Tek Başına Havuz Yapımı

Tek Başına Havuz Yapımı

Yüzmek yazın mükemmel zevklerinden biridir. En az miktarda malzeme ile kendi arka bahçenizde pastoral bir su vahası kurabilir ve yaz aylarının boğucu günlerini engelleyebilirsiniz. Doğal bir havuzda, bitkiler suyu oksijenle zenginleştirir, faydalı bakterileri ve enkaz tüketen diğer mikro organizmaları destekler ve kurbağalara, yusufçuklara ve diğer su organizmalarına yaşam alanı sağlar. Sonuç, inşa edilmesi nispeten ucuz olan güzel, ekolojik açıdan çeşitli bir sistemdir.

Kendi İmparatorluğunuzu Kurun 

Doğal bir yüzme havuzunun gider deliği oldukça düşük teknolojilidir ve bir kez kurulduktan sonra sadece bir miktar yönetim gerektirir. Bu nedenle her sonbaharda havuzu boşaltmak zorunda kalmayacaksınız, belki de havuzu yalnızca bir kere doldurma şansınız olacaktır. Havuz yapımı 

işleminin en kolay ve en ucuz yolu basitçe zeminde bir çukur açmaktır. Havuzunuzu istediğiniz kadar derinleştirebilirsiniz, ancak kilit nokta, havuza kolay giriş ve çıkış imkanı sunan kenarların eğimli olduğundan emin olmaktır. Geleneksel yüzme havuzlarının çelik bir çerçeve ile inşa edilmesinin ana nedenlerinden biri, duvarların dikey ve havuzun taban yüzeyine dik durmasını sağlamaktır. Eğimli kenarları olan bir havuz inşa ederseniz, çelik donatı ihtiyacını ortadan kaldıracaksınız. 

Bunlara Sahipseniz Havuzunuzu İnşa Edebilirsiniz 

  • Metal bir torna 
  • Harç 
  • Bir el arabası 
  • Taş 
  • Lateks boya 
  • Köpük kaya şelalesi 
  • Ortalamanın üstünde marangozluk becerileri 

Beceriler ve materyallerle donatılmış olsanız bile, bitmiş projenin neye benzeyeceği konusunda net bir fikriniz yoksa işi uzmanına bırakabilirsiniz.Tek başına havuz yapımı istiyorsanız havuzunuz için bir taban oluşturun. Yere yakın olacaksa, beton blok temeli dökün. Şelale yer seviyesinde olmayacaksa, işlenmiş bir ahşap temeli ile inşa edebilirsiniz. Temeli kurulduktan sonra, yapıyı tabana sıkıca oturan ağır bir gölet astarı ile hizalayın. Şelalenin su dönüş hattı havuz estetiğine yardımcı olmak için gizlenmelidir. Su geri dönüşü yapıldıktan sonra, köpük şelale parçalarını yerine yerleştirin. 

Dekoratif taşlar istiyorsanız, şelalenin ağzında sürekli su basamağına dayanabilecek bir alan bırakın. 

Bitkiler ve diğer peyzaj öğeleri, kaya temellerinin görünümünü yumuşatacak ve çevreye daha doğal karışmasını sağlayacaktır. 

Aydınlatma ve Diğer Dekor Ürünlerini Seçin 

Havuz için istediğiniz aydınlatma tipini düşünün ve onu yerleştirin. Destek için yapıyı metal torna ile sarın. Köpük yerleştirilip kurutulduktan sonra, ileride birikmesi için üstünü örtmek üzere harcı tel tornada katmanlayın. Havuz istediğiniz şekle ve yüksekliğe gelene kadar harç ilave edin. Daha sonra harcı çatlakları kesmek için mala kullanın, böylece havuzunuz yıpranmış kayalardan yapılmış gibi görünecektir. Projedeki son adım, lateks dış cephe boyası ile formasyonu kapatmaktır. 

Bir kendin yap havuz projesi, bir havuz müteahhitinin yardımı olmadan üstesinden gelinebilecek bir şey değildir. Yine de üstün becerilere sahip olduğunuzu düşünüyorsanız tüm işlemlere kendiniz devam edebilirsiniz. 

Evinizin En Eğlenceli Noktası 

Bir havuz kesinlikle bir göz alıcı ve mülkünüz üzerinde büyük bir eğlence ve eğlence noktası olabilir. Gizlilik, rahatlık ve kolaylık sunar. Mülkünüzde bir havuz istiyorsanız, her şey temel olarak havuz için yeterli alana ve bunun için ne kadar harcamaya istekli olduğunuzu gösterin. Tek sorunun havuzunuz için mükemmel yeri seçtiğiniz geniş bir alana sahip değilseniz, mülkünüzde yeterince yer olup olmadığını ciddiye almalısınız. Planınıza devam edip edemeyeceğinizle ilgili profesyonel tavsiyeler için profesyonellerden destek alabilirsiniz. Dikdörtgen havuzlar klasiktir ancak daha büyük yer kaplayabilirler. Yer kazanmak için, daha küçük alanlar için mükemmel olan oval biçimli ve serbest biçimli havuzları tercih edebilirsiniz. Mülkünüze bir havuz inşa etmek çok zorlu bir iştir. Tüm sıkıntılardan kurtulmak için hizmetlerimizi kiralayabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta