Havuz Yaptırmak Ne Kadar?

Havuz Yaptırmak Ne Kadar

Havuz inşası pek çok kapsamı ele alan en önemli yapılar arasındadır. İki farklı çalışma üzerinden havuzları ön plana çıkarmak mümkün. Bunlardan biri dış mekan açık havuzlar diğeri ise iç mekan kapalı havuzlardır. Her ikisi de yapım açısından mimari konuda değişkenlik gösterir. Ancak ortak şekilde önemli olan yüksek standartlar ele alınarak, kaliteli havuz yapıları ortaya çıkarmaktır. Bu konuda ele alınması gereken farklı etmenler bulunuyor.

Malzeme kalitesi, profesyonel işçilik, doğru maliyet ve müşteri bazında konfor yaratmaktır. Özellikle müşteri beklentilerinin ötesinde tasarımlar hayata geçirilmeli ve uzun yıllar sağlıklı şekilde kullanım imkanı vermelidir. Mutlaka her havuz projesinin kendi alanında özel olduğu bilinmeli; buna göre mimari tasarım ve yapım aşaması ele alınmalıdır. 

Havuz Yapım Fiyatları Ne Kadar? 

Farklı amaçlar doğrultusunda havuz yaptırmayı arzu eden pek çok kişi,havuz yaptırmak ne kadar sorusunu merak etmektedir. Tabii bu konuda hem işyeri hem de müstakil evler için gerçekleştirecek tasarımlar, ele alınacak hususlara göre fiyat konusunda değişkenlik göstermektedir. Havuz yapımı için sabit bir fiyat vermek imkânsız. Nedeni ise piyasa üzerinde havuz için kullanılacak pek çok malzemenin fiyatının belirli aralıklarla değişmesidir. Bu da maliyetin daha farklı hale gelmesine neden olmaktadır. 

Havuz Yapımında Fiyatları Etkileyen Farklı Unsurlar 

Havuz yapımı açısından fiyatları belirleyen tek unsur malzeme değildir. Aynı zamanda havuzun tipine bağlı olarak fiyatlar değişir. Genelde havuzlar zemin altına ve zemin üstüne gerçekleştirilmektedir. Örneğin zemin altı için yapılacak havuzlar konusunda, kazı çalışması ve pek çok işlem sürece dahil olmaktadır. Bu da maliyeti belirli oranda arttırıyor. Aynı zamanda zemin altına gerçekleştirilecek olan havuz inşası, daha fazla sürede tamamlanmaktadır. Ancak zemin üstü için tasarlanacak havuzlar genelde kalıp üzerinden yapıldığından dolayı, daha kısa sürer. Bu da elbette maliyetlerde farklılık yaratır. 

Havuz Yapımı Maliyetleri 

Havuz yapımı konusunda maliyetleri etkileyen pek çok durum söz konusudur. Önemli olan doğru malzemelerle havuz yaptırma ücretleri açısından, süreci etkin şekilde yürütmektir. Böylece müşteri gözünde en iyi havuzu ortaya çıkarmak mümkün. Bu konuda değişik etmenlerden bahsedilebilir. 

  • Havuzun ölçüsü 
  •  Havuz için zemin betonu 
  • Havuz adına kullanacak olan fayans veya vinil gibi malzemeler 
  • Kullanması gereken motor tipi 
  • Özel tasarım aydınlatma sistemleri 
  • Temizleme filtreleri 

Bütün bu etmenler ile beraber daha sürece dahil olacak farklı süslemeler ve kişisel istekler de ön plana çıkmaktadır. Bunlar ise maliyeti önemli oranda etkilemektedir. 

Farklı Havuz Türleri 

Tasarım açısından değerlendirilecek olan havuz türü maliyetleri etkiler. Örneğin doğal yüzme havuzları değişik doğal taşlarla ve süslemeler ile özel tasarım altında hazırlanır. Kendi kendini temizleyen sistemler dahilinde yosun ve bakteri gibi pek çok oluşumları engellemektedir. Böylece devam steril, sağlıklı ve güzel bir görünüm sağlar. Prefabrik havuzlar ise zemin altına ve üstüne rahatlıkla yapılabilmektedir. Bu bağlamda derinlik, şekil ve genişlik açısından değişkenlik gösterecek tasarımlar ele alınabilir. Bu konuda tüm bu etmenler el almak suretiyle maliyetlerde değişkenlik ortaya çıkar. Genel açıdan kullanım ve tasarım noktasında havuzlar farklı seçeneklerle ele alınır. 

  • Doğal havuz tasarımı 
  • Prefabrik havuzlar 
  • Süs havuz yapımı 
  • Yüzme havuzları 

Havuzların tasarımı için ele alınan malzemeler ile birlikte düzenli temizliğin gerçekleştirileceği özel sistemler, maliyet konusunda farklılık yaratmaktadır. Aynı zamanda havuzlar boylarına ve tasarımlarına bağlı olarak değişik fiyatlar ortaya çıkarır. 

Uygun Maliyet Üzerinden Farklı Havuz Çeşitleri 

Kullanım açısından pek çok değişik havuz çeşitlerinden bahsetmek mümkündür. Bu konuda firmamız bünyesinde tasarım itibarıyla, müşteri memnuniyeti ön plana çıkarılmaktadır. Dilediğiniz havuz modelini çok uygun fiyatlar üzerinden güvenle elde etmek için; sitemiz bünyesinde bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta