Havuz Onarımı

Havuz Onarımı

Havuz Tadilatı Hizmetleri Ve Bu Alanda Satılan Ürünler

Başta havuz tadilatı olmak üzere birçok farklı hizmet profesyonel ekipler ile birlikte ifa edilmektedir. Söz konusu hizmetler altı aylık ve birer yıllık periyotlarda gerçekleştiği takdirde söz konusu havuzlar çok daha kullanışlı ve estetik bir görünüme sahip oluyor. İhmal edilmiş havuzlar ise hem kişisel hem de kamusal alanlardaki kullanımlarında bakımsız görülmektedir. Aynı zamanda her havuz onarımı çeşitli açılardan bakıldığında güvenlik için de olmazsa olmaz kabul edilmektedir.  

Havuz Tadilatı ve Onarımı Nasıl Yapılır?  

Havuz ve işletme sahiplerinin sıklıkla sorduğu soruların başında sezonluk havuz bakımı nasıl olmalıdır sorusu geliyor. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta zaman ölçekleridir. Geç kalınmadan ve ihmal edilmeden yaptırılan havuz bakımı her açıdan daha elverişli kabul ediliyor. Sezonluk havuzlar için yılda bir kere bakım bir kere de onarım yaptırmak yeterli görülmektedir. 

Söz konusu bakımlar alanında uzman, deneyimli ve eğitimli personeller tarafından gerçekleştiriliyor. Tüm elektrik bağlantıları gözden geçirilir. Havuz izolasyon noktaları da temelden yüzeye doğru gözden geçirilir. Belli başlı havuz inşaatlarında beton hataları mevcuttur. Bu hatalar ilk onarım ve tadilatta gözden geçirilerek düzeltilir. Yaklaşık olarak üç - dört saatlik süreçte tüm onarım ve tadilat işlemleri tamamlanmaktadır.  

Filtre Tadilatlarına Yardımcı Olan Özel Kimyasallar  

Belli başlı ürünleri satın almak ve havuzlarda uygulamak tadilat ve onarım ihtiyaçlarını azaltması bakımından önem arz ediyor. Bunların başında filtre temizleyiciler geliyor. Toz halinde satışa çıkarılan ve pratik bir şekilde kullanılan bu temizleyiciler filtrelerin çok daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. 

Özellikle filtrelerin en büyük problemi taşlaşma eğilimi göstermesidir. Bu da yüksek rakamlarda tadilat ve onarım ihtiyacını beraberinde getirir. Ancak söz konusu temizleyiciler ile birlikte taşlaşma riski yüzde seksen oranında azalır. Aynı zamanda kireç oluşumlarının da doğrudan önüne geçerek bakım maliyetlerini azaltır. Bu temizleyiciler korozif olmaması nedeniyle güvenli kullanımlar için idealdir.  

Bir Başka Seçenek: Havuz Kış Bakım İlaçları  

Özellikle sezonluk havuzların bahar ve yaz aylarında kamuya açıldığı bilinmektedir. Oteller, spa merkezleri ve lüks spor salonlarındaki bu havuzların bakımları kış ayı gelince yapılmaktadır. Kış bakım ilaçları da tam olarak bu noktada devreye girerek müşteri memnuniyetini sağlayan başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlar. Kış aylarının en büyük problemlerinden bir diğeri de havuzların donma eğilimi göstermesidir. 

Bu kış ilaçları donma etkilerinin riskini yarı yarıya düşürür. Özel kutusunda sıvı halde satışa çıkarılan ürünlerin uygulanması son derece pratiktir. Kış ilaçları aynı zamanda havuzun tabanında kirliliği önlediği için de tercih sebebidir. Su tasarrufuna yardımcı olduğu için de sıklıkla sipariş verilen havuz ilaçlarının başında geliyor.  

Yüzey Temizleyiciler ile Günlük Bakım Yapmak Mümkün  

Havuzlarının bakımını üstlenmek isteyen alıcılar için onlarca farklı seçenekte havuz bakım ürünleri ve ilacı ilgili kataloglarda uygun fiyatlarla satılıyor. Bunlardan bir diğeri de yüzey temizleyicileridir. Özellikle belli başlı yerleri seramik olan havuzların çok daha parlak ve bakımlı görünmesini sağlar. Aynı zamanda günde onlarca kişinin temas ettiği tutamakların günlük temizliğini de sağlar. Ürünün nasıl uygulanacağı ambalaj içeriğinde yer alan kullanım talimatlarına bakılarak öğrenilebilir.  

Havuz Parlatıcıları ve Öne Çıkan Özellikleri  

Havuz sularının her daim temiz ve berrak görünmesini sağlayan parlatıcılar bir başka seçenek olarak alıcıların beğenisine sunuluyor. İçerisinde yer alan kimyasallar insan ve çevre sağlığına uyumludur. Hiçbir kullanım riski bulunmamaktadır. Belli başlı oranda yer alan partiküllerin havuz filtresinde tutulmasını olanaklı hale getirmektedir. Haftalık kullanımlar için uygun olan parlatıcılar havuz sularının her daim mavi görünmesini sağlar. Biriken kirli suların havuzun geneline zarar vermesini önleyerek profesyonel bakım ve onarım hizmetlerinin daha sonraya ertelenmesini mümkün kılar.  

Havuz Bakımında Öncü Ürünler: Havuz Klorları  

İhmal edilmiş havuz sularının en büyük problemi çok kısa bir sürede yosun tutmasıdır. Ancak özel şişelerinde sipariş edilen klorlar ile birlikte yosun oluşumlarının önüne geçmek mümkün oluyor. Bunun yanı sıra insan sağlığını riske eden bakterileri de önlemektedir. Toplamda iki farklı çeşidi bulunuyor. Havuzun genel yapısına ve bütçeye göre toz ya da tablet klor ürünlerinden biri seçilebilir. Haftalık ve aylık periyotlarda havuz dezenfektesinde kullanılabilir. Aktif olarak havuz kloru kullanan kişiler yıllık olarak yaptırdığı onarım hizmetlerine çok daha az para ödemektedir. Bu açıdan da oldukça ekonomik bulunan ürünler olarak satın alınabilir.  

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta