Prefabrik Havuz Yapımı Avantajlı mıdır?

Prefabrik Havuz Yapımı Avantajlı Mıdır

İçinde bulunduğumuz çağ, prefabrik yapıların çağı halini almıştır. Prefabrik yapılar yalnız konutlarda değil, yüzme havuzlarında da kullanılmaya başlanmış durumdadır. Prefabrik havuz yapımı fabrikalarda gerçekleştirilmekte, daha sonra altyapı çalışması tamamlanmış olan alana getirilerek monte edilmektedir.

Prefabrik Havuzların Avantajları Nelerdir?

Prefabrik havuzların kalite standartları yüksektir. Prefabrik havuz yapımı atölyelerde belirli standartlara uygun olarak gerçekleştirilir. İnsandan kaynaklanan hatalara ve zaman sorununa bu tarz havuzlarda rastlanmaz. Üretimleri kontrol altında gerçekleştiğinden dolayı, yapımında aksiliklere rastlanmaz. İmalat ve montajları çok kısa süre içerisinde biter. En iyi şartlar altında dahi aylarca sürebilecek olan bir havuz inşaatı, prefabrik havuzlarda 2 ile 3 hafta arasında biter ve yerine monte edilir. Havuzun monte edileceği alanda altyapı çalışmaları yapılırken,prefabrik havuz yapımıatölyede devam eder. İnşaat ile yapılan havuzlara göre, son derece ekonomiktir. Prefabrik havuz fiyatları öncesinden belli olduğu için, mali yönden herhangi bir sürprizle karşılaşılmaz. Kurulumu hızlı, maliyeti ucuz, dayanımı yüksek, anti bakteriyel olan havuzlar üstün sızdırmazlık özelliklerine sahiptirler. Tüm bu avantajlar prefabrik havuzları diğer havuzların yanında daha popüler yaparak, giderek yaygınlaşmasına neden olmaktadır.

Prefabrik Havuzun Zemininin Hazırlanması ve Montajı

Prefabrik havuzun monte edileceği alan, ilk önce boyutları uygun olan kepçeler ile kazılarak açılır. Kazılan zemin, montajı yapılacak olan prefabrik havuzun ölçülerine tam olarak uygun olmalıdır. Zeminin alt kısmında tümsek ya da boşluk bırakılmamalı ve dümdüz bir hale getirilmelidir. Atölyede yüksek kalitede imal edilen prefabrik havuz tıra yüklenerek, montajın yapılacağı alana getirilir. Yapı taşıma sırasında zedelenmemelidir. Dökümü tek parça halinde yapılmış ve kusursuz olarak imal edilmiş olan havuz, vinçlerin yardımı ile montajının yapılacağı alana indirilir. Yekpare olarak tasarlanmış olan havuzun, zemine kusursuz olarak oturabilmesi için gerekli olan ölçümler yapılır. Havuzun dengede ve doğru açılarda yerleştirilmesi son derece önemlidir. Kazılan çukurun havuzun zarar görmeden kolayca yerleştirilebilmesi için, hafifçe geniş kazılmış olması gerekmektedir. Prefabrik havuz düzgün bir şekilde yerleştirildikten sonra, kalan çukurlar toprak ile doldurulur.

Prefabrik Havuzun Suyunun Isıtılması ve Çevre Düzenlemesinin Yapılması

Prefabrik havuzların ısıtılmasında, konutların iklimlendirilmesi için kullanılan ısı pompaları kullanılır. Yüzme havuzu için gerekli olan diğer aletler ve araçlar, havuzun yanına yapılan küçük bir yapıya yerleştirilir. Havuz kontrol amacı ile su ile doldurulur, devri daim, ısıtma ve sızdırma testlerine tabi tutulur. Çevre düzenlemesi için etrafına seramikler döşenir.

Prefabrik Havuzların Özellikleri

Prefabrik havuzun yapılacağı alanın belirlenmesinden sonra, hava şartlarının elverişli olması durumunda, alt yapı çalışmaları, hafriyat, havuzun kurulumu ve kullanılmaya başlanması 7 ile 10 gün arasında bir süre almaktadır. Betonarme olan havuzların getirmiş oldukları yüksek maliyet, uzun inşaat süreleri, prefabrik havuzlarda söz konusu olmamaktadır. Klasik betonarme havuzlara göre maliyeti, %50 oranında daha azdır. Bu havuzlar esnek olan lineer kaplaması ve çelik yapısı sayesinde zemin hareketleri, deprem ve benzeri doğal afetlerden zarar görmez. Havuzun içindeki lineer kaplama gözeneksiz olduğundan, betonarme havuzlarda meydana gelen derz arası yosun oluşumları ve bakterilerin üremesi söz konusu değildir. Gözeneksiz yapısından dolayı temizlenmesi, son derece kolaydır. Havuzun içindeki lineer tabaka, havuz ölçülerinde tek parça halinde üretilmekte ve bu şekilde gelmektedir. Bu nedenle bu havuzlar, kesin sızdırmazlık özelliğine sahiptirler. Tüm bu üstün özellikleri nedeni ile Avrupa'da 2000'li yıllardan bu yana, prefabrik havuz sistemleri, konvansiyonel olan betonarme havuzların önüne geçerek, Avrupa pazarlarının tamamına yakınını ele geçirmiş durumdadır.

Prefabrik Havuzda Çilek Havuz Farkı

İstanbul merkezli bir havuzculuk firması olan Çilek Havuz,prefabrik havuz yapımıyanı sıra, sauna, buhar odası, Türk hamamı, süs, termal, şok havuz yapımı, aqua park, gölet, kar, tuz odası, normal havuz yapımı ve havuz bakımı konusunda uzun yıllardır hizmet vermekte olan bir firmadır. Konusunda deneyimli, uzman ve profesyonel kadrosu ile kendi sektöründe haklı bir yer edinmiştir. Verdiği kaliteli ve ekonomik hizmet ile ciddi bir referans portföyüne sahip olan firma, müşteri memnuniyetine odaklı bir çalışma yürütmektedir. Sizlerde hayallerinizdeki havuza sahip olmak istiyorsanız www.cilekhavuz.com.tr adresinden firma ile irtibata geçerek, dış ya da iç mekân havuzlarından birisine en güvenilir şekilde sahip olabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta