat ve elektrik sistemlerinin montajı
  • Yapay aydınlatma reklam dekorasyonunun montajı
  • Su yalıtım önlemleri

Aqua Park sistemlerinin yapımı zorlu bir iştir ve çok fazla bilgi ve deneyim gerektirir. Dolayısıyla Aqua parka yapımı firmaları mutlaka alanlarında uzman olmak durumundadır. Ancak bu sayede üst düzeyde bir performans ortaya koyabilen Aqua parkları tasarlanması mümkün olmaktadır. Bu aşamada Aqua yapımı konusunda dikkat edilmesi gereken pek çok farklı kriterin de bulunduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.

Aqua Park Yapımı Hakkında Detaylı Bilgi

Havuz keyfinin farklı araçlarla çok daha eğlenceli bir hale dönüşmesini hedefleyen aqua park, günümüzde insanların en çok rağbet gösterdiği alanlar olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Aqua park alanlarına duyulan ilginin fazla olması aqua park yapımı konusunu gündeme getirmektedir. Bundan dolayı aqua park yapımını ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Bu ihtiyacın giderilmesi noktasında firmamız uluslara arası kalite standartlarına uygun bir şekilde hizmet sunmaktadır. Bu noktada kaliteli ve güvenli bir şekilde aqua park alanlarının yapımı oldukça önemli bir husus olarak karşımıza çıkmaktadır. Zira aqua parkla özellikle yaz aylarında oldukça yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bundan dolayı olası hatalı bir inşaat durumu söz konusu olduğunda insanların can güvenliği dahi tehlikeye girmektedir. Bu doğrultuda firmamızın güvenli bir şekilde bu tür parkları üretebilme yeteneğinin bulunduğu bilinmektedir.

Aqua Park Yapımı ve Sistemleri 

Aqua parkının inşası, çok zaman ve çaba gerektiren karmaşık bir süreçtir. Plajlar, göller ve nehirler gibi en uygun alanlarda aqua parklar yapılır. Aqua parkın inşaatı, kullanıcıların suda vakit geçirebilmeleri için böyle alanlarda gerçekleşmektedir.

Bir aqua parkın inşaatı bu alanda deneyim sahibi profesyoneller tarafından yapılmalıdır. İnşaat süreci, planlama, tasarım, hazırlık ve son olarak inşaatı içeren birçok adımı içerir. Aşağıda sıraladığımız bölümler; aqua park sistemleri açısından en önemli alanlardır;

  1. Havuzlar 
  2. Kaydırak kuleleri
  3. Aqua park peyzajı
  4. Düş ve dalga havuzu
  5. Güneşlenme terasları
  6. Havuz ısıtma sistemleri
  7. Havuz kapatma sistemleri
  8. Değişlik ölçeklerdeki kaydıraklar
  9. Elektronik giriş ve çıkış sistemleri

Aqua Park İnşaatı Nasıl Yapılır?

Bir su parkının inşası, çok fazla planlama ve değerlendirme gerektiren karmaşık bir süreçtir. Aqua park yapımı, tesisin büyüklüğüne ve olanaklarına bağlı olarak bir aydan altı aya kadar veya daha uzun sürebilir. Su parkında yer alacak olan ekipmanların sayısı, inşaat sürecini de doğrudan etkilemektedir. Çünkü daha fazla kaydırak, sıhhi tesisat ve elektrik tesisatı üzerinde daha fazla çalışma gerektirecektir.

Aqua park inşaatı, dikkatli planlama ve uygulama gerektiren özel bir alandır. Bir su parkı inşa etme süreci, ekipmanın tasarımı ve inşası, bakım ve güvenlik konuları ile genel operasyon yönetimi gibi birçok farklı bileşeni içerir. Dolayısıyla Aqua park projelerinin isabetli bir şekilde hayata geçirilmesi için mutlaka profesyonellerin sürece dahil olmaları gerekmektedir.

Aqua Park Sistemleri

Aqua park sistemlerihafif ve kurulumu kolay olacak şekilde tasarlanmıştır. Su parkı ekipmanları, su kaydırakları, dalga havuzları ve diğer ilgi çekici yerlerin altına yerleştirilen beton plakalar üzerine kuruludur. Beton plakalar, cazibe merkezini kullanacak kişilerin ağırlığını ve ayrıca bakımında kullanılabilecek herhangi bir ağır ekipmanı destekleyecek kadar güçlü olmalıdır.

Birçok su parkında, ilave güç ve dayanıklılık için 1 metre kalınlığında beton levhalar bulunur. Bu beton plakalar, ağır yüklerin sık sık üzerinden geçmesi beklenen alanlarda ekstra destek sağlamak için dökülmeden önce içlerine inşaat demiri takılmış olabilir. Bir su parkının inşası, tesisin düzgün çalışmasını sağlamak için birlikte çalışan birkaç alt sistemi içeren çok yönlü bir süreçtir. 

Aqua Park Fiyatları 

Aqua parklar, su kaydırakları, su sıçramaları, tüp gezintileri ve daha pek çok farklı unsurdan oluşur. Aqua park sistemini planlarken önemli bir husus, suyun akış hızıdır. Akış hızı, parkınızın konumu ve iç/dış mekan olup olmadığı gibi diğer faktörlerin yanı sıra kullanımdan sonra sistemin ne kadar hızlı boşalacağını belirler. Tüm bu bilgiler ışığında farklı nedenlerden kaynaklı olarak Aqua park yapımı fiyatları gündeme geldiği zaman karşımıza farklı fiyat seçeneklerinin çıktığını ifade etmek de mümkün olur.

Elbette ki Aqua parka fiyatları hakkında detaylı bir araştırma yapmanız; bu tarz projeleri bütçe dostu bir şekilde yaptırmanızı mümkün kılacaktır. Çilek Havuz; Aqua park yapımı konusunda üst düzeyde bir çalışmaya imza atma kabiliyetine sahip bir firma olarak her zaman yeni nesil çözümleri sizlerle buluşturmaktadır. Böylece tam olarak beklentinizi karşılama kabiliyetine sahip bir firma olarak her zaman adından sıklıkla söz ettirmektedir.

Merak Edilenler
E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta