Havuz Yapan Firmalar Hangileri?

Havuz Yapan Firmalar

Amaca uygun farklı yerlere tasarımı gerçekleştirilen havuzlar, pek çok etmene bağlı olarak fiyat konusunda değişkenlik gösterir. Keşfe bağlı olarak projenin hazırlanması, zemin analizi, inşası, kaliteli malzeme yapısı ve işçilik payı olmak üzere pek çok etmen söz konusudur. Ayrıca havuzun boyutları, eklenmesi gereken süslemeler ve teknik yapıları olmak üzere farklı unsurlar fiyatlarda farklılık yaratmaktadır.

Fakat burada önemli olan havuz yapan firmalar ve fiyatları kapsamında güvenilir şirketlerden destek almaktadır. Böylece daha sağlıklı, uzun ömürlü ve güvenli şekilde konfor içinde kullanılacak kaliteli havuzlara sahip olmak mümkün. Projenin farklı evrelerinde devam eden süreç açısından her kısım değişik fiyatlandırma üzerinden ele alınırken; kurumsal bir hizmet anlayışı destek veren havuz firması eşliğinde gerçekleştirilmelidir. 

Zemin Altı ve Zemin Üstüne Bağlı Olarak Maliyetler 

Havuzlar pek çok maliyete bağlı olarak değişik fiyatlar üzerinden tasarımı gerçekleştirilir. Özellikle temel faktör olarak zemin altı ve zemin üstü çalışmalar, havuz yapım aşamasında farklı maliyetler çıkarır. Özellikle zemin üstü için tasarlanan havuzlarda kazı çalışması yapılır. Bu yüzden zemin açma işlemleri doğrultusunda maliyetler daha yukarıya çıkar. Elbette işin içine değişik ekipmanlar da girdiğinde, işçilik üzerinden fiyatlar daha yukarıya çıkabilir ya da azalabilir. Bütün bu etmenler nedeniyle havuz inşası sona ermeden, fiyatlar konusunda kesin bir yargıya varmak doğru değil. Ancak projelendirme evresinde genel bir açıdan birleşmiş fiyatlar sunmak mümkün. 

Mekana Uygun Havuz Yapım Fiyatları 

Havuz yapım fiyatları mekana bağlı olarak değişkenlik yaratır. Havuzun boyutları ve geometrik tasarımı ile beraber, kullanılan malzemelerin artması veya azalmasına bağlı olarak farklı fiyatları ortaya çıkar. Derin veya geniş havuzlar projelendirme dahilinde, buna uygun şekilde maliyet hesaplaması yapılır. Özellikle geometrik açıdan ele alınan havuzlar için metrekare bazında hesaplama gerçekleşir. Ek olarak havuz modeline uygun şekilde farklı eklemeler gerçekleşiyor ise maliyet artar veya azalır. Yapılan projenin ve proje içerisine eklenen değişik etmenlere bağlı olarak buna uygun şekilde başlangıç maliyeti belirlenir. 

Projeye Bağlı Olarak Farklı İnşa Üzerinden Maliyetler 

Havuzların projesi ve inşasına bağlı olarak belli başlı maliyetler ortaya çıkar. Tabii bu maliyetler belirli bir tahmine dayalı olarak ele alınır. Genelde düz bir zemin için tasarımı gerçekleştirilen havuz maliyetleri düşüktür. Nitekim düz bir zemin üzerinde farklı işlemler yapılmadan havuz inşası çıkılmaktadır. Özellikle titiz bir işçilik gerektiren havuzların maliyetleri değişebilir. 

Baştan sonra tüm süreç özel bir işçilik eşliğinde farklı malzemelerle ele alınır ve detaylandırılır. Bu da farklı proje üzerinden fiyatların ilk başta belirlenmesinde önemli faktörlerden biridir. Derinlik, genişlik, pek çok geometrik tasarım üzerinden malzeme artışı ile işçilik maliyetlerin farklılık yaratmasına etmen olmaktadır. 

Havuz Yapım Maliyetini Etkileyen Farklı Unsurlar 

Farklı amaçlar doğrultusunda değişik alanlar için pek çok havuz yapımı gerçekleştirilmektedir. Tabii burada ele alınan unsurlar değişkenlik gösterdiğinden dolayı fiyatlar da buna göre belirlenir. 

  • Kazı çalışması ve temel açma işlemi 
  • Havuz derinlik, genişlik ve geometrik tasarım 
  • Açık ya da kapalı mekana uygun havuzlar 
  • Prefabrik, süs, yüzme havuzu ve gölet ile termal gibi farklı havuzlar 
  • Havuz için ele alınan farklı malzemeler 

Kaliteli Anlayışla Profesyonel Havuz Yapımı 

Farklı havuz tasarımlarına bağlı olarak fiyatlar değişkenlik gösterse dahi; firmamız bünyesinde size özel projelendirme ile en iyi desteği sağlamaktadır. Etkin çalışma yöntemlerimiz ve bugüne dek elde ettiğimiz güçlü referanslar üzerinden, özgün tasarımlar eşliğinde sizlere en iyi havuz yapımı sunmaktayız. Detaylı bilgi için bizimle hemen iletişim kurabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta