Havuz Yaptırmak Maliyeti?

Havuz Yaptırma Maliyeti

Havuz yapımının farklı, farklı evreleri olmaktadır. Bunlar içinde zemin analizi, proje çizimi, inşa hazırlığı ve tasarımı uygulama çalışmaları başlangıçta ele alınır. Proje konusundaki evrelerin ilerletilmesi için çalışmalar koordineli olarak sürdürülür.

Projenin ardı sıra tasarımın incelikle işlenmesi yapılır. Bu nedenle havuz maliyeti; yapım modeline, inşa malzemelerine ve genişliğine, geometrik şeklinin toplamının sonucunda değişebilir. 

Zemin üstüne yapılandırılan havuzlar ile kazı çalışması gerektiren zemin açma işlemleri de maliyeti etkilemektedir. Bu noktada farklı ekipmanlardan yararlanılması ile de havuz yaptırmak maliyeti yükselebilir ya da düşebilir. Bunun için maliyetin toplam birimi havuzun adım, adım yapılış teknikleri ve modeli çerçevesinde belirlenip, sunulur. 

Yaptırmak isteyenler için proje çalışmasının ilk evresinde başlangıç maliyeti sunulabilir. Bunun dışında havuz inşası bitmeden tam bir maliyet çıkartılmamaktadır. 

Mekana Göre Havuz Yaptırma Fiyatlarının Hesaplanışı 

Havuz modelleri çoğunlukla, mekana göre değişiklik gösterir. Tercihler kapsamında yapılan havuz, mekana hareket katan geometrik şekillerde yapılmaktadır. Bu sebeple havuz yaptırma fiyatlarının hesaplanışı, havuz modeli çerçevesinde gerçekleştirilir. 

Derin ya da geniş bir havuz projesinin fiyatı profesyonel hesaplar çerçevesinde sunulmaktadır. Geometri şekillerinin kullanıldığı havuzlarda maliyet hesaplaması metrekaresine göre yapılmaktadır. 

Aynı zamanda havuz modelinin yapımı farklı özellikleri içeriyor ise maliyetin yükselmesine ve azalmasına neden olur. Havuz inşalarının değişen proje modelleri yönünde hesaplar yapılmaktadır. 

İnşa Modeline ve Projesine Göre Havuz Yaptırmanın Maliyeti 

Havuz inşa modeline ve projesine göre de yaptırmanın maliyet tahmini sunulmaktadır. Düz bir zemine kurulacak havuz projesi, her zaman düşük maliyetleri içerir. Çünkü, beton zeminin kazılmadan üste doğru havuz inşası çıkılır. 

Bu nedenle havuz özelliği maliyeti etkiler. İşçilik gerektiren havuzların inşa maliyetleri, düşük olmamaktadır. Havuzun her bir ayrıntısı ele alınarak, yararlanılan malzemeler çerçevesinde ve işçilikler kapsamında proje fiyatları sunulmaktadır. 

Havuzların genel yapısında yuvarlak, dikdörtgen gibi pek çok geometri şekli ele alınmasından dolayı, uzunluk ölçüsü önemlidir. Her yönünden verilen genişlik ölçüsü ile havuz inşalarının artan ya da düşen fiyatları yansıtılır. 

Proje Niteliğine Göre Değişen Havuz Yapım Maliyeti 

Havuzlar iki ana modelde projelendirilen yapılardır. İşletme ve özel mülk proje niteliğine göre birbirinden farklı inşalar yapılmaktadır. Konaklama – otel alanlarına, kurumsal özel işletmelere yapılan havuz modelleri birbirinden ayrı tutulmaktadır. 

  Küçük ve büyük projeleri kapsayan havuzların açık, kapalı modelleri çerçevesinde yapım fiyatı farklı olmaktadır. Buna bağlı olarak yaşam alanları için orta ve küçük havuzlarda geometri şekillerinin beraberinde özel ayrıntılar kullanılır. 

Tercihe göre kullanılan malzemeler çerçevesinde her havuz modeli farklı maliyetleri içermektedir.Havuz yapım maliyeti, proje netleştikten sonra ve kontrolleri sağlandıktan sonra teslim sırasında sunulmaktadır. Ev ve işletme havuz tasarımlarının yapımlarını üstelenen profesyoneller aracılığında maliyet birimi, sunulmaktadır. 

Havuz Yapım Maliyetini Etkileyen Çalışmalar 

  •  Temel açma işlemleri, 
  • Açık ve kapalı havuz tercihleri, 
  • Mülk ve işletme havuz projesi, 
  • Genişlik ve derinlik metrekaresi, 
  • Süs ve prefabrik havuzlar, 
  • İç alan ve dış alan havuzları, 
  • Büyük ve küçük tasarımları, 
  • Çalışma sırasında kullanılan malzemeler, 
  • Havuz modeli ve geometri şekilleri maliyeti etkileyen çalışmalar arasındadır. 

Usta Ekip ile Havuz Yapım Hizmeti ve Maliyetin Toplamı 

Misyon ve vizyon değerlerimiz çerçevesinde havuz yapım hizmeti vermekteyiz. Hizmetlerimize hiç ara vermeden havuz inşalarını özenle projelendirerek, sizlere sunmaktayız. Kapsamlı çalışma, özverili maliyet hesapları, memnuniyet ilkelerimiz ile yıllardır havuz yapım alanında hizmetinizdeyiz. 

Bu alanda profesyonellikle maliyet toplamı yapan ve müşterilerinin taleplerini kusursuzca yerine getiren bir firmayız. Kurumsal çalışma hizmetlerimiz ile 7/24 havuzlar konusunda en iyi analizi sağlayarak, kaliteli ve ideal yapıları sizlere sunmaktayız. Bu yüzden firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta