Havuz Elektrik Tesisatı Nasıl Yapılır?

Havuz Elektrik Tesisatı Nasıl Yapılır

Her havuzun dışyüzü birbirinden farklı tekniklerle hazırlanmakta ve farklı tesisat kurulumları yapılmaktadır. Bunlar arasında elektrik tesisatı; havuzun mimari tasarımları çerçevesinde yer almaktadır. Elektrik donatısı, havuz görsel aydınlatma sistemlerinin planlanma aşamasında mimari projeye eklenen tesisatını kapsamaktadır.

Havuz içinde kullanılan aydınlatmaların, filtrelerin ve benzeri donatıların çalıştırılması için tesisatın güvenli olarak montajı sağlanmaktadır. Mimari projede yer alanhavuz elektrik tesisatı nasıl yapılır? Havuz duvarı içinden ve havuz çevresinden kabloların uzatılması ile dıştan bağlantısı kurulmaktadır. 

Aynı zamanda en iyi hesaplama ile tesisat kablolarının suya teması sağlanmadan havuz inşasının dış alanından geçirilmektedir. Kesinlikle havuz içinde kablo geçiti olamamaktadır. 

Ayrıca en son kurulumu yapılan işlemler arasındadır. Havuzlarda risk oluşturmaması için elektrik tesisatı, kurallara uygun biçimde döşenmektedir. 

Havuz Tesisatlarında Elektrik Sisteminin Kurulma Amacı 

Elektrik tesisatının havuz mimarilerine kurulma amacı; ışıklandırma sisteminin çalışması ve estetik bir görsel oluşturmasıyla bağlantılıdır. Bunun yanı sıra havuz mimarisinde kullanılan tüm elektrikli sistemlerin aktif edilmesi içindir. 

Elektrik tesisatının kurulumunda, profesyonel olmak ve gerekli tetkiklerin yapılması gerekmektedir. Havuz mimarisiyle birleştirilen elektrik tesisatının risk doğurmaması için hem alttan, hem de dıştan kurulumu dikkatle sağlanmaktadır. 

Aynı zamanda tesisatın kurulma prosedürleri ve kurulma amacı çerçevesinde doğru havuz kanatlarından elektrik kabloları geçirilmektedir. Havuz suyundan uzak tutularak, en dış alandan tesisatı kurulmakta ve testleri gerçekleştirilmektedir. 

Üst Düzey Güvenlikli Adımlarla Havuz Elektrik Tesisatı Kurulumu 

Havuz mimarilerinin en önemli ve en çok dikkat gerektiren tesisat kurulumu elektrik olmaktadır. Üst düzey güvenlikli adımlarla tesisatın kurulum işlemleri yapılmaktadır. Havuz mimarisi tamamlandıktan sonra elektrik tesisatı, kapsamlı işlemlerle denetlenmektedir. 

Suyla temasının olup, olmadığı anahtar teslimi yapılmadan en iyi elektrik ustaları tarafından testi sağlanmaktadır. Elektrik tesisatı alt yapısının kurulumunda yapılan testler; 

  • Su içinde akım varlığı, 
  •  Kablolarda kaçak varlığı,

Elektrik tesisatının riskli kurulumu yönündedir. 

Bunun gibi elektrik tesisat testleri ardından, havuz mimarisi yeniden elden geçirilmektedir. Tehlikeli olasılıklar çerçevesinde tesisat kapsamlı bir biçimde yenilenmektedir. Doğru bağlantılar ve doğru işlemler yapılarak, mimarinin tehlike içermemesi sağlanmaktadır. Bunun için ise; 

  • Mimari ustaları ve elektrik ustalarıyla çalışılmakta, 
  • Yanlış yapılandırılan tesisat kurallara uygun olarak yeniden kurulmakta, 
  • Sağlık ve güvenlik çerçevesinde elektrik tesisatı kontrolü sağlanmakta, 
  • Profesyonel uygulama teknikleri ile zararsız elektrik tesisatı kurulduğuna emin olunmaktadır. 

Periyodik Çerçevede Havuz Elektrik Tesisatı Kontrol İşlemleri 

Havuz mimarilerinin çeşitli sistemleri için kurulan elektrik tesisatı, periyodik çerçevede kontrol edilmelidir. Havuzun tamamlandığı andan itibaren elektrik tesisatında sorunlar yaşanmaması için kontrolleri ihmal edilmemesi gerekmektedir. 

Elektrik tesisatının periyodik kontrolleri kapsamında yetkililerden hizmet alınması önemlidir. Tesisatın güvenli olması adına, elektrik bağlantıları ve kablolar, aydınlatma armatürleri kontrol edilmektedir. 

Havuz tesisatında hiçbir olumsuzluk görülmemesi çerçevesinde periyodik kontrolü tamamlanmaktadır. Havuz inşalarının başlangıcından en son aşamasına kadar elektrik tesisatının kontrolü yapılmalıdır. 

Mimari Proje Desteği ile Havuz Elektrik Tesisatı Kurulum Hizmetimiz 

Kurumsal hizmet anlayışıyla havuz mimari proje desteği sunmaktayız. Bu alanda havuz tesisatlarının her birini güvenle gerçekleştirmekteyiz. Güvenli ve profesyonel işlemlerimiz ile havuz elektrik panoları konusunda kurulum sunmaktayız. 

En nitelikli elektrik ustalarımız ile sizlerin memnuniyetini ilk planda tutarak, havuz mimarileri yapmaktayız. Projelerimiz ve elektrik tesisatı gibi hizmetlerimiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bu konuda hassaslık ve ciddiyetle çalışma gerçekleştirmekteyiz. 

Firmamız hizmetleri çerçevesinde 7/24 sizlere desteğini sunmaktadır. Ayrıca firma işlemlerimiz çerçevesinde hesaplı maliyetler ile hizmet sunmaktayız. 

Bundan dolayı havuz tesisatları, elektrik tesisatı gibi hizmetler için firmamızla görüşebilirsiniz. Tecrübeli ve profesyonel ekiplerimiz ile sizlerin her daim yanındayız.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta