Havuzlarda LED Aydınlatma

Havuzlarda Led Aydınlatma

Çilek havuz tarafından yapılan havuzlarda, aydınlatma sırasında ilk dikkat edilen husus, güvenli bir ortamın oluşturulmasıdır. Bu açıdan, güvenli ortamı yaratmak için aydınlatmada kullanılacak armatürlerin seçimine ve armatürlerin konumlandırılma şekline dikkat etmek gerekir. Çilek havuz firması, alanında uzman ekibi sayesinde bu konuda yüzde yüz güven sağlamaktadır. Havuzlarda doğal ve yapay ışıklar bulunur. Doğal ışık, pencereler yardımı ile yapay ışık ise,havuzlarda LED aydınlatmaarmatürler yardımı ile sağlanır. Ancak, bazen bu aydınlatma seçeneklerinden sadece biri de kullanılabilir. Tabii ki, her iki ışık kaynağının birlikte kullanılması daha iyi bir sonuç doğurur. Yüzme havuzlarında ideal aydınlatma seviyyesi 300’dür. Ancak havuz alanında herhangi bir yarışma planlanıyorsa o zaman, aydınlatma seviyyesinin 500’e çkartılması daha doğru olur.

Havuzlarda LED Aydınlatma Sisteminin Kalitesi

Havuz yüzeyinde aydınlatmalar aracılığı ile yansıma ve parlamalar oluşmaktadır. Ancak bunun için aydınlatmaların 50 dereceden daha düşük açılarda ulaşması gerekir. Bu durum doğru kabul edilmez ve bu açıdan Çilek havuz firması doğru planlamalar ile böyle durumların oluşmasını engeller. Bu açıdan firma nezdinde yapılan aydınlatma sistemlerinde aydınlatmaların konumuna dikkat edilir. Yan duvarlara yerleştirilen led aydınlatmalar aracılığı ile havuz yüzeyinde yansıma ve parlama yaratır. Ancak doğru konumlandırılmalar yapılırsa örneğin doğrudan havuz yüzeyine yerleştirilen aydınlatmalarda ise bu durum görülemez.Havuzlarda LED aydınlatma konumlandırılmasının yanlış yapılması durumu, can kurtaranların yüzücüleri görmesi açısından engel oluşturur. Ve bu yansılmalar sayesinde, kazalar görülebilir.

Aynı zamanda, aydınlatmaların doğru yerleştirilmemesi yüzüceler üzerinde de olumsuz etki yaratır. Aydınlatma sayesinde oluşan kamaşmalar, yüzücüleri rahatsız eder. Havuz üzerinde konumlanıdırılan aydınlatmalar bakım açısından zorluk yaratır. Bu nedenden dolayı Çilek havuz, havuzlarda LED aydınlatmaarmatürleri tavsiye etmektedir. LED aydınlatma armatürleri uzun ömürlüdür. Aynı zamanda, dayanıklı olduğu için uzun bir süre bakım gerektirmez. LED aydınlatmalar, havuzda oluşan parıltı ve yansımaları engeller ve güvenlik açısından da olanak sağlar. Yüzme havuzları nemli ortamlardır. Bu nedenden dolayı, kullanılan aydınlatma türleri, krozyona karşı dayanıklılık göstermelidir. LED aydınlatmalar ise bu açıdan mükemmel bir dayanım gösterir.

Havuzlarda Led Aydınlatma Sisteminin Faydaları

Havuzlarda LED aydınlatma armetürlerinin faydaları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Tek renk ışık kaynağı

200 ns içerisinde ışık verme özelliği

Uzun ömürlü olması

Yüksek ışık verimliliği

Tanımlanmış ışık açılarına sahip olması

Şok ve titreşimlere dayanıklılığı

Çevreci özellik göstermesi

Havuz aydınlatmalarında son olarak en önemli nokta, aydınlatma ihmallerinin yapılması denetimin olmaması sonucu ortaya çıkabilecek kazalardır. Bu açıdan, kaliteli aydınlatma sistemleri seçmekte fayda vardır. Firmamız sayesinde kullanacağınız havuzlarda, LED aydınlatma armetüleri can güvenliğinizi korur ve beklenmez kazaların oluşmasını engeller. Ancak kullanıcılar bununla birlikte, can güvenlikleri için armatürü besleyen elektrik tesisat sistemine de dikkat etmeli ve kontrollerini zamanında yaptırmalıdır.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta