Temiz ve Yenilikçi Tuz Odaları

Temiz ve Yenilikçi Tuz Odaları

Tuz odalarıyla ilgili şifalı oldukları söylentisi geçmişten günümüze kadar ulaşmıştır. Tuz odaları mucizeler yaratmasını bekleyemeyiz ancak içerisinde bulunan bazı faydalı bileşenler sayesinde sağlıklı bir ortam oluşturur. Bu faydalı olduğuna inanılan tuz mağaralarının benzerleri yaşam alanlarına yapılarak tuz odaları geliştirilmiştir. Tuz mağaralarına benzetilerek yapılan tuz odaları sağlık yaşam merkezlerine, alternatif tedavi kliniklerinde kendilerine yer bulabilmektedir. Dünya da popülaritesi giderek artan tuz odalarına Türkiye’de de ilgi görüyor.

Tuz Odası Nedir?

Tuz odaları tıp dilinde haloterapi olarak geçer. Bu odaların en önemli özelliği odaların içerisinde bulunan tuz kristalleridir. Tuz kristalleri sayesinde odada tuz partikülleri solunur. Bu uygulamanın temeli tuz mağaralarına dayanır. Tuz mağaralarında olan olaylar taklit edilmeye çalışılır. Tuz partiküllerinin solunması söz konusu olduğu için solunum yollarının temizlenmesinde ve aynı şekilde solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır. Astım, bronşit, KOAH gibi rahatsızlıklara iyi geldiği biliniyor. Böyle faydaları olması tuz odalarına olan ilginin artmasına sebep olmuştur. Ancak ciddi rahatsızlığı olan kişilerin ya kullanmaması ya da dikkatli olmaları öneriliyor.

Tuz Odası Yapımı

Tuz odalarının yapımı için özel tuzlara ihtiyaç vardır. Tuz tercihi önemli olduğu için dikkatli seçilmelidir. Tuz odalarının yapımı için tuz partiküllerinin solunması sağlanmalıdır. Buda ayrı bir donanım ve çalışma gerektirir. Tuz odaları eve dahi inşa edilebilir. Özel cihazlar sayesinde tuz odalarından faydalanabilir. Tuz odası imalatı için kullanılan tuzların doğal olması gerekir. Sonradan beyazlatılan tuzlar yeterli verimi sağlamayacaktır. İnsanlar kendilerini deniz kıyısı gibi yerlerde daha huzurlu ve rahat hissederler. Bunun başlıca sebebi negatif iyonlardır. Şehir hayatı bu negatif iyonlara sahip olmadığı için biz bu rahatlama hissinden uzaklaşırız. Tuz odaları da tuz dolu olduğu için insanlara arzuladıkları o rahatlama hissini geri verir.

Tuz Odası Yapım Özellikleri

Tuz odası yapımı dünyada ve Türkiye de önemli bir sektör haline gelmiştir. İnsan sağlığını etkilediğini düşünecek olursak işin profesyonelce uzmanlar tarafından en kaliteli malzemelerle yapılması önemlidir. Tuz odası yapımı belli aşamalardan geçer. Öncelikle tuz odası yapılacak yer belirlenir. Yerin büyüklüğü genişliği darlığı gibi birçok faktörün incelenip alan planının çıkarılması gerekir. Bu alana en uygun nasıl bir tuz odası yapılabileceğine karar verilmelidir. Daha sonra tasarım özelliklerine göre yapının şekil verilmesi sağlanır. Tasarım özellikleri belirlenen tuz odasının projesi hazırlanır. Proje çıkarılıp onaylandıktan sonra proje için gerekli olan malzemeler temin edilir. Temin edilen malzemelerden sonra artık tuz odası inşaatına başlanır. Bu aşamalara dikkat ederek yapan bir firma çok başarılı bir tuz odası ortaya çıkaracaktır.

Tuz Odalarının İmalatında Kullanılan Malzemeler

Tuz odası yapmak için en gerekli parça bir jeneratördür. Tuz tedavisi yani tuz odaları için kullanılan ekipmanlara halojeneratörler denir. Havaya tuz partiküllerinin salınımını yapan cihaz bunlardır. Bu sebepten kaliteli bir jeneratör kullanmak çok önemlidir. Ortamın tuz miktarını ayarlayıp geri besleme yapabilirler. Tuz odalarında müşterilerin talebi doğrultusunda bazı aksesuarlar yerleştirilebiliyor. Örneğin tuz lambaları, oturacak yerler gibi aksesuar eklemesi mümkün oluyor. Bugün ise bireysel tuz odaları denilen odalarda yapmak mümkün oluyor. Tuz kozaları denilen bu yapılar mağaralarla aynı etkiyi yaratır. Tuz odaları için kullanılan başlıca malzemeler arasında jeneratörler vardır. Daha sonra tuz odalarının tavanı ve yeri tuz ile kaplanır. Bu odaya mağara görünümü veren önemli bir detaydır. Tuz yoğunluğunu ölçen bir sensor oldukça etkili olacaktır. Aydınlatma sistemleri ile sağlayan ferah bir ortam oluşur. En sonda dekor ürünleri eklemek mümkün oluyor.

Tuz Odası Maliyeti

Tuz odasının başarılı bir şekilde yapılabilmesi için firmanın izlemesi gereken adımlar vardır. Tuz odalarının yapımı ve hazırlığına kadar süreçte profesyonel bir ekibin çalışması ve kullanılan malzemelerin kalitesi maliyeti doğrudan etkiler. Bu sebepten tuz odası yaptırmak istediğinizde karşınıza farklı fiyatlar çıkacaktır. Tuz odasının büyüklüğü arttıkça fiyatta artış olacaktır. Kullanılan malzemelerin kalitesi ve güvenilirliğinin artması yine fiyata yansıyacaktır. Firma olarak oldukça kaliteli işlere imza atmış bulunuyoruz. Birçok tuz odası yaparak bilgi ve tecrübemizi arttırarak yolumuza devam ediyoruz. Kaliteli işler yapması yanında müşterilerine en uygun fiyatı sunmayı ve onları memnun etmeyi amaç edinmiş bir firmayızdır.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta