Havuz Klorları Zararlı mıdır?

Havuz Klorları Zararlı Mıdır

Yazın gelmesi ve sıcakların her geçen gün artması ile insanlar serinlemek için havuza girmek isterler. Havuzda serinlemek, tatil yapmak isteyen kişiler havuzları doldurur. Deniz suyu doğal oluşum olmasından dolayı zararları konusunda korkulacak hiçbir yer yoktur. Fakat havuz suyunun birçok zararları bulunmaktadır. Özellikle cilt ve saçlara oldukça zararları bulunmaktadır.

Yüzme havuzları temiz ve hijyen olması için çeşitli havuz kimyasalları ile korunuyor. Başta klor olmak üzere birçok kimyasalların pek çoğu vücudumuz için zararları bulunur. Çoğunlukla cilt kuruluğu, gözlerde kızarıklık, cilt soyulması gibi birçok etkisi bulunmasının yanı sıra hormonal bozukluklar veya astım rahatsızlığının daha fazla artmasına sebep olabilecek ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Ayrıca havuz suyunun yutulması durumunda sindirim problemleri ve bağışıklık sisteminin düşmesine sebep olabilir.

En Zararlı Olan Klordan Nasıl Korunmak Gerekir?

Klorun saçlara çok fazla zararı bulunmaktadır. Saçların canlılığını yitirmesine ve kırılmasına sebep olur. Uzun süre havuzda kalmak saçları oldukça yıpratır. Bu sebeple havuza girmeden önce saçlarınızı ilk önce temiz su ile yıkamalı, uzun süre havuzda kalınmış ise her çıktıktan sonra saçlarınızı temiz su ile yıkamalısınız. Ayrıca havuza girerken saç bonesi kullanmakta saçlarınızı korumayı sağlar.

Havuzun zararları yalnızca saçlar için geçerli olmayıp, gözlerinde klorlu sudan korunması gerekir. Bunun için de en etkili yöntem deniz gözlüğü kullanmaktadır. Kontakt lens kullanılıyorsa havuza girmeden önce lensleri çıkarmanız gerekir. Havuzda bulunan kimyasallar sebebi ile gözlerde mikrop kapma olasılığı çok fazladır, dikkat edilmediği zaman körlüğe kadar gidebilir. Havuzlarda dış kulak yolu ve mantar enfeksiyonlarını kapma riski de oldukça fazladır. Özellikle çocuklar bu mikroplardan çok fazla etkilenmektedir. Mutlaka girilen havuzların hijyen koşullarını öğrenmek gerekir.

Havuz Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Havuz temizliği dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biridir. Havuzların yosun tutmaması gerekir. Her türlü hastalıklardan korunmak için birçok konuya dikkat etmek gerekir. Fiziksel ve kimyasal olarak gerekli tüm şartların sağlanması gerekir. Firma olarak yüzme havuzlarının günlük, haftalık ve aylık olarak düzenli periyotlarda bakımları tarafımızca büyük bir titizlikle yapılır. Her havuz temizliğinden ve bakımdan sonra belgelenir. Havuz suyu analiz edilerek, çıkan sonuçlar havuz kullanıcılarının görebileceği bölüme asılır. Havuz suyunun temizlenmesi için klor ve ozon gibi kimyasallar kullanılır. Havuz suyunun temiz olduğunun göstergesi suyun berraklığıdır. Havuz suyunun berrak olması için düzenli olarak filtreden geçirilir. Filtreden geçirilmesi ile saç, kir ve deri gibi döküntülerden de temizlenir.

Uzun vadeli bakımlar için havuz suyunun kimyasallar kullanılması ve filtreden geçirilmesi yeterli değildir. Tüm bunların yapılması dışında havuzun tamamen boşaltılması gerekir. Firma olarak havuzun tüm yüzeyi temizlenerek, tekrar doldurulur ve temizlenir. Aynı zamanda havuz filtresi günde iki kez kontrol edilir, ters yıkama yöntemi ile temizlenir ve daha sonra belgelenir.

Havuz Temizliğinde Kullanılan Malzemeler

Havuz temizlikleri, hem görüntüsü için hem de insan sağlığı için her gün düzenli olarak yapılması gereken işlemlerdir. Havuz temizliği için yapılacak temizlik malzemeleri; PH düşürücü, sıvı topaklayıcısı, yosun giderici, klordur. PH düşürücü, havuz suyunun PH değerini dengelemeyi sağlar. Havuz klorları maddesi toz veya tablet şeklinde kullanılır.

Havuz Temizliğinde Yapılacak İlk İşlemler

Firma olarak ilk önce havuz suyunun PH değeri ölçülür. En ideal PH değeri, 7,2 ile 7,8 değerleri arasında olmalıdır. Havuz suyunu bu PH değerlerine göre büyük bir titizlik ile hazırlarız. Daha sonra suya klor, yosun giderici ve sıvı topaklayıcısı gibi kimyasallar eklenir. Havuz suyuna klor eklemesi yapıldıktan sonra 3 saat havuza girilmemesi gerekir. Firma olarak tüm bu işlemler büyük bir titizlik ile yapılarak insan sağılığı için tüm önlemler alınır. Eğer tüm bu önlemler alınmaz ise göz enfeksiyonu, deri hastalıkları, kolera, mantar ve tifo gibi hastalıkların bulaşması mümkündür.

Havuzların Altı Ay ve Yıllık Bakımları

Firma olarak havuzun temizlik maddelerinin eksik olup olmadığı kontrol edilir ve eksikse tamamlanır. Havuz temizlik işlemleri otomatik olarak yapılıyor ise tüm bakımları yapılarak, belge düzenlenir. Aynı zamanda havuz kenarlarında izler ve kir kalıntıları büyük bir titizlik ile temizlenir. Kış sezonunda havuzların boşaltılmaması sağlanır.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta