Otomatik Havuz Kapakları Çeşitleri ve Faydaları

Otomatik Havuz Kapakları Çeşitleri

Otomatik yüzme havuzu kapaklarına yatırım yapmak havuz kullanımı için en faydalı seçimlerden birisidir. Güvenlik, rahatlık, havuz temizliği, su tasarrufu ve enerji verimliliği için otomatik havuz kapaklarını kullanmayı tercih etmelisiniz. Bu avantajların her birisi havuzun ömrünü uzatabilecek ve tasarruf etmenize yardımcı olabilecektir.

Otomatik havuz kapakları basit bir kasnak prensibiyle çalışmaktadır. Elle işlem yapmanızı gerektirmeden kolayca açılabilen ve kapanabilen motorlu bir cihaza bağlı olan bu kapaklar genellikle sentetik reçine ve plastik olan kaplama malzemesinden oluşmaktadır.

Kurulumu havuzun bir ucunda büyük bir makaraya yer verilerek gerçekleştirilmektedir. Havuzun uzun kenarlarındaki iki düz yol, mekanizmanın ipini ve kasnaklarını barındırır. Kapak, ip sarılırken açılmakta ve gevşerken kapanmaktadır.

Otomatik kaplımayı böylesine çekici yapan şey kullanımının kolay olmasıdır. Sadece bir düğmeye basarak veya bir anahtarı döndürerek kapak geri çekilmekte ve kendi kendine toplanmaktadır. Kısacası, siz istediğinizde görünür olmakta veya yok olmaktadır. Bu kapaklar havuzun yüzey ile onun dışında yer alan şeyler arasında bariyer görevi görmektedirler.

Bu otomatik sistemlerden birini yeni veya mevcut havuza eklemek büyük bir ön ödeme gerektirmektedir. Havuz ölçülerine ve havuzun modeline bağlı olarak otomatik kaplamaların maliyeti değişiklik gösterebilmektedir. Serbest formdaki tasarımlarda ise bu maliyet daha fazla olmaktadır.

Bununla birlikte, maliyet hem sizin hem de aileniz için faydalı olabilmektedir. Havuzu daha verimli kullanabileceğiniz için tasarruf etme yoluna gidebilirsiniz. Böylece uzun vadede havuzun çok daha kullanışlı olmasını sağlayabilirsiniz.

Otomatik Havuz Kapağının Faydası: Temiz ve Çekici Havuz

Kimse kirli havuz suyuna girmek veya havuz temizliğine çok fazla vakit ayırmak istemez. Otomatik havuz kapakları havuza girebilecek neredeyse tüm kir ve kalıntılara engel olabildiği için havuz daha temiz kalabilmektedir.

Havuzu kullanmaya başladığınız zaman yani kapak açık olduğunda bazı kirli sayılabilecek maddeler girebilecektir. Ancak, havuzunuz geriye kalan zamanlarda kapalı olacağı için genel olarak temizliğe ayırmanız gereken vakit çok daha az olacaktır.

Havuzu günde sadece iki saat açık tutmak durumunda kaldığınızı düşünebilirsiniz. Bu durumda çeşitli kirler, polenler, yapraklar, ince dallar, böcekler, çim kupürleri ve diğer kirletici maddeler bu zaman zarfında havuza giriş yapabileceklerdir.

Sonuç olarak havuzu temizlemek için çok daha az vakit harcarsınız çünkü otomatik kapaklar sayesinde geriye kalan zamanda bu tür unsurlar havuzun suyuna erişme imkanı bulamazlar. Otomatik havuz temizleyicisine sahipseniz bunu çalıştırabilir veya bir havuz ağı kullanarak temizliği kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca bu durumda filtreleme döngüleri için daha az zaman anlamına gelmektedir. Her gün filtreleme için gerekli olan güç tüketimini daha az düzeye indirmeyi başarabilirsiniz. Örneğin, genellikle pompayı sekiz saat çalıştırıyorsanız otomatik kapaklar sayesinde bunu dört saate düşürebilirsiniz. Böylece hem enerjiden tasarruf edebilir hem pompanın aşınmasına engel olabilirsiniz.

Benzer bir şekilde, bir havuz kapağı ve ürettiği temiz su, filtrenin ömrünün daha uzun olmasını sağlayacaktır. Havuzda çok az kir olacağından filtre daha verimli çalışacaktır. En önemlisi filtre temizlemeleri arasındaki süre eskisinden çok daha uzun olacaktır.

Her temizlik, filtrede bazı aşınmalara neden olabilmektedir. Bu nedenle daha düşük temizleme hızı sayesinde daha uzun bir filtre ömrüne sahip olabilirsiniz. Daha az temizlik yaparak zaman ve çabadan tasarruf edebilirsiniz.

Otomatik Havuz Kapağının Faydası: Su Tasarrufu

Otomatik havuz kapakları, havuzdaki su kaybını önlemek için mükemmel bir yoldur. Yapılan araştırmalara göre havuzlardaki ve SPA'lardaki su kaybının %70'ni buharlaşma oluşturmaktadır.

Havuz suyunda günden güne azalma yaşandığını görmek çok şaşırtıcı değildir. Yaklaşık bir hafta içerisinde sudaki azalma yaklaşık olarak 5 santimden 10 santime kadar farklılık gösterebilmektedir.

Havuzdaki suyun seviyesi beklenenden daha düşükse muhtemelen sebebi gün içerisinde meydana gelmiş buharlaşmadan başka bir şey değildir. Buharlaşmanın üç temel nedeni bulunmaktadır. Yüksek dış ortam sıcaklığı, nem eksikliği ve güneş veya rüzgar gibi unsurlara maruz kalma bu üç etkeni oluşturmaktadır.

Bu unsurları tamamen kontrol etmek imkansızdır. Bununla birlikte bir havuz örtüsü kullanmak doğanın oluşturduğu bu etkileri dengeleme konusunda size yardımcı olabilecektir. İşe yarar bir havuz kapağı kullanarak bu konuda etkili bir çözüm üretebilirsiniz.

Bu bariyer, su üzerinde doğrudan güneş ışığından gelen ısıyı bloke ederek buharlaşmayı büyük ölçüde azaltmaktadır. Havuz kapakları aynı zamanda havuz yüzeyine vuran ve su kaybı yaratan rüzgar gibi durumları engellemektedirler. Dışarıdaki hava özellikle kuru olsa bile bir havuz kapağı etkilerini hafifletmeye yardımcı olacaktır.

İyi bir şekilde takılmış bir havuz kapağı kullanmak bu konularda büyük bir fark yaratabilmektedir. Yapılan araştırmalar bir havuz kapağı kullanıldığında su kaybının %95 oranında azaltılabileceğini göstermektedir.

Otomatik Havuz Kapağının Faydaları: Enerji Verimliliği

Yaz aylarından çıkılıp kış aylarına geçildiğinde havuz suyunu rahat bir sıcaklıkta tutmak için gazlı ısıtıcı veya ısı pompası çalıştırmanız gerekebilecektir. Bu durum daha fazla gaz veya elektrik harcamanıza neden olabilecektir.

Bununla birlikte, bir havuz örtüsü aynı zamanda tasarruf etmenizi sağlayan bir etmen olarak yüzme sezonunu uzatmanız konusunda size yardımcı olabilecektir. Dışarısı soğukken suyu ısıtmak için ekstra enerji maliyeti ödemek istemiyorsanız havuz kapağı kullanma yoluna gidebilirsiniz. Böylece kullandığınız ısıtıcı tarafından üretilen sıcaklığın korunmasını sağlayabilirsiniz.

Su buharlaşması, enerji kaybının en büyük nedenlerinden birisidir. Daha önce belirtildiği gibi, bir havuz kapağı buharlaşmayı önemli ölçüde azaltabilmektedir. Yaz mevsiminde dahi belirli coğrafi bölgelerde geceleri sıcaklık dramatik bir biçimde azalış göstermektedir. Bu tip durumlarda güneş battığında havuzun örtülmesini sağlayarak buharlaşmayı en aza indirerek enerji maliyetlerini azaltmayı başarabilirsiniz.

Sonuç olarak, bir havuz kapağı kullanmak ısıtma maliyetlerini yaklaşık %70 oranında düşürebilecek ve toplam elektrik maliyetlerinde %50'ye kadar tasarruf etmenizi sağlayabilecektir. Otomatik kapak, elektrikten tasarruf etmek için size alternatif bir yol daha sunmaktadır. Havuzda yer alan havuz temizleyicisi ve filtre pompası gibi ekipmanlar daha az süre çalışacağı için buradan tasarruf elde edebilirsiniz.

Otomatik Havuz Kapağının Faydaları: Ekstra Güvenlik

Güvenlik, evlerinde küçük çocuk olan havuz sahipleri ve benzer durumda olan onların yakın arkadaşları için bir endişe kaynağıdır. Çitler, kapı alarmları ve havuz alarmları gibi etkenlere ek olarak yüzme derslerinin verilmesi ve güçlü havuz kurallarının uygulanması güvenliğe katkı sağlayabilmektedir.

Yetişkinler tarafından yapılan gözetimler neredeyse alternatifsiz durumdadır. Güvenliği artırmak için kullanabileceğiniz en iyi fiziksel engellerden birisi sağlam bir otomatik havuz kapağıdır. Çünkü otomatik havuz kapakları güçlü ve dayanıklı olduklarından insanların, özellikle çocukların ve evcil hayvanların havuza düşmesini engelleme konusunda yüksek derecede güvenlik sunmaktadırlar.

Özellikle kışın sıcaklıklarının donma noktasının altına düştüğü soğuk bölgelerde havuz sahipleri birkaç ay boyunca havuzlarını kapatmak zorunda kalmaktadırlar. Genel olarak, otomatik kapakları bu işlem için bir kış örtüsü olarak kullanabilmektedirler.

Bununla birlikte, havuz açıkken ve kullanımdayken ilkbahar ve yaz aylarında güvenlik için havuz kapaklarından yararlanmak mümkündür. Bu yola başvurmanız durumunda havuz kapakları sayesinde arka bahçenize girebilen veya etrafta koşturabilen çocuklarınız veya evcil hayvanlarınız varsa onların güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Evde çocukları olan ebeveynler genellikle havuz güvenliğini sağlamak için sadece bir tuşla açılıp kapabilen kapak modellerini tercih etmektedirler. Bu şekilde anahtarı daima yanınızda bulundurarak havuz kapağının açık veya kapalı olup olmadığını sürekli kontrol edebilme şansına sahip olabilirsiniz.

Otomatik havuz kapaklarının güçleri farklı olabilmektedir. Ancak birçoğu birkaç kişinin ağırlığını kaldırabilecek güce sahiptirler. Buna rağmen, havuzun kapağına çıkmamalı veya eğlence amaçlı oynamak için havuz kapağını kullanmaya çalışmamalısınız.

Çocuğunuz varsa onlara havuz örtüsünün oynamak için uygun bir yer olmadığı konusunda onları uyarmalısınız. Ek olarak, ailelerin çocuklara uyarılarda bulunurken havuz kapağınını onların güvenliği için olduklarını anlatmaları gerekmektedir.

Otomatik Havuz Kapağının Faydaları: Hızlı ve Kullanışlı Kullanım

Sert ve gözenekli havuz kapakları bir otomatik kapak gibi birçok farklı avantaj sunabilmektedir. Ancak bunların açılması ve kapatılması oldukça zahmetlidir. Bunları su üzerinde döndürmeniz veya yaymanız, güverte kısmının etrafına bağlamanız veya tutturmanız gerekmektedir. Havuzu kullanmak için kapağı çıkarmalı, bağlantıları kesmeli ve kapağı saklamalısınız.

Otomatik havuz kapaklarına yatırım yapmanın en büyük ödüllerinden birisi son derece açıktır. Kendi depolama alanları vardır ve bir dakika içerisinde açılıp kapanarak kullanım kolaylığı sağlamaktadırlar. Böylece otomatik havuz kapağını dilediğiniz zaman kapatıp açma fırsatına sahip olursunuz.

Bu kolaylığın daha düzenli kullanıma yol açacağını tahmin etmek zor değildir. Herhangi bir cihaz gibi onu kullanmak çok fazla çaba gerektirmez. En önemlisi havuzdan uzak olan bir kapağın işlevsellik açısından sıkıntı çıkarması kaçınılmazdır.

Otomatik bir kapağın kolay kullanılabilir olması onu her gün düzenli olarak kullanmanız konusunda size yardımcı olacaktır. Sonuç olarak, otomatik bir kapak, bir kapağın sağlayabileceği faydaları en üst düzeye çıkaracaktır.

Otomatik havuz kapağı çeşitli güvenlik ve bütçe nedenleri için son derece mantıklıdır. Yeni bir havuz veya yenilenecek bir havuz için otomatik havuz kapağı maliyeti yükseltecek bir etkendir. Yıllar geçtikçe sağladığı faydalar sayesinde otomatik havuz kapakları bakım maliyetlerini dengeleme potansiyeline sahiptirler.

Bu güçlü kapaklar, özellikle çocukları ve evcil hayvanları sürekli takip edemediğiniz bir evde rahat bir şekilde hareket etmenize yardımcı olacaklardır. Güvenli bir koruma sağlayan ve tek tuşla kapağın açılıp kapanmasını sağlayan bir teknolojik teçhizatın sağladığı pek çok farklı kolaylık bulunmaktadır. Havuzun kaplanmasını sağlarken aynı zamanda ısıtma maliyetlerinden tasarruf edebilirsiniz.

Dalış tahtaları ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa hemen iletişim formunu doldurarak veya 0216 475 39 37 telefon numarasını kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta