Havuz Sıcaklığı Ayarlanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Havuz Sıcaklığı Ayarlanırken Nelere Dikkat Edilmeli

Havuz sadece yazın değil, kışın da kullanılabilen ancak bunun için havuzun sıcaklığına dikkat edilmesi gereken eğlence merkezleridir. Bu yüzden havuzun hangi sistem kullanılarak ısıtılacağına da, nasıl ısıtılacağına da dikkat edilmelidir. Sıcaklık ayarı yapılması gereken havuzlar daha çok kapalı havuzlardır. Yüzme sporlarında havuz sıcaklığına dikkat edilmelidir. Sporcuların istenilen performansı sergilemesinde etken bir rol ısıdır.

Havuzların sıcaklığını ayarlamakiçin önerilen birkaç sistemden bir tanesi kullanılabilir. Bu sistemler arasında en faydalısı ve en az maliyetlisi geri dönüşümlü sistemdir. Geri dönüşümlü sistemde enerji maliyetleri azaldığı için karlı bir seçenek haline gelir. Maliyetleri daha fazla olan sistemler yerine geri dönüşümlü sistemlerin kullanılması tasarruf açısından daha faydalı olacaktır.

Sıcaklık ayarlanırken de dikkat edilmesi gereken şeyler vardır. Isı ayarlamasının nasıl yapılacağına göre değişik şekillerde ayarlamalar yapılabilir. Genel olarak ısı ayarlaması yapılırken ortamın hava ihtiyacına, nem ihtiyacına, dışarısının sıcaklığına ve dışarıdan gelen havaya dikkat edilir. Havuz gereğinden fazla ısıtıldığı takdirde ortamda çok nem ortaya çıkar ve malzemelerde bozulmalar görülebilir. Bu yüzden sıcaklık ayarlanırken bunlara dikkat edilmelidir. Bu konuda iklimlendirme uzmanlarından yardım alınabilir.

Sıcaklık ayarlanırken bazı hesaplamalar yapılmalıdır. Bu hesaplamalar nem oranı ve buharlaşmadır. Hesaplama yapılırken havuzun büyüklüğüne göre farklı şekillerde ayarlar yapılır. Bununla birlikte havuzun tipine göre de değişiklikler olabilir.

Havuzların sıcaklıklarının doğru ve dengeli ayarlanması için bazı unsurlar göz önünde bulundurulmalıdır. Bunlar havuzun ne tip bir havuz olduğu (örneğin yüzme havuzu, çocuk havuzu, olimpik havuz vs.) havuzun metre kare cinsinden boyutları, havuzun kapasitesi, mevsim ve dışarısının iklim şartları ve içeri giren hava dolaşımıdır. Havuz sıcaklığı ayarlanırken tüm bunlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta