Havuz Kimyasalları Kullanımı

Havuz Kimyasalları Nedir

Havuz yaptırmak isteyenler, havuz yapım işlemi tamamlandıktan sonra belli noktalara dikkat etmek zorundadır. Bu noktalardan biri de havuz bakım ve temizliğidir. Düzenli olarak bakım ve temizlik aşamasından geçmeyen havuzlarda yosun oluşmakta, toz ve kir birikmektedir. Havuz dezenfekte edilmediği için enfeksiyon içeren maddelerin üremesine sebep olabilmektedir.

Havuz bakım ve temizliği için havuz kimyasalları etkili sonuçlar doğurmaktadır. Kimyasallar havuz sahipleri tarafından düzenli olarak kullanım şartlarına uyum sağlamak kaydıyla uygulanabilir. Ancak kimyasalların içeriği göz önünde bulundurulmalı, bu sebeple miktarlarına dikkat ederek kullanılmalıdır. 

Havuz Kimyasalları ve Kullanımı 

Yüzme havuzlarının temizliği ve düzenli bakımı havuzun sağlıklı bir şekilde kullanılması adına şarttır. Önceliklehavuz kimyasalları kullanımıgöz önünde bulundurulmalıdır. Havuz kimyasalları arasında en bilinen ürün PH düşürücü kimyasallar olarak kabul edilmektedir. Ph değeri yüksek olan havuzlarda bakterilerin üreme ihtimali daha yüksektir. Bu durum Ph değerinin düşük çıkması halinde de geçerliliğini korur. PH düşürücü ve yükseltici malzemeler 100 metreküp alan için 1.5 kg suyla karıştırılarak uygulanmalıdır. 

Sıva çöktürücü kimyasal, havuz yüzeyine her hafta mutlaka uygulanmalıdır. Kartuş çöktürücü ürün ise 10 günde bir uygulama gerektirmektedir. Yüzeyi dezenfekte etmeye yarayan kimyasal ürünler düzenli olarak havuz duvarlarına uygulanmalıdır. Burada ölçü 25 litre suyla karıştırılması esasına dayanır. Havuz temizliğinde kullanılan malzemeler arasında yosun önleyici ve öldürücü, kalsiyum hipoklorüt, triklor pudra, triklor granül, tablet klor ve parlatıcı nitelikte malzemeler de mevcuttur. Malzemelerin kullanım koşulları dikkatle takip edilerek havuz yüzeyine ve duvarlarına düzenli olarak uygulanması gerekmektedir. 

Havuz Kimyasallarının Kullanımı Neden Gereklidir? 

Havuz kimyasallarının temel amacı havuz temizliğinin ve hijyeninin sağlanmasıdır. Kullanılmadığı taktirde havuzda meydana gelebilecek kirli görüntü yüzmeye büyük oranda engel teşkil etmektedir. Kimyasallar çevreden havuz yüzeyine gelebilecek toz ve birikintileri büyük oranda önlemeye yardımcı olmaktadır. Yalnızca temizlik için değil havuzda meydana gelebilecek arızaların giderlerinin azaltılması için tercih edilebilir. 

Havuz kimyasalları düzenli oranda kullanılmadığı taktirde havuz gideri tıkanabilir. bu durum su sızıntısına sebep olabileceği gibi çeşitli enfeksiyon risklerini beraberinde getirmektedir. İlerleyen aşamalarda havuzun betonunun kırdırılması büyük maliyetlere yol açmaktadır. Kimyasallar havuz sıcaklığını da artırdığı için ısınmadan tasarruf etmeyi sağlar. Bu tasarruf özellikle büyük yüzme havuzlarında daha etkili olarak ortaya çıkmaktadır. 

Havuz Suyu Testi 

Havuz kimyasallarının kullanımının miktarları belirlenmeden önce havuz suyunun test edilmesi oldukça avantajlıdır. Bu işlem havuz içinde bulunun bakteri ve mikroorganizmaların varlığını test etmektedir. Ayrıca test kitleri sayesinde havuz ph değerinin ölçümü sağlanmaktadır. Ph değeri düşük ya da yüksek ise dengelemek adına kimyasalları kullanmayı gerektirir. Havuzun muayene edilmesini ve problemlerin giderilmesini sağladığı bilinen bir gerçektir. 

Test kiti uygulanırken sudan alınan örneğin incelenmesi gerekmektedir. Örneğin içine hap ve sıvı damlatılarak ve test başlamaktadır. Kısa sürede test edilen havuzda klor miktarı ve ph değeri raporu çıkarılmaktadır. Bu rapor havuzun hangi kimyasallara ihtiyaç duyduğunu belirleyen bir sistematiktir. 

Havuz Ph Kimyasalları ve Klor 

Sağlıklı bir havuz kullanımı için havuz suyundaki klor miktarı dengede olmak zorundadır. Kolr miktarını dengelemek adına klor sıvı kimyasalları kullanılmaktadır. Ancak önerilen miktara dikkat edilmelidir. Fazlası havuz suyu içinde korozyona sebep olmaktadır. Böylece enfeksiyon ve cilt hastalıkları ortaya çıkmaktadır. 

Ph dengesi havuz suyu için de önem taşıyan bir konudur. Bu denge düştüğü ya da yükseldiği taktirde Ph dengeleyici kimyasalları kullanılmaktadır. Kimyasallar ph değerinin dengesini sağlamakta ve riskleri engellemektedir. 

Havuz kimyasallarının dengeli bir şekilde kullanımı ve havuz suyunun test edilmesi için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı bir havuz kullanımı için bakım ve temizliğe önem veren firmamız müşteri memnuniyetini üstün tutmaktadır. 

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta