Kaliteli Havuz Yapımı

Kaliteli Havuz Yapımı

Kaliteli havuz yapımı diğer inşaat türlerinden oldukça farklıdır. Kaliteli havuz yapımı şirket tasarımcımızla birlikte çalışarak hayalinizi gerçeğe dönüştürme sanatıdır. Çilek Havuz hayalinizi gerçekleştirerek onu somut bir ürün hale getirebileceğiniz bir markadır.

Yeni bir yüzme havuzunu inşa etme adımlarını görmek havuz müteahhitlerinin nasıl çalıştığını anlamanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda bu adımlar işini layıkıyla yerine getiren firmamızın kalitesini anlama konusunda size bir ipucu verecektir.

Tecrübeli çalışanlarımız yaptıkları işle gurur duyarlar. Her zaman en iyisini yapmak isterler. Bunun için kendi alanlarında uzmanlıklara sahiptirler. Bu uzmanlıklarını kullanarak her projeyi başarılı bir biçimde uygulama yoluna giderler. Çilek Havuz hayalinizdeki havuza kavuşabileceğiniz en doğru adrestir.

Kaliteli havuz yapımında birçok farklı aşama vardır. İnşanın her bir aşamasıyla ilgili bilgileri edindikten sonra inşa süreci boyunca neler olacağını en iyi şekilde anlayabilirsiniz. Böylece sürecin mevcut gidişatı konusunda bizi denetleme şansına sahip olabilirsiniz. Havuzu kendimiz için değil sizin için yaptığımızı unutmamalısınız. Bizim amacımız hayalinizi gerçeğe dönüştürmek ve onu kullanmanızı sağlamaktır.

Havuz Yapımındaki Aşamalar

Havuz yapımındaki aşamaları 11 başlıkta özetlemek mümkündür. Kaliteli bir havuz yapımı için gerekli olan bu adımları takip ederek havuz inşasını gerçekleştiririz. Daha özel ve standart dışı talepleriniz varsa bu adımlara eklemeler olabileceğini unutmamalısınız. Başlıkları incelerken bu gibi ekstra durumları göz önünde bulundurmalısınız.

Adım 1: Düzen

Özel havuz tasarım hizmetimizden faydalanmayı tercih ettiğiniz zaman tasarımcılarımız sizin için mükemmel bir plan oluşturacaklardır. Plan oluşturulduktan sonra uygulama işlemi sizden gelen onay doğrultusunda hemen başlatılacaktır.

Havuzun boyutunu, şeklini ve yerini gösteren genelde ahşap olan belirleyici işaretler yerleştiririz. Ahşap bu alan kazı ekibine rehberlik ettiği için onlara dokunmamanız gerekir. Ahşaptan oluşturulmuş bu çerçeve havuz kazıldıktan sonra kabuğun kaplanması için takviye çeliğin korunmasına yardımcı olur. Buna ek olarak yüzme havuzu için son kotun ayarlanmasını destekler.

Adım 2: Kazma

Kazı işlemi çocuklar ve yetişkinler için heyecan verici anlardan biridir. Herkes büyük makinelere bayılır ve onları seyretmeyi sever. Arka bahçenizde havuz için belirlenen alandaki kazıyı her zaman seyredebilirsiniz.

Ekibimiz her şeyin kolay bir biçimde görünmesini sağlarlar. Yaptıklarını anlamak ise bilgi ve yetenekten çok zaman ve tecrübe gerektirir. Bu kazı işlemi sırasında bol bol bilgi edinebilir ve aynı zamanda ağır iş makinelerinin yaptıkları muhteşem işleri takdirle izleyebilirsiniz.

Adım 3: Çelik

Çeliğin eklenmesi havuzun yapısal bütünlüğü için son derece önemlidir. Çeliği bükmek için kullanılan işçilik ve teknikler oldukça merak uyandırıcıdır. Çünkü çoğu zaman bu işlemlerin nasıl yapıldığını anlamayabilirsiniz. Çelik sahip olacağınız yüzme havuzunun şekillenmesine yardımcı olacaktır.

Adım 4: Beton Püskürtme

Ailenizi toplayarak çelikle desteklenmiş olan alanda yapılan beton püskürtme işlemini keyifle izleyebilirsiniz. Beton püskürtme işlemi havuz kabuğunu oluşturmak için kullanılan bir yöntemdir. Deneyimli ekibimiz basınçlı betonla doldurulmuş hortumu kullanarak bu işlemi tamamlayacaktır.

Basınçlı betonla doldurulmuş hortumu kaldırmak ve yönlendirmek oldukça büyük bir güç gerektirir. Beton ustaları ihtiyaç duydukları gücü kullanırken aynı zamanda havuza şekil vermiş olacaklardır. Beton püskürtme işlemi tamamlandığında havuzda yer alacak basamaklar ve güneşlenme alanları gibi özellikler yavaş yavaş kendini göstermeye başlayacaktır.

Adım 5: Ön Hazırlık

Beton püskürtme tamamlandığı zaman havuzun kabuğu oluşmuş olacaktır. Artık yön gösteren ahşap ögeleri kaldırmaya başlarız. Ahşap ögeler kaldırıldıktan sonra güverte alanının seviyesini belirleme yoluna gideriz. Havuzun başında oturmak ve hayalinizi seyretmek için hazırlık yapmaya başlayabilirsiniz.

Adım 6: Tesisat

Havuz tesisatı havuzu kurmanın önemli bir parçasıdır. Seçtiğiniz özelliklere bağlı olarak havuz tesisatı daha basit veya daha karmaşık bir yapıda olabilir. Tesisat içerisinde dolaşım sistemi, ana tahliye sistemi ve su sıyırıcı olacaktır. Ek olarak, seçtiğiniz havuz tasarımına göre diğer özellikler burada yer alacaktır.

Örneğin, havuzdan su çeken ve filtreleme sistemine getiren bir havuz tesisat hattının kurulumu söz konusu olabilecektir. Ayrıca tesisatçı, terapi jetlerinde, güverte jetlerinde, dik inişlerde veya filtreleme işleminde suyu havuza geri döndüren diğer tüm su özelliklerini için tesisatı hazır hale getirecektir.

Adım 7: Döşeme

Döşeme işlemini gerçekleştirmek oldukça ayrıntılı bir iştir. Biraz beceri ve yüksek düzeyde odaklama gerektirir. Döşeme ustası hem bir usta hem bir sanatçıdır. Havuz tasarımında belirlenmiş olan yerlere karolar konulur.

Döşemeler sıklıkla havuzun çevresini, basamaklarını ve güneş banyosu alanını süslemektedir. Çini ise genellikle göz ve hayal gücünü yakalayan havuzun önemli detaylarından birisidir. Havuzun döşeme işleminde kullanılacak olanlar tamamen tasarımla bağlantılı olacaktır.

Adım 8: Elektrik

Yüzme havuzları söz konusu olduğunda aslında elektrik akla gelen en son şeydir. Ancak elektrikçi havuzun çalışmasını veya işlevsellik göstermesini sağlamak için en titiz çalışmayı gerçekleştirmek zorundadır.

Havuzun rahatlatıcı ve keyif verici özelliklerinin büyük bir kısmı için güç gerekir. Elektrik ihtiyaç duyulan bu gücü size sunar. Elektrikçi, havuz için kurulan her şeyi güç kaynağına bağlayarak her şeyin düzgün bir biçimde çalışmasını sağlar.

Adım 9: Zemin Kaplama

Kaba zemin kaplaması sırasında deneyimli bir usta güverte alanı için önemli olan temel adımları atmaya başlar. Güverte alanında gerekli olan tüm ayarlamaları yapar. Yükseltici basamakların oluşturulması, güverte drenajının kurulması ve betonun dökülmesi bu ayarlamaların en önemlileridir.

Adım 10: İç Kaplama

İç kaplama, zemin üzerinde ve havuz duvarlarında yapılan beton kaplama işlemidir. Ekibimiz basınçlı beton akışını yönlendirmek ve daha sonra yüzeyi nihai ürüne yoğurmak adına mala kullanmak için hem güç hem de uzmanlığa ihtiyaç vardır. Havuza su eklenmeden önce sıva işleminin tamamlanması gerekir.

Adım 11: Havuza Dalma

Yüzme havuzunuz artık kullanıma hazırdır. Teknisyenlerimiz her şeyin düzgün çalışıp çalışmadığını test edecektir. Örneğin, teknisyen sirkülasyon pompasını çalıştıracak ve filtreleme sistemini kontrol edecektir. Havuz için planlanmış olan tasarımda yer alan ek ögeler yerleştirilecektir.

Havuzu kullanmaya başlamadan önce ekibimizin son işlemleri tamamlamasını beklemelisiniz. Ekibimiz havuzu fırçalayacak, süpürecek ve havuz karolarında yer alan kalıntıları temizleyecektir. Havuz suyunun kimyasal açıdan dengede olmasını ve havuz suyuna gerekli miktarda klor ekleyerek onun berrak bir hal almasını sağlayacaklardır.

Havuz Yapımında Önemli Faktörler

Havuz yapımında önemli faktörler nelerdir? Bu soru aklınızı kurcalıyorsa ona hemen bir cevap bulabilirsiniz. Yıllardır sunduğu kaliteli ve güvenilir hizmet doğrultusunda Çilek Havuz tarafından önemli görülen faktörler şu şekildedir:

  1. İmar yasalarına uyumluluğu kontrol edilmelidir. Zemini kazmaya başlamadan önce mülkünüzün havuzlar için denetim anlamına gelen imar düzenlemelerine uygun olunduğundan emin olunmalıdır.
  2. İstenilen havuz türüne karar verilmelidir. Her havuzun artılarını ve eksikleri dikkate alınmalıdır. Çilek Havuz gibi nitelikli havuz üreticileri seçenekler konusunda ekstra bilgi verirler ve müşterilerin doğru seçimleri yapmalarına yardımcı olurlar.
  3. Uzun ömürlülük düşünülmelidir. Havuz seçenekleri arasında karar verirken mutlaka uzun ömürlülüğü sunan havuzlar tercih edilmelidir. Aynı zamanda havuz için gerekli sigorta işlemleri hesaba katılmalıdır.
  4. Havuzun dolaşım sistemine dikkat edilmelidir. Havuzun içinde veya dışında su sirkülasyon sistemine ihtiyaç vardır. Enerji verimliliği, otomasyon ve ısıtma alanındaki gelişmelere uygun olarak bir seçim yapılmalıdır.
  5. Havuzun korunma durumu düşünülmelidir. Havuzun düzgün bir biçimde bakımı yapılıyorsa havuz eve değer katmaya devam eder. Bununla birlikte uygun şekilde inşa edilmemiş ve bakımı yapılmamış havuzlar tam tersine neden olabilirler.
  6. Su özelliklerine ve aydınlatmaya zaman ayırın. Yüzme havuzları dinamik jetler, su altı aydınlatmaları ve basamaklı şelaleler gibi ekstra özelliklerle farklı atmosferlere sahip olabilirler.
  7. Çevresel faktörler unutulmamalıdır. Ağaçların doğal bir gölgelik olması bekleniyorsa havuzun buna uygun konuma inşa edilmesi gerekir. Çevresel faktörleri havuzun ekstra özellikleriyle bir araya getirilip bütünsel bir sonuç elde edilmelidir.
  8. Bütçeye dikkat edilmelidir. Uzun ömürlü ve bakımlı bir havuza sahip olmak demek bütçenin esnek olmasını gerekli kılar. Bir havuz rahatlamak için harika bir oldur ancak olası harcamalar ekonomik plana uyumlu olmazsa havuzdan verim alınması mümkün olmayabilir.
  9. Fiyatlar karşılaştırılmalıdır. Havuz seçenekleri arasında kararsız kalınması durumunda fiyatları karşılaştırma yoluna gidilmeli ve ekonomik koşullara uygun şekilde karar verilmelidir.
  10. Havuz projesinde her detay dikkatlice incelenmelidir. Bazı projelerde gizli harcamalar denilen aslında gereksiz olan ama sadece fatura kabarık olsun diye eklenmiş kalemler olabilir.

Havuz Yapımında Kullanılan Malzemeler

Havuz yapımında kullanılan malzemeler seçim yapacağınız havuza göre değişiklik gösterirler. En ucuz havuz seçeneğinden en pahalı havuz seçeneğine kadar malzeme açısından yapacağınız seçimler şunlarla sınırlıdır:

  • Beton: Beton havuzlar tıpkı ev inşasına benzer bir şekilde yapılırlar. Bir kazı yapılması, temelin inşa edilmesi, yeterli dayanım tabakasının oluşturulması ve beton blokların ayarlanması gerekir. Tüm bu işlemlerin ardından betonun cam mozaik veya seramik karolarla kaplanması gerekir. Beton havuzların en büyük artısı tasarım açısından özgürlük sunmasıdır.
  • Vinil Astar: Vinil astar, tıpkı beton havuzlar gibi tasarım açısından özgürlük sunarlar. Çok farklı astar desenleri arasından seçim yapabilmeniz mümkündür. Vinil astarın periyodik olarak yenilenmesi gerekir ve bu yenilenme havuza yepyeni bir görünüm kazandırır.
  • Fiberglas: Fiberglas havuzlar bakıma çok ihtiyaç duyulmadığı için popülerdir. Fiberglas havuzlarda büyük onarımlara gerek yoktur. Fiberglas özellikle basit şekilli havuzlar için en ideal seçenektir.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta