Sauna Kapısı

Sauna Kapısı

Sauna kullanımı, milattan önce sekizinci yüzyıllara dayanmaktadır. İlk olarak bir tepenin veya höyüğün içine kazılarak yapılan saunalar, günümüzde modern odalarda, yüksek ısılarda kuru veya nemli bir terapi için kullanılmaktadır. İskandinav ülkelerinin kültüründe çok önemli yeri olan saunaları ısıtmak için, odun ateşinde yüksek sıcaklıklara kadar ısınan ve genellikle volkanik bazalt kayaçlarından elde edilen taşlar konur. İçerideki sıcaklık 80 °C ile 110 °C mertebeleine ulaştıktan sonra, bu taşlardan çıkan duman odadan temizlenir ve ısınmak isteyen kişiler bu odaya girer.

Saunaların sağlık üzerinde çok olumlu etkileri vardır. Örneğin, içeride bulunan kişiler, odadaki yüksek sıcaklık ve nem vasıtası ile bir süre sonra terlemeye başlarlar ve ter vasıtası ile vücuttaki toksik maddeleri dışarıya atarlar. Ayrıca, romatizma, gerginlik, uyku bozukluğu ve depresyon gibi sağlık problemleri olan kişiler,sauna kapısı ardında bu problemleri tedavi ederler.

Ülkemizde sauna vesauna kapısıüreten bir çok firma vardır. Sauna imalatında, kaliteli malzeme kullanılmalı ve bu malzemelerin işçiliği üst düzey ustalıkla yapılmalıdır. Sauna yapımında genellikle, Afrika kökenli abasha ağacı veya çam, sedir gibi iğne yapraklı ağaçlardan elde edilen ahşap kullanılır. Bu ağaçların tercih edilmesinin nedeni de, elde edilen ahşabın yüksek kalitede olması, ısı ve neme karşı dayanıklı olması ve işlenmek için elverişli olmasıdır. Isı ve neme karşı olan dayanıklılığın daha da artırılması için, bu ahşap fırınlanmalıdır. Fırınlanma işleminden sonra, ahşap üzerinde istenmeyen tırtıklar kalmaktadır ve bunlar sauna kalitesini düşürüp, saunayı kullanacak kişilere rahatsızlık verecektir. Ayrıca, bu tırtıklar, içerisinde bakterilerin üreyebileceği ve kirlerin oluşabileceği bir bölge olduğundan, hijyen üzerinde olumsuz etkiler oluşturur. Bu yüzden bu tırtıkların, iyi bir zımparalama işçiliği yapılıp ortadan kaldırılmalıdır.

   Sauna kapısıgeleneksel veya modern olarak ikiye ayrılmaktadır. Geleneksel sauna kapıları, saunanın kaplandığı ahşaptan yapılırken, modern kapılar ise ahşap ve cam karışımı veya sadece camdan yapılmaktadır. Yapılacak kapının geleneksel veya modern olması, saunayı yaktıracak kişinin isteğine veya zevkine bağlıdır. Sauna kapıları genelde 80x200 cm boyutlarındadır ve bu, tüm kapı türleri için geçerlidir.

İdeal Bir Sauna Kapısında Olması Gereken Özellikler

   Ahşaptan yapılan ve yüksek kalitede olan geleneksel birsauna kapısıbazı özelliklere sahip olmalıdır. Bunlar;

Saunadaki nemli havayı dışarıya sızdırmamalı,

Darbelere karşı dayanıklı olmalı,

İçerideki hava çok yüksek sıcaklıklarda olduğu için ısıya karşı dirençli olmalı,

İyi yapılmış bir izolasyona sahip olmalı

Contalama işlemi iyi işçilikle yapılmalı

Bu özelliklerdeki bir sauna kapısı almak için, kapı imalatı yapan firmaları iyi araştırmak gerekmektedir.

Modernsauna kapısıise cam içerdiğinden, camın kalitesi çok önemlidir. Camın darbelere ve oda içerisindeki yüksek sıcaklığa dayanıklı olması için, yapımında temperli camların kullanıldığı kapıların seçilmesi önemlidir. Ayrıca, sauna kapılarında dışarıya nem veya ısı sızdırılması istenmeyen bir durumdur ve bunun önüne geçilmesi için de camın izolasyonunun iyi olması gerekir.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta