Kolay ve Güvenilir; Prefabrik Havuzlar

Kolay ve Güvenilir Prefabrik Havuzlar

Yaz aylarında serinlemenin bir yolu denize girmekse diğer bir yolu da havuzda yüzmektir. Müstakil evlerde ve sitelerde yeterli bahçe alanı olduğunda havuz yaptırmak gündeme gelmektedir. İnşaatların yapım aşamasında betonarme havuzlar yapılabilmekteyse de sonrasında prefabrik havuzlar gündeme gelmektedir. Ayrıca inşaat sırasında da kolaylıkla yapılabilmektedir.

Prefabrik Havuz Yapımı Kolaydır

Yeterli alan olduğunda oldukça kolay ve hızlı bir şekilde prefabrik havuz kurulabilir. Sadece 3-4 gün gibi kısa bir sürede kurulabilmektedirler. Fabrikada üretildiklerinden standart ölçüleri vardır. Bahçe alanınıza uygun büyüklükte bir tanesini seçmeniz yeterlidir. Betonarme havuzların yapım süresi ise 10-15 gün arasında değişmektedir.


Prefabrik Havuz Dayanıklıdır

Taşıyıcı sistemi çelik panelden yapılmıştır. Bu dayanıklılığını arttırdığı gibi yer hareketlerinden etkilenmeyi de azaltmaktadır. Ayrıca içe döşenen tek parça liner malzeme ise oldukça esnektir ve yüksek sızdırmazlık özelliğine sahiptir.


Prefabrik Havuz Ekonomiktir

Betonarmehavuzmaliyetinin neredeyse yarı fiyatına prefabrik havuz sahibi olunabilir. Bu sebepten de pek çok aile bu tür bir havuzu tercih etmektedir.

Prefabrik Havuz Çeşitleri

İsteğe bağlı olarak veya bahçenin durumuna göre prefabrik havuz dikdörtgen veya yuvarlak olabilmektedir. Boyut ölçüleri havuz seçilirken mutlaka alınmış olmalıdır. Ayrıca derinlik durumu da kullanacak kişilerin isteğine göre belirlenebilir. İç kaplama rengi koyu mavi, açık mavi ve beyaz olabilir. Desenli bir iç kaplama seçme olanağı da mevcuttur. Gelişen teknoloji ile çeşitlilik her geçen gün artmaktadır. Kalitenin artışı da buna paralel gitmektedir.

Prefabrik havuz bahçe üstüne yapılabildiği gibi toprağa gömülü de yapılabilmektedir. Maliyet buna bağlı olarak değişir. Her ikisinin de avantajlı yönleri vardır. Bazı ülkelerde gömülü olması zorunluluğu getirilmiştir. Ülkemizde halen inşaat izni gerektirmemektedir. Toprak üstünde monte edildiğinde pratik ve gerektiğinde yer değiştirmek mümkün olmaktadır.

Prefabrik Havuz Yapımı


Öncelikle havuz kurulacak alan seçilirken su ve elektrik tesisatı da göz önünde bulundurulmalıdır. Tesisat kurulurken gerekli izolasyonlar yapılmaktadır.
İlk aşamada ana taşıyıcı çelik paneller monte edilmektedir. Montaj sırasında ona uygun malzeme kullanılarak paslanma ve deformasyon engellenmektedir. Oldukça sağlam bir taşıyıcı oluşturulmaktadır. Ayrıca yer hareketlerine dayanıklı esnek bir yapı da elde edilmektedir. Taşıyıcı panel kurulduktan sonra üzerine liner kaplama malzemesi döşenmektedir. Tek parça halinde olması ek yerinin olmaması önemlidir. Döşerken katlanma ve yığılma olmamasına özen gösterilir. Sızdırmazlık özelliği tamdır. En son teknoloji ile üretildiğinden sağlamlık ve estetik bir arada düşünülmüş; çeşitli renk ve desenlerde üretilmiştir. Serinleme ihtiyacının ötesinde görsel bir rahatlama da sağlamaktadır. Su ve elektrik tesisatı panel montajı ve liner kaplama sonrası döşenmektedir. Kullanılan malzeme tek parça halinde ve esnektir. Sızma ve kaçak engellenmektedir. Ayrıca kullanılan malzeme korozyona karşı dirençlidir. Bu da dayanıklılığını arttırmaktadır. Prefabrik havuzlarda yüzey sıyırıcı filtrasyon sistemi kullanılmaktadır. Bu sistemin özelliklerinden birisi de çok yer kaplamamasıdır. Dar alanlarda bile rahatlıkla kullanım sağlar. Kullanılan malzemenin kalitesi ve teknolojik yönden gelişmiş olmasının yanı sıra montaj yapan ekibin deneyimi de önemlidir. Deneyimli teknik ekip ile oluşabilecek kaza ve sorun riskleri en aza indirilmektedir.

Prefabrik Havuz Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar

Havuza asla atlanmamalıdır. Yaralanma ve kafa travması gelişebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Panel kenarları basmaya uygun düzenlenmediğinden üzerinde yürünmemelidir. Havuza girmek için mutlaka merdiven kullanılmalıdır. Havuz kenarına üzerine çıkılıp atlanabiliecek bir eşya çekilmemelidir. Tek başına havuza girilmemeli fenalaşma riski düşünülmelidir. Kullanacak kişilerin yüzme bilip bilmemesi göz önünde bulundurularak havuz yüksekliği ona göre ısmarlanmalıdır. Sigara içki veya keyif verici malzeme havuzda kullanılmamalıdır. Çocuklar denetimsiz havuza girmemelidir. Büyük denetiminde havuz saatleri ayarlanmalıdır. Havuz toprağa gömülü ise çevresinde ulaşmayı zorlaştırıcı çitler olmasında fayda vardır.

Prefabrik Havuz Fiyatları

Piyasada çeşitli büyüklükte ve kalitede prefabrik havuz kurulumu ve satışı mevcuttur. Her geçen gün çeşitleri artmaktadır. Kurulum ve bakımı için deneyimli kadrolardan destek almak önemlidir. Özellikle kullanılan teknolojinin ileri düzeyde olması sorunları azaltmaktadır. Havuzun kurulumu yanında bakımı da önemlidir. Bunun için firma desteği de göz önünde bulundurulmalıdır. 500 ila 70.000 TL aralığında maliyet değişmektedir. Kullanılan malzemenin ebadı ve kurulum tekniği bunda rol oynamaktadır.Prefabrik havuz kurulumu gün geçtikçe artmaktadır. Özellikle mevsimi müsait olan yerlerde oldukça popüler hale gelmektedir.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta