Sauna Yapımında En Önemli Etkenler

Sauna Yapımında En Önemli Etkenler

Saunalar günümüzde yorgunluğun ve stresin en büyük ilaçlarından birisi haline gelmiştir. Saunalar oluşturduğu oldukça ferah bir ortam olduğundan dolayı birçok da mükemmel özelliği bulunuyor. Ancak saunalar bazı zamanlarda yapımında dikkat edilmeyen etkenlerde dolayı sorunlar çıkabiliyor. Dolayısıyla www.cilekhavuz.com.tr sitesi tarafından yapılan saunalar son derece modern, ferah, görsel güzellik katarak müşterisini daima mutlu emek amacı içerisinde hizmetini sürdürüyor. İdeal bir sauna nasıl yapılır sorusu için de bu firma yaptığı çalışmaları ile göstermiş oluyor. Saunalar yapılırken mutlaka ve mutlaka dayanıklılığına ve emniyetli olmasına dikkat edilmelidir. Uzun yıllar bu saunayı kullanmak için de hem görsel anlamda hem de hijyenik anlamda en iyi malzemeler ile yapılmalıdır. Ayrıca bütün bu özellikleri barındırması yanı sıra uygun fiyatlar da olması da dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alıyor. Dikkat edilmesi gerekenler sırasıyla saunanın bulunduğu konum, saunanın boyutları, Karkas Konstrüksiyon, sauna sobası ve havalandırma sistemleri olarak sayılabilir.

Saunanın Bulunduğu Yer

Sauna yapımı için ilk dikkat edilmesi gereken şey kurulum yapılacağı yerdir. Bu bölgelerin tuğla veya betonarme tarzında malzemelerle zemini oluşturulmalı kesinlikle ve kesinlikle hazır panel ya da alçıpen kullanılmamalıdır. Sauna gibi ortamlar dayanıklılık açısından iyi olması gerektiğinden dolayı bu tür malzemelerin kullanımı yanlış bir davranış olacaktır. Sauna yapılacak ortam daha önceki zamanlarda betonarme bir odada yer alıyorsa bunun için de bütün yerleri sıva ile kaplanıp tabanı granit veya seramik mermer tarzında malzemeler kullanılmalıdır. Betonarme bir oda değil de kabin gibi bir yerde sauna yapmak için de iki adet duvar olması yeterlidir. Bu duvarlardan bir tanesi taze hava giriş çıkışı için kullanılırken sauna sisteminin yakın bir yerlerine duş sistemi, temiz ve kirli suyun çıkışları için tesisat sistemleri muhakkak olmalıdır.

Sauna’nın Boyutları Neye Göre Hesaplanmalıdır?

Bazı kişiler saunaları yalnızca kendi ihtiyaçları için yaptırmak isterken bazı kişilerde sauna sektörü kurup hizmet vermek için yaptırıyorlar. Dolayısı ile saunanın kişi sayısı ve boyutları yapıldığı amaca göre değişkenlik gösteriyor. Ayrıca gerçek amaca göre yapılan saunalar hacme bağlı kalacak şekilde optimum seviyede bulunacağından dolayı da ek bir masraftan kaçınmak mümkündür. Müşterinin talebine göre değişkenlik gösteren bu saunalar en küçük hali ile ev saunası adında tek kişi kullanımlık saunadır.

Karkas Konstrüksiyon Etkeni

Konstrüksiyon yan yana dizilen ızgara görünümlü ahşap çıtaların iki tarafına sunta ya da kontrplak yapıştırılarak ortaya çıkan ürüne verilen addır. Sauna yapımında dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur da konstrüksiyondur. Saunanın oturma –yatma yerlerinin, tavanının, duvarlarının ahşap konstrüksiyondan yapılması yüksek sıcaklıklarda veya sıcaklık farklarına dayanıklılık göstermesi sebebi ile yapımında önemli bir yere sahiptir. Ayrıca konstrüksiyon firma tarafından en iyi köknar ve muadili ağaçlarından üretimi gerçekleştiriliyor. Yapımı olarak da ilk önce 5x5 ya da 5x10 ölçüleri ile gereken boyda hem tavana hem de duvarlara takılır. Karkas aralığı mutlaka 50 santimetreden daha fazla olmamalıdır. Bu ölçü firma tarafından tavsiye edilmiyor.

Sauna Sobası

Sauna sobası da ev saunasına ve umumi açık saunasına göre seçimi yapılmasına dikkat edilmelidir. Bunun sebebi de evde kullanılan saunaların sadece saunaya girilmek istendiği zamanlarda kullanılmasındandır. Ev saunalarında sauna sobası yalnızca kullanıldığında devreye girmesine karşın umumi açık saunalarda sürekli olarak çalışıyor. Bu sebepten dolayı da sauna soba seçimi yapmak oldukça önemlidir. Ancak bilinmelidir ki sauna sobaları kaliteli yapılarda yer alması çok önemlidir. Aksi takdirde bazı sorunlar ile karşılaşabilmek mümkündür. Sauna sobaları kapının yakın bir tarafında bulunması yanı sıra ister kumandalı ister kontrol panelleri ile kontrol edilebilir.

Havalandırma ve Elektrik Sistemleri

Sauna yapımı malzemeleri sauna yapımı dışında hem havalandırma hem elektrik hem de diğer sistemlerde kullanılması daha uygundur. Kaliteli ürünlerden elde edilen havalandırma sistemleri ile ortamın oksijen düzeyini ve ferahlığını kolay bir şekilde elde etmek mümkündür. Saunalarda muhakkak bir çift havalandırma menfezine olmalıdır. Bu menfezinesin bir tanesi sauna ısıtıcısının altında olması gerekirken diğerinin de duvarda veya tavanda olmalıdır. Ayrıca kontrol panellerinden sauna ısıtıcısına aydınlatma armatürlerine kadar bütün elektrik sistemleri kesintisiz olarak yapılmalıdır.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta