Havuz Kimyasalları Nelerdir?

Havuz Kimyasalları Nedir

Havuz artık hemen her insanın tatili evine taşıyacağı gizli bir huzur yeri olup çıkmıştır. Yaz kış hayatında havuz olmasını isteyenler kapalı mekan havuzunu tercih ederken daha tatil havasında olan dış mekan havuz sayesinde ise havuz ve göğü izlemek lüksüne sahip olmak önemlidir. Havuz dış mekan açık havuzlar ve iç mekan kapalı havuz olarak ikiye ayrılmaktadır. Havuz yapımında bu havuzu isteyen kişi ya da kişilerin tercihi doğrultusunda evin konumuna bütünlüğüne göre dizayn edilen bir inşa sistemi olacaktır. Estetik, son model tercihlere göre tasarlanması istenen bir havuz seçimi olsa da havuz yapımında profesyonel olan ekibin perde arkasında önemsediği önemli ilkeler vardır.

  • Her türlü havuz yapımında iklimsel değişikliğe uygun dayanıklı malzemelerin kullanılması önceliği 
  • Uluslararası kalite standartlarına uygunluk hassaslığı 
  • Havuz filitrasyon sistemi 
  • Havuz dezenfeksiyon hassaslığı gibi bir çok önemli önceliklerin olması olmazsa olmazdır. 

Bundan sonraki süreçte iç mekan ya da dış mekan havuz inşasında derinlik, büyüklük, havuz yanı keyif düzenlemeleri de hesaba katılarak beklenilen bir beklentinin üstünde bir havuza kavuşulacaktır. 

Havuz Kimyasalları 

Havuzların temizliği ve yüzmesi sağlıklı olunsun diye bir takım kimyasal ürünler kullanılması kaçınılmazdır. Havuz suyunun sahip olması gereken ideal parametreler Sağlık Bakanlığı tarafından kabul gören kesin bilgilerdir. Havuz suyunun su özelliğine göre sağlıklı olması için kimyasal eklenmesi gerekmektedir. Havuz suyuna kimyasal eklenmesinin önemli bir kaç nedeni vardır. Bunlardan birinin suyun berraklığını korumasıdır. 

Diğeri ise suyun mikroptan dengeli ve düzenli bir şekilde arınması gerektiğidir. Bütün bunların uygulanmasında Sağlık Bakanlığı kuralları dahilinde olması gerekir. Öncelikle havuz bakının olduğu kadar bakım aralığının belirlenmesi Sağlık Bakanlığı dahilinde olması bakanlık onayı ile yapılması gerekir. Havuz kimyasal bakım ve bakım düzeni testi kontrollü biçimde ilerlemesi gerekmektedir. Sıvı klor, pH düzenleyici, sıvı ve haplı test kitleri, filtre temizleyiciler, kış bakım ilacı, çözeltiler, yosun önleyiciler, ayak bakım dezenfektanları gibi bir çok havuz bakım kimyasalları mevcuttur. İnsan sağlığını tehdit etmeden düzenli aralıklarla yapılması ön görülenhavuz kimyasallarıbakımlardır. Havuz kimyasalları testi ile havuz suyu kimyasal maddeleri ihtiyaçları belirlenmeli ve düzenli aralıklarla bakımı yapılmalıdır. 

Havuz Kimyasalları 

Havuz Filitrasyonu: Su matlığını ve tozlarını temizler. 

Havuz Tozu Çöktürücü: Filitrasyonun temizlediği çok ince tozların temizlenmesini sağlar. Toz çöktürücü kullanıldıktan sonra ertesi günü temizlenmesi sağlıklı sonuç verecektir. 

PH Değeri ve Alkalinite: Ph değeri normalde 7,6 değerinde olmalıdır. PH değeri normal ayarda olduğu zaman gmz yanması, mikrop kapması gibi sorunlar yaşanmaz. Ph yüksekliğinde ise bu sorunlarla karşılaşılır. Ph düşüklüğünde de deri problemleri ortaya çıkabilmektedir. Alkalinite ise Ph değerinin dengede olmasını sağlar. 

Stabilizatör: Kimyasal adı siyanürik asittir. Klorü korumak ve klorün hızla yanmasını güneş tarafından kullanılmasını önlemek için havuz suyundaki klorü düzenler. Stabilizatör sayesinde havuz bakımı oldukça kolaylaşacaktır. 

Havuz Kimyasalları Satışı 

 Havuz kimyasalları satışı perakende olarak bulunduğu şehrinhavuz kimyasalları satışıyapan yerlerde de olabilir. Ayrıca internet üzerinden havuz kimyasalları satış sitelerinden güvenli olduğuna inanılan sitelerde satış yapılmaktadır. Havuzun metrekaresi ve derinliğine göre kullanılacak kimyasal siparişleri verilir veyahut da mağaza ziyaretinde malzemeler edinilebilir. Havuz kimyasalları satın alma durumunda tulum koruma gözlüğü, maske, tulum gibi kimyasalların zararlı etkilerinden koruyucu ürünleri de beraber edinilmesi çok önemlidir.

Havuz Kimyasalları Sipariş 

Havuz kimyasalları Sağlık Bakanlığı kontrolünde yapılması gereken bir bakımdır. Havuz kimyasalları Sipariş yapılması gereken havuzun derinliği ve büyüklüğüne göre kimyasal siparişi verilmelidir. Sonrasında kontrollü bir bakım ünitesi ile tamamlanmalıdır.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta