Bahçeye Havuz Nasıl Yapılır? Havuz Modelleri 2022

Bahçeye Havuz Nasıl Yapılır

Siz de bahçesinde yüzme havuzu olan bir ev hayali kuruyorsanız işebahçeye havuz yapmaaşamaları hakkında bilgi edinerek başlayabilirsiniz. Spor ve eğlenceli bir yaşam için ideal olan havuzlar, görsellik anlamında da eve ve bahçeye değer katar. Sadece size ve ailenize ait küçük bir SPA gibi düşünülmesi gereken havuzlar, mavi renkleriyle huzur duygusunun yansımasıdır.

Doğru Yer ve Zemin Seçimi 

Havuzun inşa edileceği yer belirlendiğinde kazma işlemlerine geçilebilir. Küçük bir kepçe eşliğinde gerçekleştirilecek kazma işlemleri havuzun şekillenmesindeki en önemli başlangıçtır. Gerekli ölçüde kazma işleminin tamamlanmasının ardından düzleştirme işlemine geçilir. Manuel kontrol edilen bir silindir bu iş için uygundur. Düzleştirme işleminin ardından; 

  • Zemine beton dökülmesi 
  • Köşelere izolasyon sağlayacak esnek plakaların yerleştirilmesi 
  • Su gider ve 
  • Elektrik aksamının içinde bulunduğu altyapı çalışmalarının tamamlanması sağlanır. 

Kaplama malzemesi seçimi;havuz astarı olarak da bilinen kaplama malzemesi aynı zamanda havuza renk verecektir. Havuz maliyetleri üzerinde ciddi katkılar sağlayan güzel bir görünüm veren vinil malzeme, çalışmaların tamamlanmasına da hız katar. 

Kalite Kontrol Süreci 

Astar kaplama işinin ardından kalite kontrol süreci için havuza su doldurulur. Sızıntı olup olmadığının kontrolü olan bu uygulama esnasında sabırsız davranan ev sakinleri kalite kontrol için yüzmeye başlayabilirler. 

  • Sağlam ve kusursuz bir şekilde inşa edilen havuzun çevre düzenlemesi yapılarak kullanıma hazır hale getirilebilir. 

Havuz çevresini suya dayanıklı malzemelerle kaplayarak konfor alanı genişletilebilir. Havuz başında güneşlenmekten tutun da sıcak sohbetlere veya iş toplantılarına kadar günlük hayata dair her şeye yer ayıracak olan dekorasyon malzemeleri seçilerek mutlu sona ulaşılabilir. 

Sizin Bahçeniz İçin En Uygun Havuz Modeli Hangisi? 

Havaların ısınmasıyla birlikte kullanım ihtiyacı artan havuzlar yılın 365 günü evlere huzur katar. Uygulama alanına göre farklı büyüklük, şekil ve malzemelerle hazırlanacak olan havuzların maliyeti seçilen malzemelerle doğru orantılı olarak değişiklik gösterir. Ortalama bir havuzun maliyeti ölçüler büyüdükçe artar. 

Yüzme havuzları;şık ve ferah bir görüntünün yanı sıra insanın rahatlamasına ve egzersiz yapmasına da olanak sağlar. Sundukları sağlıklı yaşam desteğiyle son dönemlerin en popüler uygulamaları arasında yer alan havuzlar teknolojiden alınan destekle son derece güvenilir bir şekilde dizayn edilebilir. 

Ne Tür Bir Yüzme Havuzuna İhtiyacınız Var? 

  Bahçenize bir yüzme havuzu yaptırmak istediğinizde işe neye ihtiyacınız olduğunu tespit ederek başlayabilirsiniz. Aynı amaca hizmet eden yüzme havuzları arasında birbirinden oldukça farklı tipler olduğu gözden kaçırılmamalıdır. 

Yaptırılmak istenen havuz modeli;havuzu nasıl kullanmak istediğinize, alanın büyüklüğüne ve bütçeye bağlı olarak değişebilir. Eğlence amaçlı yaptırılacak bir bahçe havuzuyla çocuk havuzunun ölçüleri birbirinden farklıdır. Her havuz tipi için de farklı bir maliyet ortaya çıkar. Havuz büyüdükçe metrekare başına düşen maliyet azalsa bile toplam maliyetin artacağı unutulmamalıdır. 

Yüzme Havuzu Donanımları ve Aksesuar Alternatifleri 

Havuz yapımı, çevre düzenlemesi, zorunlu donanımlar ve aksesuar alternatifleri havuz maliyetine direk etki eden konu başlıkları arasında sayılabilir. Bu aşamada kullanım süresi boyunca ortaya çıkacak bakım ve tamirat masraflarını da hesaba katmak gerekir. Hijyenik, suyu berrak ve güvenli bir havuz için düzenli olarak bakım yaptırılmalıdır. 

Alanında kaliteden ödün vermeyen projelerin altına imzasını atan firmamız, müşteri beklenti ve memnuniyetine odaklanan çalışmalarıyla göz doldurur. En iyi ve doğru olanı mevcut şartlara uygun olarak tasarlayan alanında deneyimli ekiplerimiz, karşılıklı güvene dayalı etkili bir iletişimle yaşam alanlarının görsel zenginliği kavuşmasına katkı sağlar. Siz de hayalinizdeki havuza kavuşmak istiyor ancakbahçeye havuz nasıl yapılırsorusuna yanıt bulamıyorsanız, birlikte çalışabilir ve düşlediğiniz havuza bir adımda ulaşabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta