Havuz Suyu Nasıl Temizlenir?

Havuz Suyu Nasıl Temizlenir

Havuz temizliği, havuz suyunun bakımı ve hijyeni açısından en önemli koşullardan birisidir. Eğer, kendinize ait bir havuzunuz varsa ve havuzu sağlıklı şekilde kullanmak istiyorsanız, mutlaka su temizliğinden emin olmanız gerekir. Çünkü havuz suyu hem dış etkenler hem de kendi bekleme süresi içerisinde kirlenir. Kirlenen havuz suyu, sağlık açısından ciddi problemlere sebep olabilir. Havuz temizliğinin doğru şekilde yapılması için profesyonellerden yardım almak oldukça önemlidir. Çünkü profesyonel ekipler hem ekipman hem de temizlik maddeleri açısından daha bilgilidir.

Havuz temizliği için uzman ekipler en uygun yardımcı ekipmanları kullanarak, doğru temizleme yöntemlerini uygulayabilirler. Bu sayede daha yalnızca havuzun içi değil ayrıcahavuz suyu temizlemeişlemi de yapılır. 

HAVUZLARDA RUTİN TEMİZLİKLER 

Havuzu daha sağlıklı kullanmak ve temiz tutmak için havuzlarda rutin temizlemeler yapılmalıdır. Günlük ve haftalık olarak yapılan temizleme işlemleri havuz sahibi tarafından yapılırken, detaylı temizlikler mutlaka profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. 

Düzenli olarak temizlenen havuzlar daha kullanışlı ve sağlık açısından daha problemsiz ortam oluşturmaktadır. 

Günlükhavuzun içini temizlemeişlemi için; 

  • Yüzme havuzuna düşen parçalar temizlik kepçesi yardımıyla temizlenir, 
  • Havuzun etrafı ve dış kısmı mutlaka günlük olarak temizlenmelidir. 
  • Skimmer sepetleri dolmadan mutlaka boşaltılmalıdır. 

Haftalık havuz temizleme işlemi için;

  • Havuz temizliği için mutlaka haftalık olarak havuzun duvarları ve dip kısmı temizlenmelidir. 
  • Ayrıca detaylı temizlik için havuzun pompa sepetleri de boşaltılmalıdır. 
  • Havuz temizliğinin doğru şekilde yapılması için havuzun fayans dipleri bir le fırçası ile fırçalanmalıdır. Bu şekilde su çizgilerine biriken kalsiyum kalıntıları doğru şekilde temizlenmiş olur. 
  • Havuzun mutlaka doldurulma kısmında kimyasal ve pH değerleri kontrol edilmelidir. 
  • Havuzun aylık temizlenmesinde ise havuz filtreleri tek tek değiştirilmelidir. 

YOSUN TUTAN HAVUZ TEMİZLİĞİ 

Havuzlar uzun süre kullanılmadığında havuz içindeki su yosunlaşır. Su bu süre zarfında yeşile dönmeye başlar ve içerideki birikmiş su yosun tabakası haline dönüşür. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde profesyonel bir ekipten destek almak daha doğru olacaktır. Çünkü yosun tutan havuz temizliğinde mutlaka kimyasal maddeler kullanılması gerekir. Aksi halde havuz suyundaki yeşillik ve yosun tabakası temizlenemez. İşin içine kimyasal maddeler girince profesyonel ekip desteği de kaçınılmaz oluyor. 

Yosun tutanhavuz suyu nasıl temizlenirsorusu için şu aşamaları uygulamakta yarar vardır; 

  • Havuz kepçesi yardımıyla biriken kirler yüzeyden temizlenir. Daha sonra suda kalan diğer kirlerin su dibine çökmesi beklenmelidir. 
  • Havuzun pH değerini mutlaka suyun temizlenmesi açısından kontrol edilip, ayarlanmalıdır. 
  •  Şok klorlama sayesinde havuzda biriken bakteri ve yosunlar temizlenir. 
  • Bu temizleme esnasında pompa 24 saat boyunca aktif halde çalıştırılmalıdır. Çalışma esnasında tıkanmaları önlemek için pompanın da arada temizlenmesi gerekir. 
  • Su kendini temizlemeye başladıktan sonra dibe çöken kirler de ayrıca temizlemek gerekir. 

HAVUZ SUYU TEMİZLİĞİNDE HAVUZ FAYANSLARININ ÖNEMİ 

Havuz suyu sürekli olarak dış etkenler sebebiyle kirlenir. Özellikle açık bir havuza sahipseniz bu kirlilik düzeyi daha fazla olmaktadır. Havuz suyunu doğru şekilde temizlemek ve daha uzun süre temiz tutmak için havuz içlerindeki fayans temizliğine de dikkat etmek gerekir. Özellikle her hafta havuz iç duvarlarının temizliği yapılarak, suyun berrak kalması sağlanır. Bu sebeple, havuz fayanslarının profesyonel şekilde temizlenmesi çok önemlidir. 

Havuz sularının ve havuz duvarlarının temizliğinde periyodik bakımında hizmet almak için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz. Havuz içlerine ve sularına yapılan profesyonel temizlik hizmetleri hakkında www.cilekhavuz.com.tr/ adresinden bilgi alabilirsiniz. Dilerseniz firmamızın ürünleri ve hizmetleri hakkında yetkili kişilerle de görüşme sağlayabilirsiniz. Aldığınız her hizmette müşteri memnuniyeti öncelikli tutulup, kaliteli hizmet anlayışımız ön planda yer almaktadır. 

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta