Saunanın Sağlığa Yararları Nelerdir?

Saunanın Sağlığa Yararları Nelerdir

Buhar sayesinde vücut ısısını arttırarak terlemeyi sağlayan saunanın faydaları saymakla bitmez. Zayıflama deyince de insanların aklına gelen saunanın zayıflama dışında da bir sürü yararı vardır. Zayıflama üzerinde de etkisi olan sauna ter atımı yoluyla vücudun gevşemesini, bu sayede de zararlı toksinler ve kimyasallardan arındırır. Sadece bunlar değil, ayrıca cilt sağlığına, kas sağlığına, stres atmaya ve ruh sağlığına yararları olan sauna olduğundan daha çok rağbet görmesi gereken mekânlardan biri.

Sauna çok eski zamanlardan bu yana cilt hastalıklarına tedavi olarak kullanılan alternatif çözümdü. Cilt bakımına yardımcı olan sauna gözeneklerin temizlenmesi, hücrelerin yenilenmesi, damarları açması, kırışıkları azaltması açısından cilde fayda sağlar.

Saunadaki buharın sağladığı ısı da kas sağlığı açısından yağların yakılmasına katkıda bulunduğu için yararlıdır. Kan dolaşımının da artmasıyla vücutta oksijen dolaşımı arttırılır ve yağ yakımı da buna doğru orantılı olarak artar.

Saunanın ruh sağlığına faydası ve stres atmayı sağlaması da bilim adamlarının yaptığı çalışmalar sonucu onaylanan etkileridir. Saunadaki ısı sinir ve kasların gevşemesini sağlar, bunun yanında da kalp sağlığına da etki eder. Genel olarak stresin azalmasını kas ve sinirlerin hafifleyip rahatlamasına da bağlayabiliriz.

Ayrıca saunanın sağladığı gevşeme endorfin dengesinin düzenlenmesini sağlayarak gevşeme ve rahatlamaya hormonal açıdan da destek olur ve daha rahat, derin bir uyku çekilmesine olanak tanır.

Bunların hepsini bir kenara bırakırsak, sauna faaliyeti sosyal bir faaliyet olarak da kullanılabilir. Yani arkadaş veya aile ile yapılan sosyal bir aktivite halinde olabilir. Bazı ülkelerde stresli işlerden sonra sauna aktiviteleri düzenlendiği de görülmüştür. Sauna yapımı ve daha fazlası için hizmetimizi inceleyebilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta