Havuz Ayak Dezenfektanı Nasıl Kullanılmalıdır?

Havuz Ayak Dezenfektanı Nasıl Kullanılmalıdır

Havuz yapımı sonrasında en önemli konu temizliği haline geliyor. Temizliği yeteri kadar sağlanamayan tüm havuzlarda mikrop kapılma riskleri oluşuyor. Kullanan kişilerin sağlığı tehdit altına giriyor. Bu yüzden havuzların bakımı ve kontrollerinin yapılması zorunluluktur. Havuz bakım ve temizliği kişi biliyorsa kendisi yapabilir. Ancak yeterli donanıma sahip değilse mutlaka uzman yardımı almalıdır. Havuz temizliği için sonuçta kimyasal ürünler kullanılır. Bu kimyasal ürünlerle temas etmek, havuzda kimyasal kalmasına sebep olmak ve solumak oldukça tehlikelidir. Kendiniz altından kalmayacaksanız Çilek Havuzu arayarak destek isteyebilirsiniz.

Çilek Havuz Bakımı

Çilek Havuz kurulduğundan beri havuz, hamam, sauna odaları ve Türk Hamamları yaparak müşterilerine hizmet verir Oldukça uzun ömürlü, dayanıklı ve kaliteli olan yapılar müşterilerin memnuniyetini en üst düzeyde tutar. Böylece müşteri hiçbir sorun yaşamadan havuzunu kullanmaya başlar. Çilek havuz aynı zamanda havuz malzemeleri satışını da gerçekleştirir. Ürünlerimiz kısmında yer alan ürünlerden ihtiyacınız olan her şeyi tedarik edebilirsiniz. Havuz kloru, havuz pH dengeleyici, ayak dezenfektanı gibi birçok malzemeye ulaşım şansınız vardır. Çilek Havuz bu malzemeleri size hızlı, güvenli bir şekilde ulaştırır. Bunun yanında ürünlerinde kalite garantisi verir ve hızlı kurulum sağlar.

Havuzların Kimyasal Bakımı

Bir havuzun yeteri kadar temiz olabilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen standartlara uygun olması gerekir. Eğer istenen ölçümleri yerine getirmezse hemen havuzun kimyasal ile temizlenmesi gerekir. Havuz temizliği için kullanılan malzemeleri Çilek Havuz temin etmekte ve talep edilirse bakımını da yapar. Havuz temizlik kimyasalları klorlar, pH düzenleyici, sıvılı ve haplı formlarda test kitleri, kış bakım ilaçları, filtre temizleyiciler, havuz ayak dezenfektanı, yüzey berraklaştırıcılar, yosun önleyiciler, çökeltiler olarak sıralanabilir. Bütün bu malzemeler havuz temizliği için düzenli aralıklarla havuzda uygulanmalıdır.

Havuz Kimyasalları Nasıl Uygulanır?

Havuz kimyasalları uygulamak için önce havuz kontrolü yapılır. Sıvılı ve haplı test kitleri ile havuzun pH'ına ve klor düzeyine bakılır. Havuzdan biraz su alırsınız ve test kitinin içine atarsınız. Sahip olduğu şeffaf cam sayesinde ise suyun durumunu görürsünüz. Daha sonra numune suya 1 tane hap ve onun üzerine 3 damla sıvı damlatırsınız. Böylece havuz suyunu test edersiniz. Test sonuçları Sağlık Bakanlığı tarafından verilen değerlere uygun değilse mutlaka hemen kimyasal uygulanmalıdır. Havuzun klor seviyesinin uygun çıkmamasıyla beraber mutlaka klorla temizleme yapılmalıdır. Havuzlarda bağlı klor ve serbest klor olmak üzere iki değer okunur. Bağlı klor adı üstünde kirlilikleri bağlayan klordur. Bu klorun işlemden sonra havuzdan uzaklaştırılması gerekir çünkü insan sağlığı için tehlikelidir. Serbest klor ise havuzun temizliğini ifade eden klor cinsidir.

Havuz Temizliğinde Klor Kullanımı

Çilek havuz toz ve tablet formlarını satışa sunar. %56 ile %90 oranlarına varan klor ihtiva eder. Stabilizatör içermesi sayesinde günün her saati uygulama yapabilirsiniz. Aslında havuzlarda en iyi klorlama akşam yapılır ve yaklaşık 1 gün boyunca dinlendirilmesi sağlandığında olur. Klor UV ile beraber bozulduğu için gündüz yapılması önerilmez. Ancak Çilek Havuz satışını yaptığı klor UV'den etkilenmez. Satılan klor malzemesi havuzda kireçlenmeye sebep olmaz. Suda bulanıklık yaratmaz. Suyun pH'sını etkilemediği için sürekli pH değeriyle uğraşmanıza da gerek kalmaz. Ev havuzlarında da toplu havuzlarda da Çilek Havuz 100m3 suya 0,5 kg kullanılmasını öneriyor. Dezenfeksiyon yaparken mutlaka havuzun pH'sını ayarlamanız gerekiyor. Bu değer 7.2 - 7.6 aralığında olmalıdır. Asit ile temasında zehirli gaz çıkışı yapar. Kullanırken dikkatli olmak gerekir herhangi bir yerinizle temas ederse mutlaka bol su ile durulanmalıdır. Kesinlikle solumamaya çalışın ağzınıza maske takarak çalışmaya özen göstermenizde fayda vardır.

Havuz İçi Kıyı Ekipmanlarından Ayak Dezenfektan Havuzu Ve Dezenfektan Sıvısı

Havuza girmeden önce yerle temas edip kirlenen ayakların temizlenmesini sağlayan ekipmandır. İki ayağın sığabileceği boyutlardadır ve herhangi bir kurulum montaj istemez. Yanında ayak dezenfektanı alıp doğrudan kullanmak mümkün oluyor. Farklı ebatları vardır ve toplu kullanılan havuzlarda mutlaka olmalıdır. Kimyasallar bu ürünü etkilemez. İçine dökülen dezenfektan ise 25 litre bidonlarla satılır. Ayağın temizlenmesini sağlayan esas madde budur. Ayrıca ayak mantarının yayılımını da önlemiş olur. Çilek Havuz 100 m3 suya 0,5 litre malzeme sulandırarak katılmasını öneriyor.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta