Modern Şok Havuzu

Modern Şok Havuzu

Havuz deyince elbette ilk akla gelen yüzmek. Ancak havuzlar yüzme dışında tedavi, dinlenme, masaj ve hatta süs amacıyla da kullanılmakta. Bu amaçla kullanılan havuzlardan bir tanesi de şok havuzları. Öyle ki modern şok havuzu uygulamaları özellikle hamam ve saunaların vazgeçilmez parçalarından bir tanesi haline gelmiş durumda. Hem umuma açık hem de özel kullanım için inşa edilebilen bu havuzların projelendirilmesi ve tasarımı uzmanlık gerektirdiği gibi, kullanılan malzemeler bakımından da özenli bir uygulamayı gerekli kılmakta. Çilek Havuz ise bugüne dek gerçekleştirdiği başarılı projeler ve giderek genişleyen vizyonu ile bu konuda da müşterilerine kaliteli ve uzman hizmet sunmakta.

Şok Havuzu Nedir?

Sauna ya da hamam benzeri sıcak bir ortamda buhar ya da sıcak su etkisi ile kaslarda bir gevşeme, cildin gözeneklerine açılma ve rahatlama gözlenir. Bu tarz bir sıcak uygulamasından sonra açılan gözenekler ve gevşeyen kasların aniden soğukla karşılaşması ve bu yolla toparlanması amacıyla yapılan havuzlara şok havuzları denir. Bu nedenle şok havuzları genellikle sauna ya da hamam gibi sıcak ortamlarda kullanılmaktadır. Modern şok havuzu sularının ideal sıcaklığı çok düşük olmasa da -ki bu sıcaklığın ideali 15-16 derecedir- sıcak sonrası vücuda uygulandıkları için şok etkisi yaratmakta ve böylece dokular, kan dolaşımı, kaslar ve sinir sistemi üzerinde etkisini göstermektedir. Güvenli ve hijyenik bir ortam yaratıldığında şok havuzu uygulamalarının sağlık üzerinde pozitif etkileri vardır.

Şok Havuzunun Faydaları

Özellikle sauna ya da hamam sonrasında kullanılan modern şokhavuzu vücuda pek çok fayda sunmaktadır. Bunlar arasında vücudun direnç kazanması başta gelir. Sıcak uygulama sonrasında terleme ve açılan gözenekler yoluyla toksinlerin atılmasın vücutta bir detoks etkisi yaratır. Arkasından gelen soğuk uygulama ile gözenekler yeniden kapanır. Bu uygulamanın düzenli gerçekleştirilmesinin en doğal sonucu ise ciltte meydana gelen sıkılaşma ve daha genç bir görünümdür. Bu hızlı ve etkili cilt bakımına ek olarak, kan dolaşımının hızlanması sonucunda ise kişi kendini daha dinç ve sağlıklı hisseder. Kan dolaşımının hızlanmasının hem kaslar hem de kalp damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri olmakta, uzun vadeli olarak bu uygulamanın genel sağlık üzerinde de olumlu etkileri olduğu düşünülmektedir.

Şok Havuzu İmalatında Özen

Modern şok havuzu uygulamaları çok basit bir işleyişe sahip gibi görünse de, imalat ve projelendirme esnasında dikkat edilmesi gereken kimi noktalar vardır. Bunlardan bir tanesi havuzu kullanacak olan kişilerin sıcaklık değişimine maruz kalması sonucunda sağlık sorunları ile karşılaşmaması, sakatlıklar yaşamaması için havuzun projelendirilmesi ve tasarımında özenli davranılması gerekliliğidir. Bu nedenle havuzun tasarımından havuza inen merdivenlerin yerleştirilmesine dek Çilek Havuz büyük bir hassasiyet ve uzmanlıkla her projeyi ayrı ayrı ele almaktadır. Havuz imalatında dikkat edilmesi gereken bir başka nokta da hijyendir. Nemli ortamlarda bakterilerin kolayca çoğalabildiği ve kimi hastalıklara neden olabildiği düşünüldüğünde havuzlarda gereken hijyenin sağlanması ve bu amaçla ihtiyaç duyulan teknik alt yapının hazırlanması oldukça önemlidir. Çilek Havuz havuzlarda hijyenik bir ortamın sağlanabilmesi için detaylı bir projelendirme yapmakta ve uzun vadeli sorunların yaşanmaması için kaliteyi önde tutmaktadır.

Müşteri Memnuniyeti Öncelikli Hedefimiz

Çilek Havuz, hem modern şok havuzu imalatlarında ve hem de diğer havuz çalışmalarında müşteri memnuniyetini öncelikli hedef olarak belirlemekte, bu amaçla projelerin oluşturulması ve gerçekleştirilmesi aşamalarında müşterilerinin istek ve önceliklerini gözetmektedir. Çilek Havuz her müşterinin ayrı ve tek olduğu anlayışından yola çıkarak her projeyi tek tek ele almakta, müşterilerimiz ile irtibat içerisinde değerlendirmektedir. Yapılan ön çalışmalar esnasında konu ile ilgilenen uzmanlarımızın önerileri de sunularak perspektif genişletilmeye çalışılmakta, bu nedenle de firmamız her yeni çalışmada kendini yenileyen ve sürekli gelişen tasarımlara imza atmaktadır.

Çilek Havuz ile Profesyonel Hizmet Alın

Siz de evinizde bir modern şok havuzu sahibi olmak istiyorsanız, bu profesyonel ve ayrıcalıklı hizmetlerden faydalanabilmek için Çilek Havuz ile irtibata geçebilirsiniz. İstanbul merkezli olan firmamız, sadece İstanbul’a değil, İstanbul dışına da hizmet vermekte ve giderek büyüyen müşteri yelpazesiyle kendini sürekli yenilemektedir. Bunun için çilekhavuz.com.tr sitesinden detaylı bilgi alabilir, iletişim formunu doldurarak sizinle irtibata geçmemizi talep edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta