Otel Havuz Nasıl Temizlenir?

Otel Havuzu Nasıl Temizlenir

Havuzlar, her mevsim artık kullanımı olan yerlerdir. Lüks evlerde, sitelerde, otellerde ve yüzme kursları olan yerlerde havuzlar bulunmaktadır. Yüzmek, vücudumuz için en ideal sporlardan biridir. Kaslarımızın pek çoğu yüzme ile çalışır ve suyun rahatlatıcı etkisiyle de ruhsal açıdan daha dinç olmamızı sağlar. Havuzların olumlu yanları olduğu gibi dikkat edilmesi ve yapılması gereken bir diğer şey vardır ki bu da temizlik konusudur. Temiz olmayan bir havuz keyif yerine hastalık ve rahatsızlık verebilir. Bunun için belirli zamanlarda mutlaka havuz temizliği yapılmalıdır.

Havuz Temizliği Nasıl Yapılır?

Havuzlar, insanların bütün vücudunun girdiği yerler olduğu için havuz bakımından da daha çabuk kirlenen yerlerdir. Özellikle oteller de bu durum daha fazladır. İnsan kalabalığını da düşünecek olursak havuzlar sık aralıklarla mutlaka temizlenmelidir. Havuz temizliğinin doğru yapılması için gerekli olan malzemeleri temin etmek gerekir.

Otel havuz nasıl temizlenir?

İki çeşit havuz temizleme yöntemi vardır. Biri daha zor olan havuzun tamamen boşaltılması işlemidir. Bunun için kullanılan borular sayesinde su bir daha kullanılmamak üzere başka bir yere nakledilir. Daha sonra havuz içi uygun fırçalar ve temizleme aparatlarıyla temizlenir. Ancak bu ciddi bir emek, zaman ve maliyet isteyen bir yöntemdir. Bu daha çok küçük havuzlar da yapılabilir. Ancak büyük havuzlar bu işlem günler sürebileceği için diğer kimyasal temizleme yöntemi ile yapılması daha uygundur.

Havuz Temizliğinde Kullanılan Zararsız Kimyasallar:

Klor,

Yosun Önleyici,

Dezenfektan,

Çöktürücü,

Berraklaştırıcı gibi kimyasallar belirli aralıklar temizlik için kullanılması gereken malzemelerdir.

Klor, otel havuz temizliği için en çok kullanılan sıvı kimyasaldır. Bu suya insan bedeninden düşen zararlı şeylerin etkisini yok etmek ve azaltmak için kullanılır. Ancak klor seviyesi havuzlarda iyi ayarlanmalıdır. Temizleme işlemi yapılırken direk kirlenmiş suya klor dökmek yerine bir miktar su tahliye edilerek temiz su eklenmesi uygun olur.

Klor seviyesi yüksek olursa kişide rahatsızlıklara yol açabilir. Göz yanması, öksürük gibi etkiler doğurabilir. Klor seviyesi havuzun hacmine, kullanım sıklığı ve kişi sayısı baz alınarak ayarlanmalıdır. Bu ayarlama seviyesi yasalarda belirtildiği ölçüde sınır değer aşılmamak kaydıyla yapılmalıdır.

Yosun önleyiciler, havuz diplerinde ve yanlarında zamanla suyun teması ile meydana gelen yosunların giderilmesi için kullanılır. İnsan vücudundan çıkan zararlı maddeler bu yosunlara da geçtiği için yosunlar mutlaka temizlenmelidir.

Havuzlarda, ilave temizleme malzemesi olarak kullanılan dezenfektanlar yine zararlı maddelerin yok edilmesi için etkili bir sıvı kimyasallardır. İnsan vücudundan çıkan, ter, kıl, saç teli, idrar gibi şeyler havuzları en çok kirleten şeylerdir. Bunların zarar vermemesini sağlamak için bu kimyasalları havuzlara mutlaka kullanmamız gerekir. Aynı zamanda kimyasalların da kalitesi ne dikkat etmek gerekir.

Havuz Temizliği Neden Yapılmalıdır?

Havuzlarda, yapılması gereken temizlik öncelikle sağlık açısından yapılır. Çeşitli hastalıklara maruz kalmamak için mutlaka temizlenmelidir. Bulaşıcı hastalıklar havuzlar da en yaygın görülen hastalıklardır. Bunlar ciddi sonuçlara yol olabilir. Bu anlamda yasalarda oldukça serttir. Yasal olarak havuzların belirli bir pH seviyeleri vardır. Ve havuz kenarlarında uygun yerlerde havuzun pH derecesinin ölçüldükten sonra yazılması gerekmektedir.

Yasal anlamda pH derecesi, klor seviyesi gibi belirli seviyelerin uygun olmaması işletmelere ceza getirebildiği kadar havuzların kapanmasına bile sebep olabilir. İnsan sağlığını tehlikeye atan her şey için bir yasa ve bir cezanın olduğu unutulmamalıdır. Havuzlar yasa da belirtilen sıklıkta kimyasal temizleme yöntemi ile temizlenmeli ve yılda belirli bir zaman da tamamen boşaltma işlemi ile havuz dipleri temizliği de yapılmalıdır.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta