Havuzlar İçin Güvenilir Kimyasallar

Havuzlar İçin Güvenilir Kimyasallar

Havuzlar deniz turizminin gelişmemiş olduğu alanlarda oldukça önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda havuzlu otellerde kişiler ve tatilciler tarafından daha fazla tercih sebebi olmaktadır. Ancak kişilerin bireysel olarak girdikleri havuzlarda çok fazla bir sorun yaşanmamış olsa da toplu havuzlar bazen tehlike arz etmektedir. Bu havuzların nedeni ise her türlü insanın girmesi, yeteri kadar kişiler tarafından çok iyi temizlenmemesi ve hijyen kurallarına uyulmamasından dolayı kişiler açısından tehlikeli olmaktadır. Bulaşıcı hastalıklar veya bazı kimyasallar ile kişiler olumuz etkilenebilmektedir. Bu açıdan dolayı firma yetkilileri havuz temizliği konusunda dikkatli olmalıdır. Bu kimyasallar hakkında bilgileri ise www.cilekhavuz.com.tr adresinde bulmak mümkündür. Bu kimyasallara ve ne işe yaradıklarına değinmek gerekirse şunları söylemek doğru olacaktır:

Havuz Yüzey Temizleyicisi

Kişilerin havuzun temiz olduğuna kanaat getirebilmesi için ilk etapta havuz içerisine ve suyun berraklığına dikkat ederler. Bu açıdan dolayı havuzun içerisinin yüzeyin temiz olması oldukça önemlidir. Bu vasıta ile suda gayet temiz görünecektir. Havuz yüzeyi ne kadar kirli olursa su da o denli bulanık görünecektir. Yüzey temizleyiciler sezonun başında ve sezonun sonunda temizliğinde kullanılan kimyasallardır. Aynı zamanda tutamaklar ve seramik yüzeylerde de rahat bir şekilde kullanılabilmektedir. Sıvı olduğundan kullanımı kolaydır. Kullanım açısında kişilerin zarar görmemesi için bir eldiven ile kullanmaları tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda dez dolguların da temizlenmesinde yardımcı olacak etkili bir kimyasaldır.

Sıvı Çökelticiler

Havuz temizliğinde sezon başı ve sezon sonunda yapılan temizlikler yeterli olmamaktadır. Kişiler tarafından sürekli kullanıldığı için zaman içerisinde de yine su kirlenmektedir. Bu açıdan dolayı aralıklarla da olsa temizlenmesi önemlidir. Bu açıdan yetkililerin en çok başvurdukları ise çökeltici kimyasallar olmaktadır. Bu kimyasallar havuzun içerisinde bulunan küçük parçalara etki ederek havuzun altına çökmesini sağlamaktadır. 10 ve 20 litre şeklinde ambalaj haline getirilmiş bu çökeltiler küçük malzemelerin birleşmesine ve çökmesine yardımcı olmaktadır. Suyun içerisine talimatlarda yer aldığı kadar dökülmektedir. Aynı zamanda sudaki bulanıklığı da gidermeye yardımcıdır.

Havuz Klorları

Havuz temizliğinde en çok kullanılan ve kullanılması neredeyse zorunlu olan kimyasaldır. Havuz klorları kişiler tarafından sürekli kullanıldığından dolayı oluşacak olan Havuz suyunda ki bakteri ve yosunu önlemeye yardımcı olmaktadır. Gün içerisinde veya gün sonunda kullanılması kişilerin bir hastalığa kapılmaması için oldukça önemli bir yere sahiptir. Sıvı olarak değil de toz veya tablet olarak satışa sunulmaktadır. Suda hemen çözülerek aktif hale gelmektedir. Ancak dikkat edilmesi gereken konu ise bu kimyasalın kullanılması aşamasında havuzda başka bir kimyasal madde kullanılmamalıdır. Örneğin havuz parlatıcısı ile kullanılması ve temas etmesi halinde yangına sebebiyet verebilir. Bir bir madde ile temas ettiğinde zararlı gazları ortaya çıkarmaktadır. Bu açıdan dolayı çocukların ulaşamayacağı şekilde saklanmalıdır.


Yosun Önleyiciler

Havuzlarda en sık rastlanılan problem yosunlar olmaktadır. Suyun sürekli olarak durması ve akmamasından dolayı havuzlar yeteri kadar da temizlenmez ise yosun oluşması muhtemeldir. Bu kimyasal ise bu yosun oluşumlarını önlemek için kullanılmaktadır. Sadece havuz sularında değil aynı zamanda göl suları ve deniz sularında da kullanıma uygun olmaktadır. Havuz sularının daha sağlıklı ve hijyenik hale gelmesini sağlamaktadır. Dikkat edilmesi gereken tek husus ise direk vücut ile temasında veya kıyafetler ile temasında mutlaka bol su ile temizlenmesi ve yıkanması gerekmektedir.

Havuz Parlatıcıları

Havuz suları kişilerin havuzun temiz veya kirli olması kanaatinde bulunmaları için en çok etki eden faktördür. Bu açıdan dolayı suyun temiz olması ve gerekli renkte olması önemli bir konudur. Havuz parlatıcıları ise tam da bu konuya çözüm getirmektedir. Sıvı olarak sunulan bu ürün 100 metre küp suya yaklaşık olarak 1 litre dökülmesi ile işlem tamamlanmış olacaktır. Ancak çok sık kullanılması sakıncalıdır. Bu açıdan dolayı kişilerin haftada bir defa kullanmaları doğrudur. Kullanım esnasında havuzun kullanımına izin verilmemesi olası bir aksiliğin önüne geçebilecektir. Havuzda bulunan partiküllerin filtre de tutulmasına yardımcı olacaktır. Diğer kimyasallar gibi havuzun dibine çökerek kötü bir görüntü vermesine engel olacaktır. Masmavi ve berrak bir su kazanımı sağlayacaktır. Oldukça da ekonomik bir yapıya sahiptir. Bu açıdan dolayı da çok fazla tercih edilmektedir.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta