Havuz İnşaatı Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

Havuz İnşaatı Maliyeti Nasıl Hesaplanır

Bir yerüstü yüzme havuzu inşa etmek, çoğu insanın kendisinin yapmayacağı karmaşık bir projedir. Bu hesaplama yöntemi, profesyonel bir yüklenici işe alacağınızı varsayarak gerçekleştirilmiştir. Profesyonel ve uygun bir havuz yapımı için www.cilekhavuz.com.tr üzerinden bilgi alabilirsiniz. Bu maliyet tahminleri, bir yüklenici tarafından sağlanan emeği ve materyalleri varsaymaktadır. Somut, sıhhi tesisat ve elektrik müteahhitlerinin işlerin doğru yapılmasını ve işin garanti altına alınmasını sağlamak için profesyonel yüklenicilerin işe alınmaları gerekir.

Yüzme Havuzu İnşaatı Maliyetleri

Yaz yaklaşırken, güneş parlıyor ve havalar ısınıyor, birçok insan evlerinde yüzme havuzları kurmayı düşünmeye başladı. Tabii ki evdeki bir havuz her zaman bir kulüpteki, bir otelde ya da başka bir yerde bir havuzda yüzme keyfi kadar keyif verebilir, fakat eğer imkanlar izin verirse, her zaman kendi yüzme havuzunuzun olması daha makuldur. Kuşkusuz ki, bir yüzme havuzunda yüzerek geçirdiğiniz serin ve dinlendirici zamandan başka bir şeyi ısıtmak için daha iyi bir yol olamaz, bu da kendi evinizin konforunda mümkündür. Ancak bir yüzme havuzuna sahip olmak cebinizde oldukça ağır olabilir. Ev geliştirme tesisine göre yerüstü yüzme havuzunun ortalama maliyeti 21.919 $ civarına ulaşmaktadır. Bu nedenle, bir yüzme havuzunu kurmak için ortaya çıkan tüm masrafları analiz etmeniz ve yerel yüklenicinizden bölgedeki pazar oranları hakkında bir fikir vermesini istemeniz önemlidir. Süreçte yer alan hem açık hem de gizli maliyetlerin hesaba katılması akılda tutulmalıdır. Uygun bir maliyetle iyi bir havuz yaptırabilmek için www.cilekhavuz.com.tr adresine başvurabilirsiniz.

Yer Altı ve Yer Üstü Havuzları

İnşa edilen yüzme havuzlarının en yaygın türleri iki kategoriye ayrılır; yer üstü ve yer altı çeşitleri. Her iki yüzme havuzunun yapımında ortaya çıkanhavuz yapımı malzemelerive maliyetleri birbirinden farklıdır. Birçok kişi, aynı zamanda oldukça mümkün olan bir kendi yüzme havuzu inşaatını gerçekleştirmeyi tercih ederken, bir profesyonel tarafından yapılan iş daha iyi bir yaşam süresi ve havuz garanti olduğu için bu işi yapmak için bir profesyonel işe almak için tavsiye edilir.
Maliyetlerin Dökümü
Havuz yapımı yapılacak olan havuzun, yer altı ve yer üstü havuzu olmasına göre farklı şekilde maliyetlendirilir;

Yerüstü Havuzları

Bu modern havuzlar kit şeklinde ve profesyonel havuz şirketleri tarafından satılmaktadır. Bir zemin havuzunu oluşturmak aşağıdaki ön koşulları dikkate alır: Kurulacak yüzme havuzu için alanın tesviye edilmesini içeren sitenin hazırlanması, bir yüzme havuzu olarak elektrik erişimi için düzenleme, suyun sirkülasyonunu düzenlemek ve temizliğini sağlamak için bir elektrik pompasına ihtiyaç duyar. Bu havuzların kitleri çoğu zaman pompalar, filtre sistemleri ve merdivenleri içerir. Maliyetlendirme ise bu unsurlara göre belirlenmektedir. Ayrıca kullanılan havuz yapımı malzemelerinin kalitesi ve yüklenicinizin durumu da maliyet için önemlidir. Bu yüzden havuz yapımı işine başlamadan önce www.cilekhavuz.com.tr adresinden bilgi almalısınız.

Yerüstü Havuzları

Yeraltı havuzlarının maliyeti, yerüstü havuzlarından çok daha fazladır. Kesinlikle bir yer-içi model olarak bir havuz inşa etme seçildiğinde, kullanılan malzemeler ve kaplanan alan da arttıkça daha pahalı hale gelecektir. Yer altı havuzları, vinil veya fiberglastan bir astar ile yapılabilir. Bununla birlikte, en ucuz seçenek, 25.700 dolar civarı standart bir maliyeti ifade eden vinil seçmektir. Beton ve gunit havuzlarının kullanımı 29.600 $ ila 50.000 $ arasında değişebilmektedir. Yerüstü havuzlarındaki fiberglas kullanımı ortalama 31.400 $ 'a çıkmaktadır. Yerüstü havuzlarının maliyeti de, çoğu zaman etrafına bir veranda ve çit takılması gerektiğinden artabilecektir. Fiberglas havuzları aşındırıcı olmayan bir yüzeye sahiptir ve yüzeylerindeki jel kaplama oldukça önemli olduğundan bakım maliyetleri sınırlıdır. Ayrıca, yerleşik koltuklar ve basamaklar ile birlikte gelir ve yeniden yansıtmak için hiçbir vinil astar gerekmediği sürece oldukça düşük bir maliyete düşebilir. Maliyeti belirleyen diğer unsurlar ise, Bina maliyeti, yer altı, yer üstü fizibilitesi, zeminde kullanılacak beton ve zeminde hazır bulunan betonun durumu, fiberglas kullanımı, havuzun açık ya da kapalı olması, havuz muhafazası, ısıtıcı çeşidi, kullanılacaksa çit kalitesi, su filtresi ve su pompası olarak belirlenebilecektir.
Sonuç olarak:Yüzme havuzlarının seçimi tamamen kullanıcının rahatlığına ve gereksinimlerine bağlı olmasına rağmen, yukarıda belirtilen maliyetler, her yüzme havuzunda oluşan toplam miktarın kaba bir tahminini verebilir. Her havuz çeşidi, nihai kararı vermeden önce dikkatlice düşünülmesi gereken avantaj ve dezavantajlara sahiptir. Doğru rakamlar ve gerçekler için, profesyonel bir yüklenici ile temasa geçilmelidir. Uygun bir maliyetle ve profesyonel bir hizmet alarak uzun ömürlü bir yüzme havuzu elde edebilmek için https://www.cilekhavuz.com.tr/havuz-yapimi/ adresinden bilgi alınabilir.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta