Kumsal Girişli Yüzme Havuzları Detaylı Rehber

Kumsal Girişli Yüzme Havuzu Dekorasyonu

Kumsal girişli yüzme havuzları havuz yaptıracak kişiler arasında popülerliğini giderek arttırmaktadır. Bu şekilde bir yüzme havuzuna ilgi duyuyorsanız önce kumsal girişli yüzme havuzlarının ne olduğunu öğrenmeli ve onun faydalarına göz atmalısınız.

Aynı zamanda sıfır giriş noktalı veya yürüyerek girilen havuz olarak bilinen bu havuz türünün avantajlarını ve dezavantajlarını öğrendikten sonra kumsal girişli yüzme havuzu yaptırıp yaptırmama konusunda net karar verebilirsiniz. Kafanızda yer alan tüm sorulara cevap vererek aileniz için en doğru seçimi yapabilirsiniz.

Kumsal Girişli Yüzme Havuzu Nedir?

Bir kumsal girişi yüzme havuzuna doğru giden adımları eğimli ve açık bir girişle değiştirmek anlamına gelmektedir. Söz konusu göl veya denizlerdeki kumsal görünümünü ve işlevselliğini taklit etmektedir.

Havuzun sığ ucuna konumlandırılmış giriş noktası aynı zamanda güverteyle bile inşa edilecek şekilde inşa edilebilmektedir. Girişin çoğu suya daldırılmış şekildedir ancak küçük bir kısmı genellikle kuru yüzeyde bırakılmaktadır. Güverte kısmından havuza iniş yaparken giriş kısmı her adımda giderek daha derin olmaktadır. Bu yapılandırma sayesinde havuza giriş çok daha yumuşak bir biçimde gerçekleşmektedir.

Kumsal tipi havuz girişleri özel olarak yapılandırılan bir özelliktir. Kullanacağınız havuzu yapmaktan sorumlu olan taraf bu girişi havuza tamamlayıcı olacak şekilde uyarlamak durumundadır. Çoğu giriş havuzla aynı genişlikte inşa edilmektedir. Bazen ise biraz dar olabilmektedirler.

Kumsal Girişli Yüzme Havuzu: Giriş Özellikleri

Kumsal girişinin tasarımı ve yapımında pek çok etken hesaba katılmalıdır. Bu etkenlerden bazıları stil ve estetikle alakalıdır. Bazıları ise kod uyumu gibi pratik konularla ilgilidir. Sizin ve havuzu yapmakla sorumlu olan tarafın göz önünde bulundurması gereken belirli noktalar bulunmaktadır.

Birçok durumda kumsal girişi yanlarında bir tür vurgu veya özellik içermektedir. Bu vurgu veya özellikler getirdikleri dekoratif dokunuşlarla bölgenin diğerlerinden ayırt edilmesini sağlamaktadırlar. Böylece havuzu kullanan kişilere diplerin eğimli ve derin bir şekilde arttığını anlama konusunda yardımcı olmaktadırlar.

Giriş kısmını sınırlamak için en popüler yaklaşım vurguyu sağlayabilecek su altı kayaları veya süs şeklinde olan kurbağalar ve kaplumbağalar kullanmaktır. Bir diğer önemli yaklaşım ise baloncuk oluşturan fıskiye kullanmaktır. Kumsal girişiniz bu şekilde olacaksa eğer havuz yapılarak su özelliğinin dahili olmasını sağlayabilirsiniz.

Bu tür kumsal tarzı girişlerde tercih edilen yeni trend ise veranda şemsiyelerinin kullanılmasıdır. Havuzu inşasından sorumlu olan kişiler bir direği dahil edebilmek için manşon kullanma yoluna gidebilmektedirler. Havuzun girişine eklenen şemsiye gölgelik olarak kullanılmakta ve aynı zamanda havuzun girişini net bir şekilde belli edebilmektedir.

İsteğe bağlı olarak girişe ek olarak hareketlilik zorlukları olan kişilere özel şekilde dahil edilebilecek tırabzan seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Bu seçeneğin entegre edilmesiyle birlikte suya girerken dengeyi korumak için ekstra destek elde edilebilmektedir.

Kumsal Girişli Yüzme Havuzu: Renk Seçimi

Bu tür havuzların oluşturulmasında renk seçiminde ortak yaklaşım havuzun iç kısmının geri kalanıyla kontrast oluşturacak bir renk kullanmaktır. Bunu yaparak kumsal girişini havuzun genelinde fark edilebilecek bir odak noktası haline dönüştürebilirsiniz.

Rengi bu şekilde kontrast oluşturacak biçimde kullanmanız durumunda giriş için görsel işaretleyiciyi doğal olarak oluşturmuş olursunuz. Örneğin, turuncu tonlu bir taş havuzun geri kalan kısmını örten yumuşak mavimsi bir kuvars kısmının bitişinde kullanılabilmektedir. Böylece havuzun geri kalanından göze çarpan şekilde ayrılan renkli taş giriş için görsel vurgu işareti olabilmektedir.

Daha kesintisiz bir görünüm ve renk uyumu tercih etmek isterseniz farklı bir rotayı seçebilirsiniz. Havuzun iç yüzeyiyle taşları koordineli bir şekilde kullanabilirsiniz. Kaldırım taşı çeşidi renginin daha açık renkli olması iyi bir sonuç almanıza yardımcı olabilecektir. Taşın içinde benzer renkleri yakalayan bronz, kum veya bej kaplama seçebilirsiniz.

Kumsal Girişli Yüzme Havuzu: Özellikler

Kumsal girişli yüzme havuzlarının popülerliğinin artmasını sağlayan en önemli sebeplerden birisi havuz kullanıcıların havuz terapilerden ekstra fayda sağlamalarına yardımcı olmasıdır. Bu özellik sayesinde fiziksel engelli veya hareketlilik sorunlu olan aile bireyleri için bu girişler havuzun sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi anlamına gelmektedir.

Klasik havuz girişlerinin aksine insanlar suya girerken veya çıkarken bacakları yükseltmek, dizleri bükmek veya aynı anda parmaklıkları kavramak zorunda kalmayacakları için bu tür girişler oldukça kullanışlı olabilmektedir. Havuzun erişimi kolay olacağı için tekerlekli sandalye kullanan biri dahi suya erişebilir ve ona uyum sağlayacak bir derinlikte kalabilecektir.

Küçük çocuklar için konik girişler normal havuz girişlerinden çok daha kolaydır. Çocuklar özellikle bu tür kumsal girişlerin sağladığı sığ alanlarını sıçrama ve oyun alanı olarak kullanabileceklerdir. Aynı zamanda evcil hayvanlarınız dahi bu alanın tadını çıkarabilecektir.

Fiziksel erişimi kolaylaştırmakla birlikte bu tür girişler havuza girmek için oluşabilen psikolojik bariyerleri ortadan kaldırabilecektir. Bazı insanlar derin suya girme konusunda çeşitli tedirginlikler yaşayabilmektedirler. Bu tedirginliği ortadan kaldırmak için eğimli girişten faydalanabilirsiniz. Sulu bir ortama daha yavaş ve kademeli olarak girmek genellikle yüzmeyi yeni öğrenen birisi için idealdir.

Girişin eğimine ve yapısına bağlı olarak kumsal tarzı girişi güneşlenme ve bronzlaşma çıkıntısı olarak kullanabilirsiniz. Vücudunuz güneş ışınlarından faydalanırken serinleyebilir ve vücudunuzun bir kısmı suda kalacak şekilde uzanabilirsiniz. Buna ek olarak, Sıcaklığa duyarlı olan yüzücüler kumsal tarzı girişler sayesinde normal havuz girişlerinden çok daha yavaş bir şekilde suya inebildikleri içine daha konforlu bir yüzme deneyimi yaşayabilmektedirler.

Kumsal tarzı bir yüzme havuzu girişi arka bahçenizde yer alan havuza farklı bir stil ve işlevsellik kazandırabilecektir. Bununla birlikte havuzu yapmaktan sorumlu olan taraf ile birlikte çalışarak çeşitli faktörlere bağlı seçimlerde ortak karar verebilirsiniz. Böylece kullanacağınız havuzun aile üyeleriniz ve bütçeniz için son derece makul olmasını sağlayabilirsiniz.

Şimdi kumsal tarzı girişe sahip bir yüzme havuzuna sahip olmak istiyorsanız hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.
https://www.cilekhavuz.com.tr/iletisim/

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta