Havuz Kimyasalları Parlatıcı

Havuz Kimyasalları Parlatıcı

Havuz yapımında en nitelikli malzemelerin kullanılması çok mühimdir. Nitelikli malzemelerin kullanılmış olduğu havuzlar hem uzun ömürlü olacak hem de müşterilerin beğenisini kazanacaktır. Havuzların nitelikli malzemeler kullanılarak yapılmasından sonra, en mühim konu havuzların belirli vakitlerde yapılması gereken temizliği ve bakımıdır. Temizlik, havuz konusunda en önemli konuların içerisinde yer alıyor. Sağlık Bakanlığı ile verilen ölçülere uygun şekilde havuzların bakımı yapılmalıdır. Bu sayede havuzlar, insan sağlığını olumsuz etkileyecek bulaşıcı hastalıklara sebebiyet vermeyecektir.

Havuz Suyu Temizliği 

Havuz temizliği ve bakımı ihmal edilmeyecek olan konulardan birisidir. Havuzların; günlük, haftalık, aylık, yıllık şeklinde temizleme ve bakım periyotları bulunur. Havuz sahibi bireylerin bu temizliği aksatmadan yapması gerekecektir. Aksi halde havuz, sağlık adına zararlı hale gelmektedir. Havuzlarda bakım yapılırken pH ölçümü ve klor derecesi günlük şekilde yapılmalıdır. Havuzların içerisinde mikropların barınmaması adına kimyasal olarak en fazla klor kullanılmaktadır. Havuz suyunun, günlük şekilde ölçümü yapılır. Sağlık Bakanlığı onayı olan havuzlarda ölçümler dikkatli ve titizlikle yapılır. 

Havuz suyu temizliğinde birey bu işten anlıyorsa kendisi klorlama yapabilir veya profesyonel desteği alabilir. Havuz kimyasalları kullanılırken, belirlenen ölçülerin dışına çıkılmamalıdır. Havuzların günlük şekilde pH ölçümü yapılır. Ardından günlük şekilde havuz ağı yardımıyla havuzun üstündeki pislikler temizlenmelidir. Havuz, haftada bir şekilde dış ve iç yüzeyleri fırçalanmalıdır. Senelik olarak, havuzların filtreleri temizlenmeli. Havuzların fitrasyon sistemleri önemlidir çünkü hem partikülleri hem de kirliliğe yol açan maddelerin havuzdan uzaklaştırılması sağlanır. Bu bölümlerde senede bir defa filtreler değiştirilerek temizlenmesi oldukça faydalı olacaktır. 

Havuzlarda Oluşan Bulanıklık Nedenleri 

Havuz suyunun bulanık hale gelmesinin pek çok nedeni olabilir. Hangi sebepten ötürü bulanıklaştığı bilinmek isteniyorsa suyun bulanıklığına bakmak yeterlidir. Örnek olarak; su yeşil tonlarında bulanıklık gösteriyor ise, olası şekilde suyun içerisinde yosun üremeye başlamıştır. Su yalnızca bulanıyor ise, metal aksamlarda korozyon ortaya çıkmış olabilir. Her iki vaziyette de uygulanacak metot farklıdır. Su yosundan kaynaklı bulanıklaşıyor ise, yosun önleyici kimyasallarla havuza müdahale edilmesi gerekmektedir. 

Korozyon gibi bir sebepten kaynaklıysa korozyona neden olmayan kimyasallar seçilerek korozyon engellenmeye çalışılmalıdır. Bu şekilde havuz suyunda bulanıklıktan kurtulmak mümkündür. Yalnızca bunlar, bulanıklığın tek sebebi değildir. Eğer bulanıklık ortadan kaldırılamıyorsa profesyonel biriyle görüşmek yararlı olacaktır. Bu sayede yeniden parlak ve berrak havuza kavuşmak kesindir. 

Havuz Parlatıcıları 

Havuzparlatıcıya da havuz suyu berraklaştırma kimyasalları şeklinde bilinen kimyasallar, havuz sularında bulunan bulanık görüntüyü ortadan kaldırmaktadır. Bu sayede oldukça canlı görünümü bulunan havuzlara kavuşmak kesindir. Havuz kimyasalları parlatıcı havuz suyu içerisinde yer alan ve havuzun kirlenmesine neden olan partiküllerin filtrede tutulmasına destek olur. 

 Havuzun dibine çöküp, çökelti oluşturmayan ürün olduğu söylenebilir. Bunun sayesinde de rahatlıkla kullanılabilmektedir. Havuz parlatıcısı için belirlenen ölçüm; 100 m3 su adına 1 litredir. Bu ölçü miktarı 1 hafta kadar yeterlilik sağlayacaktır. Bu kimyasal maddenin sayesinde havuz suyu oldukça berrak görünecektir.

Çilek Havuz ve İletişim 

Biz Çilek Havuz, her konuda olduğu üzere müşterilerimiz için bakım ve temizliğin yapılmasına da yardımcı olmaktayız. Havuz kimyasallarını çok ekonomik bütçe ile Çilek Havuz müşterilerine sunmaktadır. Bu yüzden havuz kimyasallarına ihtiyaç duyan herkes Çilek Havuz ekibi sayesinde profesyonel bir hizmet alabilir. Bunun için yalnızca bizimle iletişim kurmak yeterli olacaktır. Kurduğunuz iletişim sayesinde size en iyi hizmet vermek için elimizden geleni yapacağız. Yıllardır verdiğimiz hizmet ile memnun olan pek çok müşterimizden biri olmak için telefonlarımızdan, maillerimizden ve adreslerimizden bize ulaşabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta