Terasa Havuz Yaptırmak

Terasa Havuz Yaptırmak

Yeterli genişlikte bir alan olduğu zaman güvenli ve sağlıklı şekilde teras alanına havuz yaptırılabilmektedir. Eski dönemlerde lükse kaçan bir hava türü olmasına rağmen, günümüzde geniş tasarım çeşitlerine bağlı olarak uygun fiyatlarda gerçekleştirilebilmektedir. Önemli olan kaliteli malzemelerin kullanılması ve doğru projelendirme ile hayata geçirilmesidir. Böyleceterasa havuz yaptırmak çok daha güvenli şekilde gerçekleştirilir ve uzun yıllar havuz kullanılabilir. Teras havuzlarının farkı döşemenin iç kısmına yapılamayacak olmasıdır. O yüzden mecburen döşeme tabanının üzerine tasarımı sağlanır.

Teras Havuzları İçin Kullanılan Özel Malzemeler 

  Genel olarak teras havuzları bitümlü cam tülü üzerinden tasarımı gerçekleştirilir. Bu konuda cam tülü kaplı demir levhalar ele alınır ve saydam plastik vernik üzerinden mavi renge boyanır. Standart projeler dahilinde derinlikleri genelde 90 ila 120 cm arasında değişkenlik gösterir. Bu durum havuzun tasarımının gerçekleştirileceği alan genişliğine ve havuzun projesine bağlı olarak belirlenmektedir. 

Yan kısımları için ise seramik karoları benzeyen taşlar kullanılır. Böylece zemine gerçekleştirilmiş havuz türlerine benzer şekilde tamamen rahatlıkla kullanılabilecek bir havuz tasarımı yapılabilmektedir. Özellikle uzman kadro ve doğru proje ile uzun yıllar muhafızlar güvenle kullanılabilmektedir. 

Kapalı ya da Açık Teraslar İçin Havuzlar 

Genelde eğer teras bölümünü havuz yapılacak ise kapalı bir alan tercih edilir. Tabii açık alana da tasarımı gerçekleştiren havuzlar oldukça fazladır. Bu durum isteğe bağlı olarak beklentileri karşılayacak şekilde farklı tasarımlar üzerinden ele alınır. Ancak eğer teras adına havuzun üstünü kapatmak isteniyorsa, bu konuda çardak tasarımları bir adım öne çıkmaktadır. Bu açıdan kullanılacak olan bitkiler çinko kaplı büyük saksılar içerisine ekilerek değerlendirilebilir. 

Terasa Havuz Maliyetini Etkileyen Unsurlar Nelerdir? 

Aslına bakılırsa teras için gerçekleştirecek olan havuzların, malzeme konusunda zemin havuzlarına göre pek farkı yoktur. Tabii burada zemin altı ve zemin üstü gibi durumlar ele alınmaz. O yüzden kazı çalışması gibi etmenler bulunmamaktadır. Genel olarak döşeme tabanı üzerine teras havuzu tasarımı yapılır. Bu konudaterasa havuz maliyetiaçısından fiyatları etkileyecek farklı unsurlar bulunmaktadır. 

  • Bitümlü cam tülü kaplı demir levhalar 
  • Plastik saydam vernik 
  • Seramik kareye benzeyen özel taş çeşitleri 
  • Havuz ölçüsü 
  • Temizleme filtreleri 
  •  Kullanması gereken motor 
  •  Özel aydınlatma sistemleri 

Bu gibi etmenler teras için gerçekleştirecek olan havuzlar konusunda maliyeti etkilemektedir. Ancak eski dönemlere göre günümüze çok daha uygun fiyatlarla, sağlıklı şekilde uzun yıllar kullanılabilecek teras havuzları yapılabilmektedir. 

Teras İçin Havuzla Beraber Farklı Eklemeler 

  Teras alanları boyutlarına ve yapılarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. O yüzden teras havuzu için ele alınacak proje büyük öneme sahiptir. Mutlaka alana uyum sağlamalı ve fonksiyonel bir kullanım imkanı vermelidir. Örneğin teras alanı çok geniş ise bunu bölmelere ayırarak değerlendirmek gerekir. 

Örneğin yemek yeme alanı bırakılabilir ve ocak yapımı sağlanabilir. Üstelik teras havuzu ile beraber bu etmenler aynı malzeme üzerinden ele alınabilir ve güzel bir görüntü oluşturulabilir. Tabii alternatif olarak ocak yerine barbekü tasarımı da havuzun yanında ele alınabilir. Ek olarak oturup dinlenebilecek ve sohbet edilebilecek alanlar da yaratılabilir. 

Farklı Projelendirme ile Teras Havuzları 

Teras alanlarının büyüklüğüne ve şekline bağlı olarak pek çok değişik tasarım üzerinden teras havuzları proje haline getirilmektedir. Bu konuda kaliteli malzeme yapıları ve uzman kadromuz ile sizlere en iyi havuz projesini sağlamaktan gurur duyarız. Doğru teknik yöntemler ve alana en uygun teras havuzu için, sitemiz üzerinden bizimle iletişim kurabilirsiniz. Tarzınıza hitap eden ve sağlıklı şekilde kullanabileceğiniz pek çok tasarım adına sizleri bekliyoruz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta