Havuz Nasıl Yapılır?

Havuz Nasıl Yapılır

Önümüzdeki birkaç hafta boyunca, arka bahçeniz personel ve yüzme havuzu inşaat ekipmanları ile istila edilecek. Artık arka bahçeniz bir şantiye haline gelmiştir ve hayaliniz gerçek olduğunda sürecin sonuna kadarki gibi görünecektir. Bu işlem birçok hareketli parçaya sahiptir ve profesyoneller zaman zaman iş devam etmeden önce şehir denetimlerini, hava durumunu veya diğer programları bekler. Havuzunuz inşa edilirken lütfen sabırlı olun ve bunun yolculuk değil sonuç olduğunu anlayın.

İnşaat için Gerekli İzinler Alınır 

Havuz inşa eden profesyoneller öncelikle havuz inşaatı için gerekli izinleri alır. Tüm planlar bina şartlarına uygun olmalıdır. Daha sonra anlaştığınız şirketten bir temsilci evinize gelecek ve satış danışmanınızla onayladığınız havuzu düzenleyecektir. Bu düzen, kazı ekibinin bahçenizdeki havuzunun şeklini, boyutunu ve konumunu belirtecektir. Hafriyat ekibi birkaç gün içinde bazı ağır ekipmanlarla gelecek ve havuzu mühendislik planlarına kazacaktır.Havuz nasıl yapılırdiye merak edenler bilmedidir ki yetkili firma evinizin önünden kazı alanına kadar hiçbir dekoratif peyzaj veya sulamadan sorumlu değildir. Büyük olasılıkla, sulamayı onarmanız, bitkileri değiştirmeniz ve evin önünden kazı alanına ilave dekoratif objeler satın almanız gerekecektir. 

Kazı Aşaması ve Sonrasında Yaşananlar 

Sert Kazma terimi, toprak koşulları ekibin kepçeyi ekskavatörden çıkarmasını ve bir ek ile değiştirilmesini gerektirdiğinde kullanılır. Bu ek sert toprağı kırabilir, ancak kazı ek ücretlerinin ortaya çıkması için çok zamanındadır. Miktar havuzunuzun büyüklüğüne, sert toprağın derinliğine ve sertlik türüne bağlıdır. Kazı başında bir test deliği kazılır ve bu noktada sert kazma olup olmadığını tespit edip size bilgi verilir. Havuz nasıl inşa edilir diye soranların bunu tek başına yapamayacaklarını bilmesi gerekir. Her havuz için su tesisatı, kristal berraklığında su ve bakım kolaylığı için en iyi sirkülasyon ve filtrasyonu sağlayacak şekilde özel olarak tasarlanmıştır. Tüm ekipman ve boruların su netliğini ve enerji tasarrufunu birleştirmek için doğru boyutta olmasını sağlamak için hidrolik hesaplamalar yapılır. Deneyimli bir tesisatçı, su özellikli pompalar ve diğer isteğe bağlı ekipman da dahil olmak üzere havuzdaki tüm filtreleme ekipmanlarına su atacaktır. 

Elektrik ve Gaz İşlemleri 

Usta elektrikçiler, evin ana elektrik kutusundan ekipmana ve planda belirtilen diğer tüm yerlere elektrik borusu açacak ve kuracaktır. Bir gazlı ısıtıcı veya barbekü kullanılıyorsa, gaz hatları evin önündeki ana gaz sayacından belirlenmiş ekipmana doğru çalıştırılacaktır. Daha sonra betonlama aşamasına geçilir. Püskürtme beton, yeni havuzunuzun kabuğunu oluşturmak için yüksek basınçlı bir hortumdan geçen betondur. Tamamlandığında, ev sahibinin, betonun yavaş yavaş kurumasını sağlamak için günde birkaç kez hafifçe sulaması gerekir. Betonun doğru şekilde kürlenebilmesi için bir sonraki adıma geçmeden önce yaklaşık bir hafta daha beklememiz gerekecek. 

En Çok Talep Edilen Donatılar 

Kaldırım taşı, güzellik, uzun ömür ve bakım gerektirmediği için en çok istenen donatı hale geldi. Kaldırım taşlarından sonra tuğla kaldırımlar, beton kaldırımlar ve eskitilmiş travertenler de popülerdir. 

Hayatınızı yaşama şeklinize uygun yapılar oluşturarak, arka bahçenizin yılda 365 gün tadını çıkarabilirsiniz. Projenizin karmaşıklığı bu aşamayı tamamlamak için gereken süreyi belirler. Cilalama ve koruma tabakaları uygulandıktan sonra son rötuşlar yapılır. 

Havuz Yüzmeye Uygun Hale Gelir 

Personel tüm teçhizatı çalıştırırken ve su kimyasını dengelemeye başladığında biraz sabretmeniz gerekir. Başlangıç ​​ekibi, suyun havuzun dolması kadar hızlı hareket etmesini sağlamak ve böylece yeni havuzunuzun keyfini çıkarmaya başlamak için orada olacak. Yerleşik havuz ve 10 gün gibi kısa bir sürede kurulumu tamamlanabilen prefabrik havuzlar için bizimle irtibat kurabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta