Havuz Şoklama Nasıl Yapılır?

Havuz Şoklama Nasıl Yapılır

Havuz bakımı, kullanıcılar için önemli bir detaydır. Havuz bakımının belirli aralıklara yapılması ve düzgün yapılması oldukça önemlidir. Sağlığa faydası bulunduğu gibi havuzu temiz ve dezenfektan halinde bulundurur. Uzun süreli bakımsızlığın sonucunda havuz kloru azalacağı için ph derecelerinde oynamalar meydana gelecektir. Bu durumda havuz suyunun yutulması gibi durumlarda sağlık göz ardı edilmiş olur. Buna çözüm olarak havuz için şoklama yapılmalıdır. Şoklama işlemi havuzun her bakımdan kullanılabilir olma durumunu sağlayacaktır.

Havuz Klor Şoklama Hakkında 

Havuz için klor şoklama işlemleri kullanıcılara tavsiye edilir. Kimyasal bir işlem olsa da sağlığa son derecede faydalı olacak bir işlemdir. Havuzda oluşacak ph dengesini sağlayacaktır klor. 

Havuzun ph dengesi nasıl ölçülür? Havuz için klor şoklama ne sıklıkla yapılmalıdır? 

Havuzun ph dengesinin ölçümü için bazı ekipmanlar kullanılır. Bu ekipmanlar sayesinde ph dereceleri ölçülerek denge oluşması için klor kullanılır. Bu ölçümün doğru yapılabilmesi için de ekipmanların uzman kullanıcılar tarafından ölçülmesi gerekebilir.  

Havuz için klor şoklaması mümkün olan en sıklıkla yapılmalıdır. Havuz bakımı ne kadar önemliyse şoklama işlemi de o kadar önemli olmaktadır. Aralıklar hakkında bilgileri ise şoklama işlemini gerçekleştiren ekiplerce edinebilirsiniz. 

Havuzda Şoklama İşleminde Nelere Dikkat Edilmelidir? 

Havuz şoklama işlemi sıklıkla yapılması gerekir. Ancak her zaman için şoklama yapılır yada düzgün şoklama işlemi yapılmazsa tehlikeli durumlar da meydana gelebilmektedir.Havuz şoklamaişlemi için ekiplere danışılmalıdır. Hangi hususlar dikkate değer olduğunu ise hem ekipler tarafından öğrenebilirsiniz hem de aşağıda yer alan bilgiler ile öğrenebilirsiniz. 

  • Havuz için günlük klor ihtiyacının karşılanması gerekir. Ancak klor şoklama esnasında 5 katı kadar havuza aktarılması gereklidir. 
  • TSE 11899 normuna göre bulunan havuzlarda ise klor miktarının hesaplanma aşaması daha farklı olmaktadır. 
  • Havuzun ph dengesi ayarlandıktan sonra klor şoklaması yapılmalıdır. PH dengesi 7 ile 7.4 arasında olmaktadır. Aksi dereceye sahip ph seviyesine sahip bir havuza klor şoklaması faydasız olacaktır. Ve sağlık açısından önemli olumsuzluklar meydana getirebilecektir.  

Havuz Şoklama İçin Firma Hizmetinin Faydası 

Havuz şoklama işlemleri pratik olabildiği gibi riskli de olabilmektedir. Bu işlemi pratik olduğundan ötürü siz yapmak isteyebilirsiniz. Ancak risk taşıyan durumlarla karşılaşmamanız adına ekip desteği ile şoklama işleminin yapılması gerekir. Firmadan alınan hizmetlerin, aşamalı ve doğru takibi muhtemel çözüm olduğu için daha faydalı olacaktır. 

Havuz Şoklama İşlemi Nasıl Yapılır? 

Havuz şoklama işlemi bazı belirli aşamalara bağlı olarak yapılır. Aşamaların takip süreci oldukça önemlidir. Aşamaların farklı şekillerde takip edilerek şoklama işleminin havuza uygulanması durumunda tehlikeli durumlar meydana gelebilir. Riskin en aza indirilmesi için aşama aşama ilerlenmelidir.  

Havuz şoklama işlemi; 

  1. Havuzdaki suyun ph dengesi 7 ile 7.4 arasında dengelenmelidir. 
  2. Havuzdaki serbest klorun mikroplar ile etkileşimi incelenmelidir.  
  3. Suda aktif olan halihazırda bulunan klor miktarı ölçülmelidir. 
  4. Şoklama işlemi için gereken ekipmanların ve uzman ekibin hazır olması gerekir. 
  5. Şoklama işlemi için gereken klor miktarı ölçülerek hazırlanmalıdır. 
  6. Son aşama ise titizlikle havuz şoklama işlemi uygulanmalıdır. 

aşamaların takibine bağlı olarak yapılır. Titizlikle uygulanan bu işlemler doğrultusunda havuz şoklama işlemleri sorunsuz hallolacaktır.  

Havuz Şoklama İçin Hizmet Detayları 

Havuz şoklama için gereken ekipmanların tam bulunması ve hizmetin aşamalı olarak müşterimize aktarılabilmesi için bulunuyoruz. Bu işlemler için kalifiyeli ekibimizi de sizler için en uygun şekilde ayarlayarak hizmetinize sunuyoruz. İletişim kanalları seçeneklerimiz ile bizimle irtibata geçebilir ve fikir alışverişi gerçekleştirebilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta