Havuz Temizleme Kimyasalları

Havuz Temizleme Kimyasalları

Havuz suyunun sağlıklı, temiz ve berrak olması için ilk koşul havuzun kimyasal dengesinin sağlanmasından geçmektedir. Havuz sularının sağlıklı ve dengede tutulabilmesi amacıyla periyodik olarak bakımlarının yapılması ile birlikte insan sağlığına zarar vermeyen, çevreye de duyarlı kimyasallar eklenmesi gerekmektedir.

Havuz Sularının Temizlenmesi 

 Havuzlarda kimyasal temizleme ve bakım işlemlerinin gerçekleştirilmesinin önemli nedenleri bulunmaktadır. İlk nedeni suyun daima berrak kalmasını sağlamak, temiz görüntüyü muhafaza edebilmek, havuz içerisinde bulunan ve hastalıklara yol açması muhtemel mikropların ya da bakterilerin yok olmasını sağmaktır.

Sağlık Bakanlığı tarafından havuz sularında olması gereken parametreler belirlenmiş olup kurallara koşulsuz uyulması gerekmektedir. Havuz sularına belli aralıklar ile yapılması gereken bir takım ölçüm amaçlı testler bulunmaktadır. Yapılan testlerin sonucunda elde edilen tespitler ile gerekli temizlik amaçlı kimyasallar belirli oranlarda uygulanmaktadır. 

 Havuz temizleme kimyasallarıgenel olarak ph ayarlayıcılar, sıvı ph düzenleyici, sıvılı ya da haplı test kitler, filtre temizleyicisi, ayak bakım dezenfektanı, kış bakım ilacı, havuz yüzeyi temizleyiciler, havuz suyunu parlatıcılar, çökelticiler, yosun önleyiciler şeklindedir.

Tüm bu kimyasallar ile birlikte yüksek verimlilik alınabilmesi amacıyla kullanılan havuz temizleme ekipmanları da bulunmaktadır. 

Havuz Suyunu Ölçen Test Kitleri 

Bu kitler havuz sularının testlerinin yapılması amacıyla kullanılan araçlardır. Kitlerin sahip oldukları şeffaf camlar bulunmaktadır. Söz konusu şeffaf camlar vasıtası ile hem havuz suyu görülebilmekte beraberinde ölçü birimleri kullanılarak havuz ölçümleri yapılmaktadır. 

Test kitleri hap ve sıvı formdan meydana gelmektedir. Test kitinin amacı havuz suyunun ph dengesinin ölçümü ile birlikte klor düzeyinin ölçümüdür. Test kitleri aracılığı ile havuz suyu ölçümleri oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilmektedir. 

Havuzlar İçin Kullanılan PH Kimyasalları 

Havuz suyunun ph oranı oldukça önemlidir. Havuz bakımının en ciddi adımlarından biri olarak ph dengesinin ayarlanması dikkat çekmektedir. Havuz sularında aranan ideal ph değerleri 7,2 ile 7,6 oranında değişiklik göstermektedir. 

Bu oranda herhangi bir değişiklik olduğu takdirde insan sağlığı açısından sorunlar baş göstermeye başlamaktadır. 7,6 oranından yüksek olması halinde klorun dezenfektasyon etkisi azalmaktadır. Ph oranı 7,0 altında olduğu durumlarda ise havuz suyu asitik bir hal almaktadır. Tüm bu etkenler insanlarda sağlıkları açısından olumsuz etkiler göstermektedir. 

Havuz Suyunda Yosun Önleyiciler ve Havuz Kloru Kullanımı 

Klor kullanımı havuz suyunda yosun oluşmasını önlemektedir. Yosun oluşmasının pek çok olumsuz etkileri bulunmaktadır. Bunların önlenebilmesi amacıyla havuz kimyasalları kullanılması son derece önemlidir. 

Havuzlarda yosun oluşmasının pek çok olumsuz etkisi incelendiğinde; 

  • Oluşan yosunlar sonucu havuz suyu berraklığını yitirir ve bulanık görünmeye başlar. Bu görüntü havuz suyundaki estetiği tamamen bozmaktadır. 
  • Havuzu kullanan insanların güvenlikleri açısından da son derece sakıncalıdır. Yosunlar inşaların kaymasına neden olmakta ve istenmeyen sakatlıklar yaşanmasına yol açabilmektedir. 
  • Havuzdan yararlanan insanların derilerinde döküntü ve kaşıntılar meydana gelmektedir. 
  • Yosunlar havuz filtrelerinin tıkanmasına yol açabilmektedir. 
  • Kötü koku oluşumuna neden olmaktadır. 
  • Havuz suyu ph dengesini alt üst edebilmektedir. 
  • Havuz için kullanılan klor ihtiyacını sürekli arttırmaktadır. 

Havuzlarda Periyodik Kimyasal Bakım İşlemlerinin Gerçekleştirilmesi 

 Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen tüm uygulamaların zamanında ve verimli olarak yapılması son derece önemlidir. İnsan sağlığını tehlikeye sokmamak ve salgın hastalık gibi olumsuz etkiler yaşanmaması açısından periyodik olarak kimyasal temizliğinin yapılması gerekmektedir.

Özel olarak yalnızca havuz bakımı ve temizliği amacı ile üretilmiş olan kimyasallardan yararlanarak periyodik bakımların gerçekleştirilmesi ve bu işlemlerin uzman kadro tarafından güvenli olarak yapılması son derece önemlidir. 

Çilek Havuz, havuzlarınızın yapımı aşamasında olduğu gibi bakımı ve temizliği konusunda da uzman kadrosu ile müşterilerine destek olmaktadır. Havuzlarınızın Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen koşullarda bakım ve temizlik işlemlerinin gerçekleştirilmesi için Çilek Havuz firması ile iletişime geçebilir. Konusunun uzmanı profesyonel kadromuz ile havuz temizlik işlemlerinizi kolaylıkla ve güvenle gerçekleştirebiliriz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta