Havuzun Yapılacağı Yerin Şekli Nasıl Olmalıdır?

Havuzun Yapılacağı Yerin Şekli Nasıl Olmalıdır

Havuz yapılacağı alandan, yapım aşamasına kadar tüm unsurların başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi ile uzun ömürlü ve kullanışlı olur. Havuzun yapılacağı yerin şekli kadar yapılacağı konumda oldukça önemlidir. Havuz yeri belirlenirken en çok güneş alan yere konumlandırılmalıdır. Eğer çevresinde ağaç varsa sürekli dökülen yapraklar ile size havuz temizleme işlemi ile çok fazla uğraşa neden olacaktır. Bu nedenle ağaç etrafına havuz yapımı pek mantıklı olmayacaktır. Havuz yapımı aşamasında beton perde ve taban betonu tek seferde beraber dökülmeli ve izole edildikten hemen sonra, havuz en az bir kez su ile doldurulup test edilmelidir. Havuzda bulunan kaçak akım rölesi mutlaka test edilmelidir. Pompa ve filtre seçimi ile gereken tüm işlemler, uzaman tarafından gerçekleştirilmeli.

Havuz İmalatında Mekan Önemli

Havuzun yapılacağı alanın şeklinin düz olması kullanım açısından oldukça önemlidir. Havuz imalatında önemli bir yer tutar yapılacağı alanın şekli kadar mekanda oldukça önemlidir. İç ve dış mekanlara yapılan havuzlarda kullanılan malzeme ve tesisat farklılık göstermektedir. Süs havuzları, açık havuzlar, kapalı havuzlar, termal havuzlar, şok havuzlar, gölet havuzlar gibi havuz çeşitlerinde malzeme ve tesisat farklılık göstermektedir. Kullanılan havuz malzemeleri hava şartlarına ve iklim koşullarına karşı dayanıklı olmalı ve dayanıklılığını koruyabilmelidir. Mekana göre tasarlanan havuz tüm işlemleri ile bir bütün olup, her bir işlem bir diğerinin bağlantısı olmaktadır. Yapılan tüm işlemler uzun ömürlü ve sorunsuz bir havuz için oldukça önemlidir.

Havuzun yapım aşamaları belirli süreçler içinde tamamlanmaktadır. Kendi içinde kısımlara ayrılan yapım aşaması ön karar, tasarım ve projelendirme evreleridir. Tüm bu aşamalara geçemeden önce havuzun yapılacağı yerin seçimi oldukça önemlidir. Bu seçim havuzun kullanım ömrünü belirleyeceği gibi, rahat bir kullanım da sağlamaktadır. Havuz yapılacak yerin düz bir zemin olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir.

Havuz İmalatında Malzemelerin Önemi

Havuz yapım aşamasında malzemelerin yeri oldukça önemlidir. Havuz yapan profesyonel kişiler kadar malzemelerin kaliteli birleşmektedir. Havuz malzemelerinde aydınlatma sistemi havuzu güzelleştiren bir unsurdur. Görsel açıdan şık ve modern bir havuz için aydınlatmaya yarayan elektronik havuz yapımı malzemeleri kullanılmalıdır. Modern bir görünüme sahip havuz için son model ürün kullanımı gerçekleşmelidir.

Çok fazla kullanım alanına sahip olan havuzların çeşitleri oldukça fazladır. Çok sayıda havuz çeşidi olduğunu söylemek mümkün. Otellerde, evlerin bahçelerinde, villalarda, iş yerlerinde isteğe göre her yere havuz yapılmaktadır. Hem eğlence hem de görsellik açısından yapılan havuzların maliyetleri, kullanılan malzemeler ve kullanım alanları çeşitlerine göre değişmektedir. Tüm bu havuz çeşitlerinde kullanılan malzemeler dayanıklı ve uzun ömürlü olması açısından kaliteli olmalıdır.

Havuz İnşaatı

Havuz yapımında ön etüt ve projelendirme işlemi sonrasında havuz inşa edilmesine başlanmaktadır. Bu aşamada havuzun yapılacağı yer inşaata uygun hale getirilmeli ve bu şekilde havuz yapımı gerçekleştirilmelidir. Düz bir zeminde havuz yapılması için uygun betonarme işlemi yapılmalıdır. Bu işlem uzun ömürlü ve sorusuz kullanım için önemlidir. Sonrasında sırasıyla sıva işlemi, şap işlemi ve en son olan izolasyon işlemleri tamamlanır. Bu sayede dayanıklı ve kaliteli bir havuz için tüm aşamalar sorunsuz gerçekleşir ve ortaya şık bir havuz çıkar.

Havuz İnşaatı Sonrası Seramiklerin Yerleştirilmesi

Havuz yapım aşamasında yer belirleme, inşaat ve izolasyon sonrasında yapılan işlem havuz seramiklerinin yerleştirilmesi işlemidir. Bu konuda tercih yapabileceğiniz çok fazla seçenek bulunmaktadır. Renk, ebat ve tasarımları ile havuz mozaikleri çok seçenekli dir. Genel olarak havuzlarda mavi ve beyaz tonları kullanılmaktadır. Bu aşamada kişinin isteği doğrultusunda seramikler belirlenerek havuzlara uygulanmaktadır. Mozaiklerin sağlam ve kalıcı olması için yerleştirilmesi işlemi sırasında kaliteli dolgu malzemeleri ve yapıştırıcı kullanılmalıdır. Sürekli nem ve su ile temas ettiği için bu işlem büyük önem taşır.

Seramik Yerleştirilmesi Sonrası Tesisat Yerleştirilmesi

Havuz yapımındaki son aşama tesisatın yerleştirilmesi işlemidir. Tesisatlar su pompaları ve filtrasyon sistemlerinden oluşmaktadır. Suyun temizliğine katkı sağlayan havuz pompaları sağlıklı ve güzel görünümlü bir havuz için önemlidir. Havuz için tüm unsurlar göz önünde bulundurularak havuzun ihtiyacına göre seçilir ve uzman kişilerce büyük bir itina ile yerleştirilir.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta