Evin İçinde Havuz Nasıl Yapılır?

Evin İçinde Havuz Nasıl Yapılır

İçine havuz yapılacak bir ev düşlediğimiz zaman çok büyük metrekareli yapılar aklımıza gelir. Oysa küçük oda, teras veya kış bahçeleri deev içine havuz yapımıiçin en ideal alanlardır. Bugüne kadar yapılmış şahane fikirlerden ilham alınarak ortaya çıkarılacak tasarımlar, yaratıcı ve yenilikçi bir düşünce yapısıyla gerçekleşebilir.

Yılın 365 Günü Havuz Keyfi! 

Kapalı alanlarda konumlanacak havuzlar, yılın 365 günü kesintisiz su keyfi yapılmasına yardımcıdır. İşten dönünce biraz yüzmek ve anın tadına varmak, günün yorgunluğunu çıkarmak isteyenler için bulunmaz bir nimettir. Evinde havuzu olanlar; 

* Düzenli yüzme alışkanlığı edinebilir ve 

* Daha sağlıklı bir hayata merhaba diyebilir. 

Tasarım;evimin içinde havuz olmasını istiyorum diyenlerdenseniz işe tasarıma incelik vererek başlayabilirsiniz. Ev içi ve dış cepheyle uyumlu bir havuz, hem şık hem de uzun ömürlü bir şekilde kullanılabilir. 

Ev İçi Havuzun Konumu Nasıl Belirlenir? 

Havuz konumu ve evin ne zaman hangi yönden güneş aldığı çok önemlidir. Havuzun yapılacağı yere karar vermeden önce uzun süreli bir gözlem yapılmalı ve en doğru kararın konusunda deneyimli ekipler eşliğinde verilmesi gerekir. 

Alan ve büyüklük;konuma karar verdikten sonra yapılacak havuzun kaplayacağı alanın belirlenmesi gerekir. Tasarımın etrafında yaşam alanı yaratarak daha keyifli bir ortam hazırlanabilir. Zaman içinde havuzu kaç kişinin kullanma ihtimali olduğu da tespit edilmesi gereken konular arasında yer alır. Basit olduğu kadar da farklı bir tasarım; 

* Kolay hazırlanabilir ve 

* Güvenle kullanılabilir özelliklere sahip olmalıdır. 

Küçük bir bahçeyle birleştirilecek olan havuzlar ev içinde yeni yaşam alanlarının ortaya çıkmasına yardımcıdır. Bu özellik sosyal anlamda daha farklı bir konseptle birleştirilerek kullanılabilir. 

Manzaraya Karşı Yüzme Keyfi! 

Bir çatı katında yüzmek ve yüzerken tüm şehri görmek hayal bile edilmeyecek kadar özeldir. Ev içinde yapılacak bir havuzun malzeme seçiminde de özenli davranmak ve tercih aşamasında; 

* Bütçe 

* Güvenlik 

* Estetik ve 

* Dayanıklılık özelliklerini göz önünde bulundurmak gerekir. 

Bir havuz dekorasyonunun vazgeçilmez parçaları olan bitkiler ise dikkatle seçilmeli ve ev içi peyzaj alanına gereken önem verilmelidir. İçeriden ve dışarıdan yapılacak aydınlatmalar, olası riskleri ortadan kaldırırken görsel anlamda ortama değer katar. Dar, kapalı, geniş, lüks veya ahşap kaplama mekanlar için farklı havuz tasarımları yapılarak alanla uyumlu sonuçlar elde edilebilir. 

Derinlik;havuz konusunda verilmesi gereken en önemli karalardan birisi de derinliktir. Havuzun konumu ve bütçeye uygun olarak hazırlanacak derinlik ölçüsü, modern tasarım yöntemleriyle kullanıcı tercihleri göz önünde tutularak belirlenmelidir. Bahçe, teras, oda veya kış bahçesiyle uyumlu havuz şekli standart havuz şekillerinden farklı olabilir. Küçük ancak etkileyici detaylar, alanında uzman ekiplerin yönlendirmeleriyle değerlendirilebilir ve en doğru sonuca ulaşılabilir. 

Kullanım Kolaylığı Sağlayan Pratik Fikirler 

Farklı tasarımlar kullanım kolaylığı sağlarken, samimi ve romantik ortamların oluşmasında da etkili olur. Hazırlanan ev içi havuzlarda bakım, güvenlik, temizlik ve hijyen konusunda gerekli önlemler alınmalı ve uzun süreli keyifli bir kullanım için malzeme seçiminde özenli davranılmalıdır. Kendine has tasarım ve yapıya sahip olması gereken ev içi havuzlar, son yıllarda en çok tercih edilen dekorasyon seçenekleri arasında gösterilebilir. 

Evin içinde havuz nasıl yapılır konusunda uzman olan ekiplerimiz, sahip oldukları deneyimle hayallerinizin gerçeğe dönüşmesine katkı sağlar. Projelerinde hataya asla yer vermeyen şirketimiz, müşteri beklenti ve memnuniyetine odaklanan hizmet anlayışıyla en yeni teknolojilerle istenen her yerde havuz keyfi yaşanmasına yardımcıdır. Tahmini bütçe için bizi arayabilir veya iletişim bilgileri, almak istediğiniz hizmet tipi ve özel taleplerinizi online teklif formuna girerek size özel hazırlayacağımız projeyi değerlendirmeye alabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta