Havuz Kimyasalları En Ucuz

Havuz Kimyasal Markaları

İnsan sağlığı açısından temiz ve berrak havuzlar son derece önemlidir. Temiz ve berrak sulara sahip havuzların ilk koşulu periyodik bakımlarından geçmektedir. Düzenli olarak havuz için özel üretilmiş kimyasallar ile bakımları gerçekleştirilen havuzların insan sağlığı açısından gerekli koşulları çok büyük oranda yerine getirilmiş olmaktadır.

Havuz Kimyasallarının Önemi 

Havuzlar hava koşullarına ve insan kullanıma bağlı olarak kirlenmektedir. Özellikle yaz aylarında insanların havuz kullanım sıklığına ve kullanıcı sayısına göre çok daha hızlı bir şekilde havuz sularında kirlenme gerçekleşmektedir. Hava koşullarına bağlı kirlenmeler genellikle rüzgar nedeniyle çevre tozlarının havuza taşınması ya da yağmur yağması sonucunda havuz taşmalarıyla çevresindeki kir ve atıkların havuzların içerisine taşınması yolu ile gerçekleşmektedir. 

Sağlık Bakanlığı tarafından havuzların bakımı ve havuz suyunun ph oranı ile ilgili düzenlemeler yapılmış bulunmaktadır. Bakanlık tarafından belirlenen her koşulun sahip olunan havuzlar için gerçekleştirilmesi zorunludur. Tüm bu nedenlerden dolayı havuzların periyodik gerekli kontrol ve bakımlarının gerçekleştirilmesi zorunlu hale gelmiş bulunmaktadır. 

Havuzların içerisinde bulunan suların insan sağlığı açısından temiz ve dengede tutulabilmesi amacıyla yapılan düzenlemeler kapsamında havuz kimyasalları ile bakımlarının yapılması gerekmektedir. 

Genellikle havuz bakımı bazı maliyetli bir süreç olarak bilinmektedir. Ancak bazı durumlarda güvenilir firma tarafından temin edilmiş en ucuz havuz kimyasalları ile en etkili sonuçların alınması kaçınılmazdır. Bu nedenle havuz bakımı için kullanılacak kimyasallar ile ilgili olarak ciddi ve özenli bir araştırma yapılması gerekmektedir. 

Havuzlar İçin Kullanılan Kimyasallar 

Sağlık Bakanlığı havuz sularında uygulanması gereken parametreleri belirlemiştir. Bu parametrelere koşulsuz olarak uyulması beklenmektedir. Havuz sularında belli sürelerde yapılması gereken bir takım havuz suyu ölçümü amaçlı testler bulunmaktadır. Uygulanan bu testler sonucunda çıkan sonuçlar çerçevesinde havuzlar için gerekli kimyasallar uygulanmaktadır. 

Havuzların temizliği için kullanılan pek çok çeşitlilikte kimyasallar ve beraberinde havuz temizleme ekipmanları da bulunmaktadır. 

  • Ph düşürücü, 
  • Ph yükseltici, 
  • Çok fonkiyonlu kimyasal tabletler, 
  • Kartuş topaklayıcı, 
  • Kışlık bakım kimyasalları, 
  • Filtre içi temizleyici, 
  • Sıvı klor, 
  • Ayak dezenfektanı, 
  • Havuz suyu parlatıcı - yosun engelleyici, 
  • Brom tablet, 
  • Brom toz, 
  • Havuz suyu sertlik önleyici, 
  • Söktürücü, topaklayıcı, 
  • Yosun önleyici, 
  • Kalsiyum hipoklor tablet, 
  • Kalsiyum hipoklor toz, 
  • Klor tablet, 
  • Granül klor, 

gibi havuzlar için kullanılan kimyasallar bulunmaktadır. Bu kimyasallar sonucunda havuz sularının dengede ve insan sağlığı için kullanılır düzeyde olması sağlanmaktadır. 

Havuzlar İçin Kullanılan PH Kimyasalları ve Önemleri 

Havuz suyunun ph oranı insan sağlığı açısından son derece önemlidir. Havuz bakımının en önemli ve en ciddiye alınması gereken başlıca konularından biri olarak dikkat çekmektedir. Havuz suları için ideal olan ph değeri 7,2 ile 7,6 oranlarında değişiklik gösterebilmektedir. 

Bu oranlarda değişiklik olması insan sağlığı açısından sorunlar baş göstermesine neden olmaktadır. Ph oranı 7,6 üzerine çıktığı durumlarda havuz içerisinde bulunan klorun dezenfektasyon etkisi azalmaktadır. Ph oranı 7,0 altına düştüğü durumlarda ise havuzun suyu asidik bir hale dönüşmektedir. Tüm bu etkenler insanlar için son derece sağlıksızdır. Ph oranlarında ki değişikler insan vücudunda kızarıklık, deri döküntüsü, gözlerde yanma ve benzeri çeşitli sağlık problemleri olarak göze çarpmaktadır. 

Bu nedenle havuz ph oranının düzenli olarak kontrolünün önemi çok daha fazla dikkat çekmektedir. Havuz ph oranlarında değişiklikler olması durumunda ph düşürücü ya da ph yükseltici havuzlar için özel üretilmiş kimyasallar kullanılmalıdır. 

Çilek Havuz firması olarak havuzların yapım aşamasından periyodik bakım aşamasına kadar uzman kadromuz ile müşterilerimizin hizmetindeyiz. Havuzlar için en etkili ve uygun fiyatlı havuzların bakımı için gerekli kimyasalları temin etmekte ve bu etkili kimyasallar ile havuzlarınızın bakımlarını gerçekleştirmekteyiz. Çilek Havuz firması olarak daima güvenle ve sonsuz hizmet anlayışı ile müşterilerimize hizmet vermekten gurur ve mutluluk duymaktayız.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta