Süs Havuzu Nasıl Işıklandırılır?

Süs Havuzu Nasıl Işıklandırılır

Bulunduğu mekâna zarafet ve güzellik katan süs havuzları, havuz mühendisliği kapsamında en etkili teknik uzmanlık gerektiren dal olarak kabul ediliyor. Bu anlamda, estetik faktörlere özel önem veren teknik, mimari ve görsel unsurların birleştirilmesi gerekmektedir.

Süs havuzları heykeller, çeşmeler, su gösterileri ve diğer çeşitli konseptlerle birlikte bulundukları mekânda muhteşem bir harmonik gösterinin oluşmasını sağlarlar. Bu nedenle bu harmonik görsel şölenine katkıda bulunması açısından, süs havuzu malzemeleri kategorisinde bulunan ışıklandırmanın doğru ve profesyonel eller tarafından yapılması gerekiyor. Bir süs havuzunun görselliğine katkıda bulunan en temel bileşen bu durumda ışıklandırma oluyor.

Süs Havuzlarının Işıklandırmalarının Çalışma Prensibi

Bir süs havuzunda bulunan su hacmini aydınlatmaya yarayan portatif bir ışık fikstürü, süs havuzu ışıklandırmasında kullanılır. Bu fikstür ışığın su geçirmez bir hale getirilmesi için gerekli bütün önlemlerden kaçınabilmek adına elektrik donanımlı olur. Işık, havuz kenarına monte edilen ve su hattının en alt noktasına kadar uzanan bir ışık şaftıyla aşağı eğimli olarak suya yansıtılır. Işık şaftından aşağı yönlü olarak hareket eden ışık, hava ve su sınırını geçer. Daha sonra su hattının altında bulunan ışık şaftından, şaft çıkışının altında ya da içinde asılı halde duran bir yansıtıcı yardımıyla havuza yansıtılır. Bu yansıtıcı, ışık difüzörü adını alıyor. Işık difüzörü, ışık şaftı ile çalışarak ışığın süs havuzu boyunca bir yayılma yapmasına imkân tanır.

Süs Havuzu Işıklandırma Armatürü Tercih Ederken

Süs havuzları, nemli ortamlar oldukları için korozyana karşı dayanıklılık sağlayan aydınlatma armatürlerinin seçilmesi gerekiyor. Su içinde kullanılacak oldukları için, elektrik akımı koruma faktörlerine yer vermeleri gerekiyor.

İstediğiniz tarzda bir süs havuzu yaratmak için, süs havuzu armatürlerinin belli bir estetiğe yer verecek kapasitede olmaları da önemli bir ayrıntıdır. Süs havuzu yüzeyinde yalnızca bir miktar ışık istiyorsanız, yüzer aydınlatma armatürü almayı düşünebilirsiniz. Bu yüzer armatürler uzun süre dayanır ve otomatik bir şekilde açılıp kapanmasını sağlayan fotosel sistemlerine sahiptirler. Biraz daha büyük bir süs havuzunun aydınlatılmasında, yüksek watt gücünü sağlayabilen armatürleri tercih etmeniz gerekecektir. İhtiyacınızı karşılayacak özelliğe karar vermeniz, sahip olduğunuz süs havuzunun büyüklüğüyle belirlenecektir.

Renk ve Özellik Seçimi Yapın

Süs havuzlarının ışıklandırmasında, renk ve tasarım önemli bir unsur olarak karşınıza çıkacaktır. Firmamız bünyesinde ihtiyacınızı karşılayacak şekilde farklı watt seçenekleriyle bulabildiğiniz armatürler, farklı renk seçeneklerine de yer veriyorlar. Kullanım ömürleri 50.000 saat olan bu süs havuzu aydınlatma armatürlerini, ışık kombinasyonları oluşturmak için kullanabiliyorsunuz. Zarif ve göz alıcı bir tasarımı süs havuzlarında elde etmenizi sağlayan full RGB özellikli renk seçenekleriyle birlikte, muhteşem bir görsel şölen yaratabilirsiniz. Geceleri de yeterli bir ışık elde etmenizi sağlayacak armatürlerin, bakım gerektirmemesi ise en büyük avantajınız olacaktır.

Büyük Süs Havuzlarının Aydınlatılması

Büyük açık süs havuzlarında, havuzun aydınlatılabilmesi için güçlü armatürlere yer verilmelidir. 20 wattlık armatürlerin kullanılması, elde edilecek ışık miktarının büyük boyuttaki bir süs havuzunu aydınlatma konusunda yeterli olmasını sağlayacaktır. Havuzdan gelen ışıkların, çevredeki binaları veya mekânları da aydınlatabilmesi adına yüksek wattlı armatürlere yer verilmesi gerekiyor. Geniş bir ışık demeti dağılımının sağlanabilmesi de bu aydınlatma armatürleriyle sağlanabilecektir. Böylelikle aydınlatma seviyelerinin, hiçbir karanlık nokta olmadan yükseltilmesine imkân tanınır. Seçeceğiniz armatür tipi de, karanlık noktanın kalmaması açısından size yardımı olacaktır.

Süs Havuzu Işıklandırmalarının Montaj İşlemi

Süs havuzu ışıklarının nasıl monte edileceği, seçtiğiniz ışığın türüyle farklılık gösterecektir. Kayan süs havuzu armatürlerinin montelenmesi gerekliliği bulunmaz, fakat bu armatürlerin sabit bir yerde tutulmasını tercih edebilirsiniz.

Bazı süs havuzu armatürleri kullanım ömürleri boyunca onları yerlerinde tutmayı sağlayan yerleşik parçalara sahiptirler. Bu yerleşik armatürlerin montajında, elektrik teknisyenleri tarafından profesyonel montaj yapılması gerekiyor. Dış güç noktası aracılığıyla yapılacak montaj işleminde, ışıklar için mükemmel yerleşimi tespit etmek gerekecektir. Doğru yerleştirme, ışıkların etkinliklerinde büyük bir fark oluşmasını sağlayacaktır. Işıkların iyi bir aydınlatma sağlaması için mükemmel noktanın bulunmasının ardından, süs havuzunun kısmen de olsa boşaltılması gereklidir. Işıklar dâhili güçte değillerse, ışıkları çalıştırmak için suya elektrik verilir. Işıklandırmanın daha göz alıcı olabilmesi için ve yeterli bir güç sağlanması adına süs havuzunun dış bölümüne bir dış mekan transformatörü eklenebilir.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta