Havuz Yapımı Maliyeti

Havuz Yapımı Maliyeti

Özellikle yaz aylarında halka açık olan havuzların yoğun olması ve yeterince temizliğinin yapılmaması nedeni ile hastalıklara davetiye çıkartmaktadır. Bahçeli eve sahip olanlar bu konuda daha şanslı olup evlerine havuz yaptırmaktadırlar. Tercih ettiğiniz havuzun tipine ve zemin altına veya üstüne göre havuz yapım fiyatları değişmektedir. Zemin altına yapılacak olan havuzlarda zemini kazılması, düzeltilmesi gibi ek işlemler yapıldığı için maliyet yükselmektedir. Zemin üstüne yapılan havuzlarda genellikle hazır olduğu için yapımı kısa sürdüğü gibi maliyeti de düşüktür. Havuzun ölçüsü, zemin için tercih edilen beton, fayans veya vinil gibi kullanılacak malzeme tercihi, aydınlatma sistemi, kullanılacak motor ve filtreler fiyatı etkileyen faktörler arasında yer almaktadır

Çeşitlerine Göre Havuz Yapım Maliyetleri

Havuz yaptırmaya karar vermeden önce ne tip havuz yaptıracağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Tercih ettiğiniz havuz tipine göre havuz yapım fiyatları değişmektedir. Doğal yüzme havuzlarında boyutuna göre bir gölü andırarak doğal taşlar kullanılarak yapılmaktadır. Kendi kendini temizleme özelliği bulunduğu gibi robot temizliği ile suyun her zaman temiz ve yosunsuz kalması sağlanmaktadır. Prefabrik yüzme havuzları, zemin üstüne ve zemin altına yapılabilmektedir. İstenilen derinlik, boyutlarda ve şekillerde yapılma imkanı bulunan havuzlarda maliyet diğer havuzlara göre daha düşüktür. Taşımalı sistemle yapılan havuzlarda su üzerinde bulunan kirlilikler kanallara taşınarak temizlenmesi sağlanır. Sık tercih edilen bu tip havuzlarda herhangi bir dalga meydana gelmediği için otellerde, yüzme kurslarında kullanılmaktadır. Temizlenmesi daha ekonomik olan, havuzdaki kirliliği filtre sistemi ile temizlenmesi ile bu adı alan havuzda temizlik maliyeti diğer havuzlara göre düşüktür.

Havuz Yapımı Maliyetleri Neye Göre Değişir?

Havuz yapım fiyatları metre kare maliyetine göre değişmektedir. Yaptıracağınız alan büyüdükçe maliyetiniz azalacak ancak toplam maliyetiniz yükselecektir. Ayrıca yaptıracağınız havuzu hangi amaçla kullanılacağı da önem arz etmektedir. Çocuk için yapılacak havuzlarda derinlik 50 cm yeterken, büyükler için 1.50 cm ile 2 m arası tercih edilmektedir. Tramplen kullanılacaksa derinliğin 2.50 cm ile 3.20 m arasında olması gerekmektedir. Havuzun olmazsa olmaz malzemelerinden olan pompa, su boruları, iç ve dış aydınlatma ışıkları, merdiven, havuz örtüsü, drenaj, isteğe göre kaydırak ve elektronik parçalar maliyeti de artırmaktadır. Havuzun temizlenmesi, temizlik için gerekli ekipmanların tedarik edilmesi de önemlidir. Havuzu yaptırmadan önce, yapılacak alan için mutlaka gerekli fizibilite çalıştırması yaptırarak fiyatlarla ilgili teklif almalısınız.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta