Olimpik Havuz Nasıl İnşa Edilir?

Olimpik Havuz Nasıl İnşa Edilmelidir

Havuz yapımında ülkemizde hizmet vermekte olan sayılı başarılı firmalar arasında gösterilmekteyiz. Edindiğimiz tecrübe ve yıllardır bu işi düzgün bir şekilde yağıyor olmamız bunun en güzel göstergesidir. Müşteri memnuniyetini ön planda tutmak firma vizyonu olarak görülmektedir. Firmamız tarafından verilen hizmetler arasında havuz yapımı, sauna, hamam, buhar odası gibi kurumsal işletilen veya bireysel olarak yaptırılmak istenilen tasarımlarımız ve işçiliğimiz bulunmakta. Çalışan ekibimiz kendi alanlarında profesyonel olup yapılan iş kalite standartlarına uygun bir şekilde zamanında yapılır ve teslim edilir.

Havuz Yapım Süreci Hakkında

Olimpik Havuz yapımı iki çeşit olarak yapılmaktadır. İç mekan havuz ve dış mekan havuz olarak. İç mekan veya dış mekan havuzları arasında olimpik havuzlar her iki mekan içinde yapılabilir. Yapılacak olan bölgenin iklim koşulları ve devamlı kullanılıp kullanılmaması gibi faktörler iç ve dış olmasına göre değişir. Olimpik havuz boyut itibariyle oldukça fazla yer kaplamaktadır. Çevre düzenlemesi ve kullanılacak diğer bölümler hesaba katılarak gerekli olan alan hesaplanır. Bu alanın altında yer olması durumunda kalite standartları gereği yapım aşaması başlamaz. Gerekli alan sağlandığı taktirde plan çizilerek yapım aşaması başlar.

Havuz Betonarme

Havuz için yapılacak ölçüm çok önemlidir. Yapılan olimpik havuzlar uluslar arası standartta olduğu için yetkililer tarafından ölçüm yapılıp onay alması gerekmektedir. Kullanılacak olan malzeme seçilirken bu duruma oldukça dikkat edilmelidir. İçi tonlarca su dolu bir yerin çökme ihtimali oldukça yüksektir. Bu nedenle havuz içerisinde yapısal ekler olmalıdır. Bu yapısal ekler düzgün bir şekilde kapatılmalı ve su sızdırmaz silikon tarafından desteklenmelidir. Daha sonra üzerine atılacak olan beton için gerekli yerlerden düzgün olması için önlem alınmalıdır. Betonun yapısı itibariyle ağır ve yer kaplayan bir malzeme olduğu bilindiğinden hesaplamalar buna göre yapılır. Beton kalınlığı 8 ila 15 milimetre arası olmaktadır. Sıva ve şap uygulamaları oldukça önemli olup havuz için hayati önem taşımaktadır. Firmamız tarafından bu hizmet çok kaliteli ekipmanlar ve profesyonel ekip kullanılarak yapılmaktadır. Daha sonra havuz iç yüzeyi kaplanarak ilk aşama tamamlanır.

Havuzun Su Yalıtımı

Olimpik havuz yapımı oldukça meşakkatli ve zaman alan bir inşaat alanıdır. Ancak her hangi bir aşamada yapılacak olan hata daha fazla zaman ve para kaybına neden olur. Bu nedenle gerekli testler zaman zaman yapılarak yapım aşaması adım adım kat edilmelidir. Havuz iç yüzeyi su geçirmez malzeme ile kaplandıktan sonra yapılacak işlem içini su doldurmaktır. Normal şartlar altında ne kadar su olması gerekiyorsa o kadar su ile doldurarak en az 1 hafta tavsiye edilen ise 15 gün su dolu bir şekilde bekletilmesidir. Bu sayede her hangi bir su sızıntısı olması durumunda önceden müdahale edebilme imkanı doğmaktadır. Su seviyesi aralıklarla kontrol edilmeli ve havuzda bir çökme belirtisi olup olmadığı görülmelidir.

Havuz İç ve Dış Yüzey Kaplama

 Olimpik havuz malzemeleri oldukça kaliteli olmalı ve sağlık açısından kullanılan malzeme son derece önemlidir. Malzeme kalitesi çok iyi olmasına rağmen istenilen sonucu almak için kullanacak ekip üyelerinin son derece işinde uzman olması gerekmektedir. Yapılan işlemler için duvar birleştirme değil iç ve dış bükey malzeme kullanarak keskinlikler giderilmeli ve daha estetik bir yapı ile şık görünüm kazandırılmalıdır. Kaplama malzemesi kaydırmaz ve su tutmaz olmalıdır. Havuz iç dizaynı yapılırken suyun eşit dağılması için fazlalıklardan kaçınılmalıdır.

Havuz İçi ve Dışı Mekanik Tesisat

Havuz yapım aşamasında suyun düzgün bir şekilde devir daim ederek temiz kalması aşaması hayati önem taşımaktadır. Yapılan tesisat iç ve dış temiz su için verilecek yapı şekli uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Havuz içinden dışa doğru suyun atılması için gerekli olan eğim %5 olarak verilmelidir. Dış taraftaki yani yürüme alanındaki pis suyun kavuza karışmaması için dıştan içe doğru %2'lik bir eğim gereklidir. Tutamak ve kaydırmazlar olimpik havuz içine standartlara uygun bir şekilde yerleştirilmelidir. Her alandaki suyun yüksekliği aynı olması sağlanmalıdır. Su içerisinde kullanılacak olan kimyasal maddeler sağlık koşullarına uygun olup olmadığına dair testten geçtikten soran havuz suyuna karıştırılır. Çağdaş ve modern bir olimpik havuz yapımı için firmamızla iletişime geçiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta