Sauna Kumanda Paneli Ne İşe Yarar?

Sauna Kumanda Paneli Ne İşe Yarar

Sauna; emniyetli, dayanıklı, hijyenik ve keyif verici olmalıdır. Sauna yapımında kullanılacak malzeme özenle seçilmeli ve oldukça kaliteli olmalıdır. Sauna yapımı için gerekli en önemli malzeme saunanın yalıtım malzemesidir. Yalıtım için cam ve taş türleri günümüzde sauna yapımımda kullanılan ürünlerdir. Saunanın yapılacağı yerin alt yapısı oldukça önemlidir. Uzun yıllar kullanılabilecek bir sauna imalatı için kaliteli malzeme ve profesyonel bir ekip kullanılmalıdır.

Sauna Yapımında Kullanılacak Olan Ağaç

Sauna kullanım amacına hizmet edebilmesi için kesinlikle ağaçtan yapılmalıdır. Yerler, tavan ve duvarların yanı sıra oturma yerleri ve yatma yerleri kesinlikle ağaçtan olmalıdır. Saunanın içerisinde kesinlikle çivi ve benzeri cisimler görülmeyecek şekilde planlama yapılır. Kullanılacak ağaç türü reçine kusmayan, ısıya dayanıklı ağaçlardan olmalıdır. Ağaçların sauna için kullanılacak olan kısımları pürüzsüz, budaksız ve cilalanmış olmalıdır. Kullanılacak ağaç cinsi ısıyı içeride tutabilen ve odanın her yanına yayabilen bir cinsten seçilmelidir. Saunalar genel olarak 6 metrekarenin altında yapılmamaktadır. Sosyal veya ticari olarak kullanılacak olan saunalar en fazla 30 metrekareye kadar yapılmaktadır. Daha küçük olması sağlık için tehlikelidir. Daha büyük olması durumunda saunanın kullanım amacına yeteri kadar hizmet verememektedir.

Isıtıcı Soba ve Elektrik Tesisatı

Isı izolasyonu yapılırken duvarlar en az 5 santim kalınlığında alüminyum ile kaplanmalıdır. kaplama sonrasında sauna kontrol paneli ile sauna sobası arasındaki kablolar kesinlikle ısı yalıtımının dış yüzeyinden geçirilmelidir. Kullanılacak kablolar ısıya dayanıklı yanmaz silikondan olmalıdır. Kablolar çekilirken sauna içerisinde görünmeyecek ve su ile temasın olmadığı noktalar seçilmelidir. Sauna sobası kullanımına göre seçilmelidir. Ev saunası mı yoksa daha büyük bir sauna için mi kullanılacağı önemlidir. Sauna sobasının çalışma periyotları ev için sadece kullanılacağı zaman açılmaktadır. Diğer saunalar için devamlı açık kalan ve ısı üreten bir soba gereklidir. Sauna sobasının gücü saunanın büyüklüğüne göre seçilmelidir. Sobanın kurulumu sauna içerisinde kapıya yakın olacak şekilde ayarlanmalıdır. Sobanın güç ayarı ev için üzerindeki panelden yapılabilir. Daha güvenli olması açısında sauna kumanda paneli dışarıya konulması riskleri azaltacaktır.

Havalandırma Sistemi

Sauna havalandırma sistemi içerisindeki kirli havanın dışarıya atılması ve temiz havanın içeri girmesi için oldukça önemlidir. Havalandırma işlemi ısının azaltılmasını önlemek için iki menfezden yapılmalıdır. Bir menfez ısıtıcının altında diğeri ise karşısında ve tavanda olmalıdır. Hava sirkülasyonu daha kolay sağlanacaktır. İçeri giren temiz hava sobanın içindeki volkanik taşlardan geçerek ısınacak ve odanın her yerine dağılacaktır. Kullanılmış olan oksijen miktarı az olan diğer menfezden dışarı atılacaktır. Hava sirkülasyonunu ve havalandırma sistemin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için sobanın üstüne su dökülerek odanın her yerindeki nem miktarının çok kısa bir süre içerisinde aynı olması ile anlaşılabilir. Sauna sıcaklığı isteğe bağlı olarak 80 ila 100 derece arasındadır. Nem oranı %5 ile arasında tutulmaktadır.

Sauna Kapısı ve Kumanda Paneli

Sauna kapısı genelde cam veya ahşaptan imal edilmektedir. Kasası ve menteşeler ısıya dayanıklı ahşaptan olmalıdır. Cam yapılan kapılar ısı izolasyonu yüksek olan cinsten seçilmelidir. Kapı için kilit sistemi anahtarlı olmayıp genelde mıknatıslıdır. Sauna kumanda paneli saunanın dışarısında duvara veya kontrol paneline monte edilerek kullanılır. Sauna ekipmanları içerisinde en önemli parçadır. Güç kaynağıdır ve sauna sıcaklığı, nemi buradan kontrol edilir. Acil durumlarda acil güç kesme devresi bulunur. Sauna kumanda paneli güç kaybı yaşaması durumunda otomatik olarak kendini kapatır. Her hangi bir oluşuz durum ile karşılaşmamak için kumanda paneli sadece uzman kişiler tarafından kullanılmalı ve düzenli olarak bakımı yapılmalıdır.

Saunanın Bakımı ve Temizliği

Sauna kullanımı içerisinde bakım ve temizlik oldukça önemlidir. Sıcak bir ortam olması sebebiyle bakteri ve mantarların rahatça üreyebileceği bir yerdir. Kullanım sıklığına göre en az hafta bir kere olacak şekilde saunanın her yeri dezenfektan su ile temizlenmelidir. Ayrıca aylık ve yıllık olarak bir gün boyunca kullanıma kapatılarak detaylı temizlik yapılmalıdır. Sauna giriş ve çıkışında duş alınmalıdır. Bakımı düzenli olarak yapılmalı ve alınan tedbirler gözden geçirilmelidir. Ayrıca sauna kumanda paneli acil durumlara karşı test edilmelidir. Yanmaz kabloları güvenlik açısından aylık olarak kontrol edilmelidir.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta