Hamam Mermeri Neye Göre Seçilmelidir?

Hamam Mermeri Neye Göre Seçilmelidir

Türk kültürünün önemli yapılarından biri olan ve vazgeçilmezleri arasında giren Türk hamamları hem sağlık açısından önemli hem de büyük keyif vermektedir. Hamamlar pek çok farklı tasarımlara sahi olup, birçok ortamda rahatlıkla kullanılmaktadır. Büyük ve küçük kapsamlı kullanıma uygun olan hamam modelleri için profesyonel hizmet alabilirsiniz. Türk hamamı imalatında deneyim ve zarif tasarıları bir arada bulabilir ve zevkleriniz ile birleştirilerek istediğiniz gibi bir hamam sahip olabilirsiniz. Bu kültürel deneyime sahip yapı için önemli unsurlardan biri mermer seçimi olmaktadır. Türk hamamı malzemeleri mermer seçimi ile en önemli parçalarını oluşturabilirsiniz.

Hamamda Bulunması Gereken Özellikler

İyi bir hamam için gereken en önemli özellik hamamın mermeri oluşturmaktadır. Hamam imalatı konusunda en önemli parça olan mermer kullanımında birinci sınıf kaliteli ve gözeneksiz yapıya sahip mermer kullanılmalıdır. Bu sayede su iletimleri gidere kolay şekilde ulaşarak tasarlanabilir. Buda hijyenik ve pratik kullanım imkanı sunmaktadır. Mermer kullanımı konusunda oldukça önemli olan hamam mermeri damarları ve dokusu bakımından göz yormayacak şekilde dinlendirici olmalıdır. Böylelikle konfor ve estetik bir açıda sunularak yüksek müşteri memnuniyeti oluşturulabilir. Mermer seçimi ile estetik başarıyı yakalayacağınız hamamlarda bulunması gereken bir diğer özellik ise sıcaklık ayarıdır. Hamamlarda sıcaklık ayarının çok iyi şekilde yapılması gereklidir. İçerideki hava, mermerin sıcaklığı en iyi şekilde olmalı ve üzerine oturan kişiyi en iyi şekilde ısıtabilmelidir.

Hamamda bulunan oturaklar, zeminler ve sürekli kullanılan mermer kısımlar tamamen ısıtılmış olmalıdır. Hamam kültürünün yapı taşını oluşturan göbek taşının tüm noktalarının kişiyi rahat şekilde ısıtması ve terletmesi sağlanmalıdır. Tüm bu hizmetleri yüksek profesyonelliğe dayalı olarak alabilir ve kaliteli hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Hamamda Kullanılan Isıtma Sistemleri

Hamamın temel taşını oluşturan mermerler tam bir ısı halinde olması gerekiyor. Hamam imalatı sırasında göbek taşında farklı derecede ısınma sistemi planlanmalıdır. Tasarım süreci, bu durumda oldukça önemlidir. En ufak bir hata ısınmada büyük zorluklar yaşatabileceği gibi büyük sorunlara de neden olmaktadır. Profesyonel ve tecrübeli şekilde hizmet alarak sorunsuz hama imalatı yaptırabilirsiniz.

Hamamlarda bulunan ısıtma sistemleri temel olarak iki kısma ayrılmaktadır. Bunlar sıcak su ile ısıtma ve elektrikli ısıtma sistemleridir. Sıcak su ile ısıtma çok fazla kişinin kullandığı hamamlar için tercih edilmekte ve oldukça ekonomiktir. Isı yalıtımı daha kolay sağlanmaktadır. Diğer sistemde ise küçük hamamlar için tercih edilir ve hamam girmeden önce sıcaklık ayarı yapılabilmektedir.

Türk Hamamı Modelleri

Türk hamamı kullanım açısından oldukça geniş nedenlere sahiptir. Özellikle sağlık sorunları olan kişiler tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Türk geleneklerinin temel unsurları arasında yer alan hamamlar yıkanma, temizlenme gibi işlemlerin yanı sıra sosyal bir yaşamın parçasını oluşturmaktadır. Mimari açıdan oldukça şık bir görüntü sunan hamam modelleri şekilleri itibari ile tarihi bir yapı niteliği de kazanmaktadır. Oldukça hoş ve mimari açıdan kullanışlı hamamlar için en iyi profesyonel yardımı alabilirsiniz.

Türk Hamamı Faydaları

Kültürel açıdan da büyük bir öneme sahip olan hamamlar iki tip su sistemini barındırmaktadır. Doğal sıcak su ve suni yollarla ısıtılmış su gibi çeşitler bulunuyor. Kaplıca olarak bilinen doğal sıcak sular tedavi amacı ile kullanılır. Sağlık açısından oldukça yararlı olan hamamlara yabancılar çok fazla ilgi göstermektedir. Sizde eşsiz bir hamam deneyimi yaşamak ve yaşatmak için en doğru seçeneklerden hizmet alabilirsiniz.

Birçok faydası bulunan hamam cildinizin daha parlak görünmesine etki edeceği gibi vücudunuzun kirden ve toksinden arınmasına da etki sağlar. Vücudunuzda biriken negatif enerjinin atılmasını sağlar ve yorgunluğun giderilmesine yardımcı olur. Bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkiler yaratır ve sizi hastalıklardan korur. Kas ve eklem ağrıları için de oldukça faydalı olan hamamın birçok faydası bulunmaktadır.

Türk Hamamında Işıklandırma

Hamama gelen insanların genel amacı rahatlamak ve stres atmak olmaktadır. Bunun için de ışık sisteminin doğru şekilde kullanılması gerekmektedir. Işıklandırma sistemi doğal ortama uyumlu olmalı ve göz yormamalıdır. Işık kadar etnik desenler ve kullanılan ayrıntılar oldukça önemlidir. Tüm bu unsurları göz önünde bulunduran ve profesyonel hizmet sunan firma ile birlikte sorunsuz ve lüks bir hamam imkânı bulabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta