Bahçeye Havuz Yaptırmak

Bahçeye Havuz Yaptırmak

Bahçe için havuz maliyetleri, kurumsal hizmet veren firmalara yapılan havuzlara nazaran daha az maliyetli olabilmektedir. Havuz için gereken malzemeler ve kullanılacak ekipmanların yanı sıra işçilik ve hizmet gibi durumların maliyet üzerindeki etkileri kısmi miktarlar olmaktadır.

Bahçe havuzu için maliyet esas olarak havuzun ölçüsüne ve geometrik şekline göre belirlenir. Ayrıca bahçe havuzu için tercih edilen havuz sistemi de maliyet için ekonomik olabildiği gibi daha fazla maliyetli de olabiliyor. Özellikle havuzun yapımının yanı sıra tesisat ve bazı belirli gereksinimler de maliyete dahil olan işlemlerdir.  

Bahçe İçin Havuz Nereye Yapılır? 

Bahçe için havuzlar genel olarak müşterinin isteğine bağlı olarak her yer için yapılabilir. Ancak bazı yerler havuz için elverişli durumda olmayabilir yada havuz için uygun konumda olmayabilir. Bu gibi durumlarda havuz yapımı için çalışılan firma ile kontak halinde olunarak fikir alışverişi sağlanması durumunda pratik çözümler kolayca bulunabilir. Sık olarak istenilen bahçe havuzları evin ön, arka, sağ ve sol taraflarında bulunur. 

Ayrıca plaza benzeri evlerde de havuz yapılır. Ancak konum itibari ile bahçe havuzu statüsünde bulunmadığı için ayrı çözümler üretilir. 

Havuz Ölçüleri Ne Kadar Olmalıdır? 

Havuz ölçüleri havuzun geometrik şekli, bahçenin metrekaresi, havuz yapılacak alanın ölçülerine bağlı olarak alınır. Ölçüler genelde firma tarafından ''en uygun'' kapsamında müşteriye bildirilir. Ancak son karar müşteride olduğu için, müşteriye bağlı ölçüler esas olarak alınır. Havuz için en uygun ölçüler ise geometrik şekil ile özdeşleşebilecek ölçülerde olur. Ayrıca bahçe için en uygun tasarım havuz ölçülerine de bağlı bir durumdur. 

Bahçe için Havuz Sistemleri Tercihleri 

Bahçe için havuz sistemleri, kullanım amacına ve geometrik şekillerine bağlı olarak birçok alternatif tercihler ile bulunur. Geneldebahçeye havuz yaptırmakisteyenler tercihlerini betonarme yüzme havuzu sistemleri olarak yapmaktadır. Ancak prefabrik yüzme havuzları sistemlerinin yanı sıra bahçe havuzu için, kare normal kullanımlık, betonarme, prefabrik havuz ve süs havuzu havuzları da tercih edilmektedir.  

Bahçe havuzu, sistemlerine bağlı olarak çeşitli maliyetleri olur. Ancak maliyetleri yüksek olmadıkları için aralarındaki fark da yüksek olmamaktadır.  

Bahçe Havuzu Nasıl Yapılır? 

Bahçe havuzu yapımı, zahmetli geçen bir aşamadır. Bunun sonucunda havuzun kullanımı mümkündür. Ancak zahmetli geçen bu aşamanın her kısmı, havuzun yapımını gerçekleştiren firma tarafından gerçekleştirilir. Müşteri için bu süreci izlemek ve fikir alışverişi yapmak yeterli olacaktır. Bahçe havuzu yapımı kalifiyeli işçi kadrosu ve uzman ekip tarafından; 

  1. Havuzun inşaatının gerçekleştirileceği yer, küçük kepçe ile kazınır. 
  2. Kazıldıktan sonra zemin için gereken düzgünlüğün sağlanabilmesi için, düzleştirme işlemi gerçekleştirilir.Bunun için ise silindir kullanılır. 
  3. Düzleştirme sonrası yan kısımlar için izolasyon sağlayan plakalar yerleştirilir. Yüzey döşemeleri beton dökme işleminden önce yapılır. 
  4. Ayrıtların şekil alabilmesi ve birbirine oturabilmesi için gerekli şekillendirme işlemleri paneller ile yapılır. 
  5. O işlemlerin ardından havuz astarı malzemesi panellere döşenir. Bu sayede suya rengini veren mavi rengi belirir. Havuz görünümü için ideal yapı malzemesidir. Mutlaka olmasa da gerekli bir malzemedir. 
  6. Havuz astarını tercih etmeyenler içinse taş doldurularak farklı bir dizayn boyutu katılabilir havuza.  
  7. Son adım ise havuzun hizmetinin yeterli olup olmadığına dair testlerin gerçekleşmesi olacaktır.  

bu adımların yerine getirilmesi ile bahçe havuzu yapılır ve müşteriye sorunsuz ve zamanında teslim edilir.  

Bahçe Havuzu Yaptırmak İçin Firma Hizmeti 

Bahçe havuzu yapımı için en ideal ve gerekli olan hizmeti sunan firmalar oldukça önemlidir. Biz de bu kapsamda sizlere hizmetlerimi en doğru şekilde sunarak kalitemizi hissetmenizi sağlıyoruz. Ekipman ve malzeme destekleri ile havuz yapımı sürecini hızlandırıyoruz. Firmamızı tercih edecek olursanız yada hizmetlerimiz hakkında bilgi edinmek isterseniz iletişim hatlarımız ile tarafımıza ulaşabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta