Havuz Mozaikleri Nasıl Yerleştirilir?

Havuz Mozaikleri Nasıl Yerleştirilir

Yaz mevsimi ile beraber havuz tatil yerlerinin vazgeçilmez unsuru olmaktadır. Bu açıdan dolayı kişileri etki altına alabilmek için havuzun temizliği, suyun saflığı kadar içinin veya çevresinin dekoru da çok önemli bir yere sahiptir. Bu aşamada www.cilekhavuz.com.tr ekibi gereken hizmeti vermektedir. Bunun dışında ise site içerisinde havuz ile alakalı teknik bilgileri de kişilere aktarılması için blog yazıları bulunmaktadır. Havuz yapımı aşamasında kişilerin merak ettiği durum ise havuz içinin nasıl dekore edilmesi gerektiği düşüncesidir. Bu aşamada en çok kullanılan malzemeler mozaiklerdir. Bu mozaikler kişilerin zevk ve tercihlerine göre çeşitli şekillerde karşımıza çıkmaktadır.

Mozaik Tabaka Yerleştirilmeden Önce Dikkat Edilecekler Nedir?

Havuz içi dizayn edilmesi aşamasında en çok tercih edilen döşeme yöntemi cam mozaik olmaktadır. Bu durumda yerleştirme esnasında bazı durumlara dikkat edilmesi hem estetik açıdan daha görsel bir ürün ortaya çıkmasını hem de daha sağlam ve uzun ömürlü bir yapının oluşması sağlanacaktır. Bu durumda ilk dikkat edilecek olan konu havuz içinin çok temiz ve düz bir zemin olması gerekmektedir. Bu durum yerleştirme aşamasında kişilere de kolaylık sağlamaktadır. Zeminin pürüzlü olması görüntü açısından hoş sonuçlar oluşturmayabilir. Bir diğer konu ise zemin çimento esaslı ise eğer mozaiklerin yapıştırılması da çimento malzemeden oluşturulan bir çimento yapıştırıcı ile yapılması gereklidir. Bu durum ilerde olası bir sorun çıkmasının önüne geçilmesi açısından önemlidir.

Mozaik Tabaka Zemine Nasıl Uygulanır?

Mozaik tabaka zemine uygulanmadan önce zeminin temiz olduğundan emin olunmalıdır. Daha sonra mozaik yapıştırılması için seçilen yapıştırıcı ince bir tarak yardımı ile zemine uygulanır. Fileli olarak tercih edilen mozaik tabakası yapıştırıcının üzerine uygulanır. Yapıştırılan mozaik parçaların birbirini tamamlanması ve arasında herhangi bir açık olmamasına dikkat edilmesi gereklidir. Yapıştırmanın daha sabit ve sağlam olması açısından uygun bir alet ile üzerinden sert bir uygulama yapılır. Mozaikler yapıştırıldıktan sonra kuruması beklenmelidir. Daha sonra arası için dez dolgusunun yapılması aşamasına geçilir.

Derz Dolgusu Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Derz dolgusu aşaması da diğer aşamalar gibi oldukça önemli hassas bir aşamadır. Bu aşamada mozaik yapıştırmayı tercih eden kişiler havuz mozaikleri için aynı renge uygun dez alınması gereklidir. Derz dolgunun suya dayanıklı ve su geçirmeyen özellikte olması gereklidir. Mozaikler için aynı zamanda antibakteriyel ve temizlenmesi açısından kolay olabilecek bir ürün tercih edilmelidir.

Ne Tarz Mozaikler Tercih Edilmelidir?

Mozaik uygulamasında dikkat edilecek bir başka açı ise görsel şölen yaratabilen ve atmosfer ile uyumlu mozaiklerin tercih edilmesi aşamasıdır. Bu açıdan dolayı kullanılacak malzemenin de türü ve çeşidi en iyi şekilde olmalıdır. Mozaik alanında birçok farklı renk ve desenlerde havuz malzemeleri bulunmaktadır. Bunlar arasında en sık tercih edilen ise cam mozaik türleridir. Kişiler bu mozaikleri seçerken renk açısından mavi olan seçenekleri tercih etmeleri daha doğru olacaktır. Mavi mozaikler hem suyun rengini daha açık ve berrak göstermekte hemde mavi olması daha hijyenik bir görüntü oluşturmaktadır. Mozaiklerin temizliği açısından en kolay olanı tercih edilmelidir. Bu durum kişilerin ilerde havuz temizliğinde çok işine yarayan bir seçenek olacaktır.

Mozaik Uygulama Malzemeleri ve Hizmeti Nereden Alınabilir?

Havuz içi döşemeleri için mozaik parçalarını ve bu alandaki çeşitleri en kolay şekilde yapı marketlerden bulunması doğru olacaktır. Burada istenilen renk ve çeşitlerde bulunması mümkün olacaktır. Bunun yanında www.cilekhavuz.com.tr adresinden de bütün malzemeleri bulmanız mümkündür. İşletmemiz yapı malzemeleri konusunda iddialı bir çıkışa ve üne sahiptir. Kişilerin isteklerine göre malzemeler uygun fiyattan satışa sunulmaktadır. Ürünlerin gönderilmesi de kargo hizmetleri ile sağlanmaktadır. Aynı zamanda bu malzemeleri yapabilecek ve monte edebilecek bir ekibe sahip olmaktayız. Bu durumda kişilerin isteklerine göre ekibimiz ile gelerek uygun alanda gerekli olan çalışmaları yerine getirmekteyiz. Bir diğer önemli husus ise fiyatlar konusudur. Bu konuda net bir miktar söylemek doğru olmayacaktır. Kişilerin istek ve arzularına göre ve ayrıca kullanılan malzeme türüne göre değişiklik gösterecektir. Fiyatlar konusunda daha fazla bilgi almak için siteye mail yolu veya gerekli olan telefon numaraları ile ulaşım imkânı sağlayarak bilgi alınabilir. Firmamız ürünlerin garantisini de vermektedir.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta