Harici Kumandalı Sauna Sobaları Nasıl Kullanılır?

Harici Kumandalı Sauna Sobaları Nasıl Kullanılır

Sauna sobaları, sauna keyfi için vazgeçilmezlerden bir tanesidir. Ancak kaliteli sauna sobası için dikkat edilmesi gereken çok önemli faktörler vardır. Bu faktörler; dayanıklı ve güvenli olması, kullanışlı ve estetik olması, her şeyden önce hijyenik olması, ekonomik ve keyif verici olması çok önemlidir.

Sauna sobasının bir diğer ismi olan sauna ısıtıcısı, ahşap bir yapısı bulunur. Saunanın ahşap yapısından sonra saunanın en önemli kısmı olarak karşımıza çıkar. Kaliteli sauna sobası doğru bir şekilde kullanıldığı zaman daha verimli bir hale gelir. Soba tercihi yapılırken mutlaka saunanın hacmine uygun bir şekilde tercih edilmelidir. Böylelikle sauna hem kolay hem de daha çabuk ısınacaktır. Çabuk ısındığı için daha az elektrik harcanmış olur. Bu sebeple kaliteli sauna sobası tercihi çok önemlidir.

Sauna Sobasının Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sauna sobası için dikkat edilecek en önemli konu, saunanın duvar örülerek kurulması veya içine yapılacaksa, bu odanın duvarları mutlaka betonarme, tuğla veya ytong malzemeden yapılmış olması gerekir. Kabin şeklinde yapılan saunanın, oda içerisinde en uygun yere yerleştirilmesi gerekir. Sauna sobası için emniyet, taze hava girişi ve çıkışına imkan sağlayacak alanlar tercih edilmelidir.

Sauna Sobaları

Sauna, ortamda bulunan havanın nem yoğunluğunun artması ile vücutta bulunan toksin maddelerin uzaklaştırılmasını sağlamaktadır. Odanın sıcaklığını ayarlamaya yarayan sauna sobaları, istenilen sıcaklığa ulaşmasını sağlayacaktır. Kaliteli sauna sobaları ile daha az enerji tüketerek, maliyeti düşürebilirsiniz. Enerji ve zaman tasarrufu ile 40 dereceden, 90 dereceye kadar ayarlanabilecek her sıcaklık seviyesinde aktif olarak çalışmalıdır. Sauna sobalarında aranılacak en önemli özelliklerden birisi buharlaşma oranıdır. Sauna verimliliği ortamda bulunan nem oranı ile doğru orantılıdır. Buharlaşma oranı mümkün olduğunca yüksek seviyeleri bulur. Nemli ortamlarda kullanılan sauna sobaları paslanmaz çelik olmalıdır.

Buharlaşma oranı yüksek, kaliteli, güzel esanslar ve hijyen ortam ile tüm müşterilere aynı kalitede hizmet vermektedir.

Sauna Ekipmanları

Sauna, 2000 yıllık bir geçmişi olan yüksek sıcaklık ve düşük nem oranı ile rahatlamanıza yardımcı olan bir banyo türüdür. Her kişinin kendine göre bir koşturmacısı, stresi bulunmaktadır. Bu gibi durumlarda herkesin kaçtığı bir yer vardır ve bu yerlerden biri sauna olduğu zaman rahatlama sağlıkla gelecektir. Saunayı kullanacak kişi sayısı, nem oranı ve ortamın sıcaklığı gibi etkenlerden dolayı sauna çeşitleri değişebilir.

Vücudumuza birçok faydası olan saunanın hem fiziksel hem de zihinsel rahatlama sağlayabilecek en kolay yollardan biridir. Sauna banyosu, aynı zamanda terleme odası olarak da isimlendirilir. Sauna ekipmanları sayesinde vücuttaki kasları rahatlatarak kişileri stresten uzaklaştırır. Sauna ekipmanlarında ahşap ve bakır malzemeleri tercih etmekteyiz. Ahşap veya bakır malzemelerin kullanılması ortamda bulunan nem yoğunluğunun öneminden kaynaklanır. Bakır kova ve bakır kepçe malzemeleri ortamda bulunan nemin uygun seviyeye ulaşmasında etkilidir. Sauna ekipmanlarında kullanılan en kaliteli malzemeleri internet sayfamız üzerinden temin edebilirsiniz.

Sauna sobaları, sauna soba taşı, sauna aydınlatma, soba kontrol panelleri, sauna higrometre, sauna kum saati, termometre, sauna kova kepçe, sauna saati, sauna esasları, sauna yastık, sauna aplik ve sauna ağaçları gibi birçok sauna ekipmanlarına internet sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Kalitesinden hiç bir zaman ödün vermeyen birçok ürünü sitesi üzerinden satışa sunmaktadır.

Sauna Esansları

Saunada en fazla tercih edilen ekipmanlardan biride sauna esanslarıdır. Ortamın havasını değiştirerek, güzel kokusu ile sizi alıp başka ortamlara götürecektir.

Sauna ortamı çok sıcak olmasından dolayı kuruluk meydana gelir. Oluşan kuruluğu engellemek için ve ortama ferahlık vermek için sauna esansları kullanılır. Sauna esanslarının aynı zamanda nefes açıcı ve ferahlatıcı etkisi de bulunur. Çoğunlukla mentol, okaliptüs, portakal esansları kullanılır. Daha etkili ve yoğun bir koku istendiği zaman kristal mentol kullanılır. Tüm esansların ferahlatıcı ve nefes açıcı etkileri bulunmaktadır.

Sauna Esansları Nasıl Kullanılır?

Bir litre suya bir kapak ölçek esans koyarak sauna kovasına hazırlanır. 20 dakika gibi aralıklarla en az 40 ile 45 dakika ısıtılmış sauna taşları üzerine kepçe yardımı ile uygulayın. Sauna içerisinde bulunan havanın kısa zamanda değiştiğini fark edeceksiniz. İnternet sitemizde bulunan sauna esansları, konsantre ürünleridir. Bu yüzden sulandırmadan kullanmamanız gerekir.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta