Havuz Pompası Nasıl Çalışır?

Havuz Pompası Nasıl Çalışır

Açık ya da kapalı havuzların genel çalışma prensibi birbirine benzer ve oldukça kolay bir sisteme dayanır. Havuzlar basit bir mantıkla beraber su devir daimi ile pompalama sisteminin aynı anda çalışması ile işlev görür. Eğer, havuzu temizleyen ve devir daim sağlayan pompalar çalışmazsa havuzun doldurulması da mümkün olmaz. Pompalar sadece havuzu doldurmak için değil ayrıca dezenfekte işlemlerinin ve kirli su atımının yapılması için de gerekli olan bir sisteme dayanır.

Havuz kurulumunun ve doğru çalışma sisteminin oluşturulmasında ana ekipmanlar pompalardır.Havuz pompasıhavuzun kurulumundan doldurulmasına kadar pek çok noktada en gerekli yardımcıdır. Havuz pompalarının havuz içerisinde tek bir görevi yoktur. Havuzun temizlenmesinden doldurulmasına ve boşaltılmasına kadar pek çok işlem pompalar sayesinde yapılır. Özellikle su devir daiminin ana kaynağı su pompalarıdır. 

HAVUZLARDA SU DEVİR DAİMİ 

Havuzlarda skimmerler sayesinde havuz temizlenir ve havuz homojenliği sağlanır. Skimmerler içerisinde su pompası bulunur. Bu su pompası sayesinde yüzeyde biriken su filtreye doğru taşınır. Taşıma esnasında su pompası içerisindeki kanallar çöp, yaprak ve poşet gibi tıkanmaya yol açacak malzemeleri tutar. Su pompası sayesinde ayrıca emiş ızgarası kullanılarak tabandaki su temizlenir. Temiz su havuz içerisinde homojen olarak dağıtılır. 

Su pompaları ayrıca havuz içerisindeki kimyasalları ve gerekli olan maddeleri eşit şekilde dağıtmak için de gerekli olan bir ekipmandır.Havuz pompası nasıl çalışırsorusu ise pompanın kullanıldığı yere göre farklı cevaplandırılır. Yani bir devir daim için su pompası kullanılıyorsa su gücü ile pompa aktif hale gelir. Ayrıca, temizleme ve kimsayal maddeleri eşit dağıtmak için de emiş ızgarası kullanılır. 

HAVUZLARDA POMPALARIN ÇALIŞMA SÜRESİ 

Havuz pompalarının çalışma saatleri ve süreleri bazı hususlara göre değişir. Bu hususlar; 

1- Hava şartları, 

2- Havuzun kullanım sıklığı, 

  3- Havuzun kullanım yoğunluğu, 

4- Havuzun kirlilik durumu. 

Yukarıda sayılan durumlar havuzlardaki pompaların çalışma sürelerini de etkilemektedir. Bazı villa havuzlarında özellikle yaz aylarında 10-12 saat çalışma durumu olabilir. Bu durum filtrasyon sisteminin sirkülasyon hızına uygun olması ile alakalı bir durumdur. 

Ortak kullanımı olan ve kişi sayısı fazla olan havuzlarda pompalar 24 saat boyunca çalıştırılması gerekir. Bu tür havuzlar gece yavaş, gündüz hızlı sirkülasyon ile pompaları çalıştırabilirler. Kış aylarında villa havuzlar günde 1 saat çalıştırılması yeterli olmaktadır. 

  HAVUZA UYGUN POMPA NASIL SEÇİLİR? 

Havuzlara uygun pompaları genellikle işin ehli kişiler seçmelidir. Çünkü pompa seçimlerinde bazı debi hesaplamaları yapılır. Bu hesaplamanın yanlış olması demek pompadan alınacak verimin düşmesi anlamına gelir. Bu nedenle, havuzunuz için bir pompa ya da filtre seçimi yapacaksanız mutlaka uzman ekibimizden destek almanızda fayda var. 

Pompa seçiminde en önemli kriterler havuzun hacmi ve kullanım amacıdır. Hesaplamalar sonrasında havuzda ne kadar hızlı su sirkülasyonu olması gerektiği belirlenir. Bu belirlemeye göre de pompa seçimi yapılır. 

HAVUZ POMPA KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 

  • Havuz pompasını kullanımında emiş ve basma gücü filtre kapasitesine uygun olmalıdır. 
  • Pompalar susuz şekilde çalıştırılmaması gerekir. 
  • Pompa emiş vanası açık konumdayken ansızın çalışması durdurulmamalıdır. 
  • Pompaların bulunduğu yerler nemli ya da ıslak olmamalıdır. 
  • Pompaların konumlandığı yükseklikler 3 metreden fazla olmamalıdır. 
  • Pompa pervanesinin doğru çalışabilmesi ve soğutma yapabilmesi için hava alabilecek yere konumlandırılmalıdır. 

Tüm bu bilgiler işin uzmanları tarafından yapılabilen ve anlaşılabilen bilgilerdir. Havuz pompaları hakkında bilgi almak ve fiyat ya da malzeme çeşitlerini sormak için firmamız ile iletişime geçmeniz gerekir. Havuz pompaları hakkında bilgi alabilir ve işin uzmanlarına konuyu danışabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta