Havuz Malzemeleri Nelerdir?

Havuz Malzemeleri Nelerdir

Uygun kimyasal dengeye sahip temiz bir yüzme havuzu sağlamak için, her havuz sahibinin havuz malzemeleri bulunmalıdır. Havuzun temiz olması çok önemlidir. Sürekli temiz kalması gerekir. Aydınlatma lambası, havuz koltuğu ve flamingo gibi aksesuarlar havuzun görünümü için tercih edilebilir. Havuzun kurulumu ve temizliği için pompa, kepçe, filtre ve temizleyici gibi havuz malzemeleri çok önemlidir. Peki havuz malzemeleri nelerdir?

Su Pompası 

Herhangi bir yüzme alanı için bir pompanın kurulması çok önemlidir. Bir akvaryum tankı gibi, suyun da zararlı kimyasallar ve insan bakterileri veya yan ürünleri için sürekli sirküle edilmesi ve filtrelenmesi gerekir. Uygun şekilde filtrelenmiş ve pompalanmış su, klor gibi temizleyici kimyasalların eklenmesiyle her zaman yüzmek için temiz ve güvenli kalmasına yardımcı olur. 

Bir Kepçe ve Filtre Sistemi 

Bir kepçe, belki de en temel havuz malzemeleridir. Basitçe söylemek gerekirse, istenmeyen herhangi bir döküntü, yaprak, böcek veya çöpü sudan çıkarmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış uzun bir direğin sonunda bir ağdır. Bu alet nispeten ucuzdur ve eğer bir şey olursa kolayca değiştirilir. Öğeleri filtreye girmeden önce yakalayabilmek, filtreyi daha düzenli temizleme ihtiyacınızı azaltmanıza yardımcı olabilir. İçeri girmeden hemen önce kaymak, ölü böceklere, küçük hayvanlara veya büyük dallara girme endişesi duymadan yüzmeyi çok daha eğlenceli hale getirebilir. 

Kimyasal Test Malzemeleri 

Suyun kimyasal olarak düzgün bir şekilde dengelenmesini sağlamak çok önemlidir. Test edilecek en yaygın şey pH seviyesidir. Genellikle, pH 7,2 ile 7,8 arasında olmalıdır. Bazı pH seviyesi test kitleri ayrıca diğer kimyasalları da test edebilir ve alkalinite ve klor seviyelerini belirleyebilir. Aşırı sıcaklıkların pH seviyesini de etkileyebileceğini ve seviyeleri daha düzenli kontrol etmenizi gerektirdiğini unutmayın. Kimyasallarınızın damgasını vurursa, havuzu dezenfekte etmek için çok miktarda kimyasal gerektiren bir işlemi şok etmeniz gerekebilir. Bu iş için bir profesyonel aramanız gerekecek ve belirli bir süre yüzmemenizi tavsiye edeceklerdir. 

Fayans Temizleyici 

Diğer havuz malzemelerinize ek olarak, bir karo temizleme maddesine sahip olmanız önerilir. Havuzdaki fayanslar su ile sürekli temas halindedir. Bu, bazen tatsız görünen ve hatta havuzun kimyasal seviyelerini etkileyebilecek birikintilere neden olabilir. Döşemeleri kalsiyumdan ve lekelerden her türlü kiremit temizleme maddesi ile temizleyin. Fayanslarınız özellikle kirlenirse, büyük bir temizlik çalışması yapmadan önce suyu tahliye etmeyi düşünebilirsiniz. Aksi takdirde, bir bez üzerinde az miktarda temizleyici kullanılması, yalnızca hafifçe kiremitli döşemeler ile uzun sürebilir. Havuzunuzun yıl boyunca temiz ve güvenli kalmasını sağlamak için filtreleri temizlemek ve pH seviyelerini kontrol etmek çok önemlidir. 

Robotik Havuz Temizleyicileri 

Bir arka bahçe yüzme havuzuna sahip olmak konusunda yeniyseniz, robotik temizleyicilerin paraya değip değmeyeceğini merak ediyor olabilirsiniz. Yalnız değilsiniz, birçok insan birine yatırım yapmak için karar vermeden önce iyi bir iş yapıp yapmadığını bilmek istiyor. Havuz tedarik şirketleri evet diyor, en iyi markalardan birini seçerseniz robotik havuz temizleyicileri kesinlikle buna değer. Havuzunuz için bir robot temizleyiciyi düşünüyorsanız, mevcut özellikleri araştırmak önemlidir. 

Havuzun temizlenmesi nispeten kolay ve zor görünmese de, sorun gerçekten hızlı bir şekilde eski hale gelmesidir. Bir süre yüzme havuzuna sahip olduktan sonra bunu keşfedeceksiniz. Havuza atlamak istediğiniz, ancak önce temizlemek zorunda olduğunuz uzun, sıcak günler sinir bozucu. Günümüzün kaliteli robotik temizleyici modelleri beklemeyi ve neredeyse tüm havuz bakım işlerini ortadan kaldırmaktadır. Gece veya gündüz pırıl pırıl bir temiz havuza atlayabileceksiniz. Robotik havuz temizleyicileri kaliteli markalarda iyi garantilerle gelir. 8 yıl veya daha uzun süre dayanır ve bakımı kolaydır.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta