Havuz Bakımını Neye Göre Yapmalısınız?

Havuz Bakımını Neye Göre Yapmalısınız

Havuz bakımı için ağırlıklı olarak 4 çeşit bakım kimyasalının kullanımı mümkün olur. Böylecehavuz malzemeleriiçinde pH dengeleyici, klor, yosun giderici ve berraklaştıran kimyasal sıralanabilir. Bu malzemelerin hepsi kimyasal maddelerden oluşur ve doğrudan solunması veya temas edilmesi oldukça tehlikelidir. Temas eden bölge bol su ile yıkanmalıdır. Havuz bakımı için uymanız gereken rutinler bulunur. Hem havuzun görüntüsünün güzel olması için hem de sağlık açısından havuz bakımını yapmanız önem arz eder.

Havuz Bakımı Hangi Sıklıkla Uygulanmalıdır?

Çilek Havuz, havuz yapımında tüm aşamalara aynı özeni gösterip büyük bir titizlikle yapar. Havuzlar kullanışlı, uzun ömürlü olarak tasarlanır. Havuzları yaparken kullandıkları tüm ürünler en son teknolojinin ürünleridir. Bu ürünler işlerini hem hızlı halletmelerini hem de çok sağlam olmasını sağlar. Ekipmanlar teknoloji takip edilerek güncellenir. Çilek Havuz, havuz yapım ısürecinde sirkülasyon pompalarının ve filtrasyon sistemlerinin doğru ve eksiksiz çalışmasını sağlar. Havuz filtrasyonunun görevi havuzun içerisinin kirlenmeden sürekli temiz kalmasını sağlamaktır. Havuz yapımında önemli olan bir diğer konuda dezenfeksiyon sistemlerinin varlığıdır. Havuz dezenfeksiyon sistemleri havuzun içerisinde mikroorganizma üremesini engeller. Yani havuz içerisinde mantar, bakteri ve virüs gibi bir canlı yapı oluşmaz. Çilek Havuz hem filtrasyonu hem de havuz dezenfeksiyonu işlemlerini oldukça başarılı bir şekilde uygular.

Havuzların Kimyasal Temizliği Hangi Kimyasallar İle Yapılmalıdır?

Havuzlara kimyasal uygulayarak temizlenmesi sağlanır. Bu havuzların kimyasal uygulandıktan sonra hemen kullanılması uygun değildir. Belli bir süre beklemeniz gerekir. Bu yüzden akşam ya da gece havuzun temizlenmesi uygundur. Kullanımdan sonra havuzun pH derecesini ölçmeniz gerekiyor. Eğer Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen aralıkta değilse mutlaka pH dengeleyici kullanmalısınız. Aynı zamanda havuzun klor miktarı ölçülmelidir. Yine pH gibi serbest ve bağlı klor miktarları Sağlık Bakanlığı tarafından yönetmelikte belirtilmiştir. Kontrol ederek bu değerde olup olmadığına bakın eğer değilse ya profesyonel bir yardım alın ya da kendiniz klorlama işlemini yapın. Yosun öldürücüler yine havuz içerisinde yeşil bir görünüme sebep olan yosunları en başından temizler. Havuz berraklaştıranlar ile havuzun daha temiz ve duru görünmesini sağlamış olursunuz. Ancak bunların kullanımını haftada bir kere ile sınırlandırmanız faydalı olacaktır.

Havuzun Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Filtrasyonlar havuzun mikroplardan korunmasını sağlarlar. Filtrasyonlarda katı pislikleri ve yabancı maddelerin tutulmasını sağlayacak filtreler bulunur. Havuz filtrasyon sistemlerinin de temizliğini yapmalısınız. Dip süpürgesi ve havuz fırçalama filtrasyon sistemine yardım için uygulanabilir. Bunun yanı sıra filtreler değiştirilmeli, kumları, torbalarını ve kartuşlarını temizlemelisiniz. Yılda bir kere filtrasyon temizliği yardımcı olacaktır. Çilek Havuz size havuz temizliği konusunda profesyonel destek verir. Havuzunuzun bakımını düzenli ve dikkatli yapılmasını sağlamak bir problem yaşamanızı engelleyecektir. Sorun oluşmadan tedbir almak sizin için daha az maliyetli olacaktır. Bu sebepten havuzların günlük, haftalık, aylık bakımlarını gerek kendiniz gerekse Çilek Havuzdan yardım isteyerek yapılmasını sağlayın. Bazı havuzlarda ise yeni dolum yaptığınızda klorlama işlemine rağmen renkli bir görüntü oluşabilir. Berraklığını kaybetmediği halde meydana gelen bu renk değişimi havuz suyunda oluşan metallerden kaynaklanır. Yosun kaynaklı olan kirlilik daha çok yeşil renktedir ve bulanık bir görüntü meydana getirir. Yosun oluştuğunda bunlardan kurtulmak için yosun önleyici kimyasal kullanmak yeterlidir. Ancak metal kaynaklı bir problem varsa iki olası nedeni vardır. Havuza doldurulan su iyi arındırılmamıştır ya da metal aksamlar korozyona uğramıştır.


Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta