Havuz Lambası Nasıl Değiştirilir?

Havuz Lambası Nasıl Değiştirilir

Farklı havuz türlerine bağlı olarak günümüzde bir veya daha fazla ışık sistemi kullanılmaktadır. Bu konuda havuzun modeline ve tasarımına uygun şekilde kullanılabilecek değişik armatür ürünleri bulunur. Led sistemler özellikle havuzun iç kısmının geceleri oldukça hoş bir görüntü yakalamasına olanak tanır. Tabi bunu elde edebilmek için mutlaka kaliteli ve sağlam yapılı lamba çeşitleri değerlendirmektedir.

Ancak herhangi bir yerde kullanıldığı gibi havuzlarda da ampul yanabilir ve değiştirilmesi gerekebilir. Bunu gerçekleştirmek adına belirli aşamaları ele almak gerekmektedir. Nitekim pek çok insan havuz lambası nasıl değiştirilir işlemini merak etmekte ve araştırma gerçekleştirmektedir. Bu durum hem bireysel olarak yapılabilir hem de profesyonel düzeyde hizmet alımı suretiyle sağlanabilir. Fakat bir uzmandan destek almak, daha emin ve sağlıklı şekilde lamba sistemlerinin kullanılmasına olanak tanır. 

Havuz Ampul Değişiminde Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar 

Havuz içerisinde kullanılan ampullerin yanması veya farklı hasarlar çıkarmasıyla değiştirilmesi gerekir. Ampul değişimi sağlanırken bazı bilgilere sahip olmak, daha kolay şekilde çalışmaya üretilmesine olanak tanır. Özellikle ampul değişimi sağlanırken havuz suyunun azaltılmasına gerek yoktur. Bunu gerçekleştirmeden ışık muhafazasını havuzun kenarına çekmek suretiyle işlem yapılabilir. 

  Armatür havuzun kenar kısmına çekilebilir ve daha sonra değişim işlemi sağlanabilir. Böylece daha sağlıklı, güvenli ve sorunsuz şekilde hızlı yöntem ile ampul değişimi tamamlanır. Eğer bu konuda bir tam olarak bir bilgi sahibi değilseniz, mutlaka uzman desteği almanız önerilir. 

Havuz Ampul Değişimi Nasıl Gerçekleşir? 

  Farklı unsurlar ve aşamalar ele alınmak suretiylehavuz ampul değişimiyapılmaktadır. Bu işlemi sırasıyla maddeler halinde ele almak gerekir. 

  • Öncelikle havuzun aydınlatmasına doğru giden tüm elektriğin kapatılması gerekir. 
  • Havuz lambalarını açıp kapatmak suretiyle elektriğin kapalı olduğu anlaşılabilir. 
  • Fikstür üzerinde bulunan tek vida dikkatli şekilde çıkarılır. 
  • Işık fikstürü düz bir tornavida yardımıyla niş kutusundan ayrılır. 
  • Havuz aydınlatma armatürü havuz kaplamasına kadar çekilir. 
  • Kapak ve mercek dikkatli şekilde fikstür üzerinden çıkarılır. 
  • Takılı olan aynı ampule benzer şekilde yeni bir ampul yerleştirilir. 
  • Daha sonra ampul dikkatli şekilde vidalanır. 
  • Burada ışığı test etmek için elektriği açarak deneme yapılması gerekmektedir. 
  • Objektif değiştirilmek suretiyle daha sonra armatür yeniden takılır. 
  • Ardından aydınlatma armatürü kapatmak adına bütün tırnaklar kilitlenir. 
  • Fikstür yeniden niş üzerine yerleştirilir. Daha sonra üst vidalama işlemi yapılır. 
  • Devre kesici ‘’açık’’ konuma getirerek yeniden elektrik açılır. 

Tüm bu etmenler ele alınmak suretiyle sağlıklı şekilde ampul değişimi yapılabilir. 

Havuzlar İçin Farklı Ampul Çeşitleri 

  Havuzun boyutuna, tasarımına ve kullanım amacına bağlı olarak pek çok değişik ampul modelleri bulunmaktadır. Geniş ürün yelpazesi altında ampulün gücüne bağlı olarak farklı ürünler arasından tercih yapılabilir. Bu konuda saydam tasarımlar bulunurken, aynı zamanda değişik renkler altında ürünler de kullanılabilmektedir. Normal ampul ya da led seçenekler arasından tercih gerçekleştirmek mümkün. Özellikle geceleri oldukça şık ve hoş bir görüntüsünden ampuller, mutlaka havuzlar için sürekli çalışacak kaliteli ürünler arasından tercih yapılmalıdır. 

Profesyonel Hizmet Anlayışı ile Ampul Değişimi 

Eğer konu hakkında tam olarak bir bilginiz yok ise, mutlaka profesyonel düzeyde bu hizmeti almanız önerilir. Böylece havuzlar sağlıklı şekilde güvenle kullanılabilir. Havuzlar için her açıdan kurumsal bir yapıyla ele aldığımız çalışmalar doğrultusunda, ne zaman isterseniz bizimle iletişim kurabilirsiniz. Kaliteli malzemelerimiz ve uzman kadromuz ile sizlere aydınlatma sistemleri konusunda en iyi desteği sağlamaktayız. Uzun süreli ve güvenle kullanabileceğiniz aydınlatma sistemleriyle, havuz içerisinde güzel bir görüntü elde edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta