Türk Hamamı Malzemeleri Nasıl Seçilir?

Hamam

Osmanlı döneminden bugüne kadar süregelen hem kültürel hem de tarihi bir yapı olma özelliği taşıyan Türk Hamamı'nın inşa edilmesine oldukça özen gösterilmelidir. Yapım aşamasının ilk anından son anına kadar kaliteli türk hamamı malzemeleri kullanılarak titiz bir şekilde çalışma yapılmalıdır.

Hem ticari kullanım hem de kişisel kullanım için ayrı ayrı itina gerektiren hamam inşasında iyi bir profesyonel hizmet alma adına www.cilekhavuz.com.tr adresimizden bize ulaşabilirsiniz.

Türk Hamamı'nın Önemi

Yalnızca yıkanmak için kullanılmayan Türk hamamı, kişiye fiziki ve ruhsal anlamda da sağlık aktması açısından büyük önem arz etmektedir. Hem bedenen hem de ruhen arınmak için ciddi manadayararlı olan bu yapıların mimarisinin son derece iyi ve güzel olması gerekir. Yapı Proje aşamasındayken tüm bu özellikler dikkatle irdelenmelidir.

Türk Hamamı'nın Sağlık İçin Yararları Nelerdir?

  • Cildin taze ve genç kalmasına yardımcı olur.
  • Astım, soğuk ve alerjik hastalıklar sebebi ile oluşan sinüslerdeki tıkanıklıkların azalmasını sağlar.
  • Stresi azaltarak vücudun hafiflemesini ve gevşemesini sağlar.
  • Kas ağrılarını gidererek eklemlerin açılmasına fayda sağlar.
  • Toksik maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
  • Lenf sistemi temizliği yapar.
  • Ruhsal anlamda arınma sağlamaktadır.
  • Kan akışının hızlanmasını sağlayarak metabolizmanın düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Türk hamamı yapım aşamasında önem arz eden diğer bir konu ise ısıtma sistemleri ve havalandırma sistemleridir. Uzman kadrosu ve hamamlar için kaliteli malzemeleri ile birlikte Çilek Havuz, hem ısıtma hem de havalandırma sistemlerinin montaj işlemlerini en iyi şekilde gerçekleştirmektedir.

Türk Hamamı İnşasında Önemli Olan Faktörler

  • Bütün projenin tüm aşamaları tek bir elden çıkmalıdır
  • Hamam genel anlamda sert bir yapıya sahip olmalıdır
  • Hamamın yapım aşamasında kullanılan mermer gözenekli olmamalıdır
  • Az bir oranda derz kullanılmalıdır
  • Su kanalları özel olarak projelendirilmelidir
  • İdeal bir kurna ve musluk yükseliği olmalıdır
  • Göbek taşı için kullanılan ısıtma sistemi oldukça iyi olmalıdır
  • Yeterli derecede havalandırma sistemi bulunmalıdır
  • Mermerlerin ısıtılması doğru bir şekilde yapılmalıdır
  • Türk Hamamı Yapım Aşaması

Anadolu'nun çok eski tarihlerinden bu yana kullanılagelen Türk hamamlarında muhteşem bir ısıtma sistemi ve hijyen bulunmaktadır. Binlerce yıllık bir tarihe sahip olan hamamlarda bile bu özelliklere rastlanmaktadır. Isıtma sisteminin yapımı tamamlanan hamamlar, daha sonra mermer ile kaplanmaktadır. Seramik tarzı malzemeler yalnızca dekor amacıyla kullanılmaktadır. Hamam dizayn edilirken ısıya dayanıklı olan malzemeler kullanılarak, uygulama yapılırken bu özelliklere dikkat edilmelidir. Göbek taşı, oturma ve kurna dizaynının yapılmasının ardından ısıtma sisteminin dizeyn aşamasına geçilir. Isıtma sistemi yapılan yerlerde mermer kullanılır. Şekilsel dizaynın tamamlanmasının ardından üst kaplama için malzemeler seçilir. Hijyenik bir ortam için döşeme malzemesi seçimi son derece önem taşımaktadır. Hamam yapımında kullanılacak olan kaplama malzemesi gayet hijyenik olmalıdır. Eğer kaplamalar hijyenik olmazsa sağlığa zararlı kirlenmeler meydana gelecektir. Mermer seçimi yapılırken hem ısıya dayanıklılığı göz önünde bulundurulmalı hem de buna uygun bir dizayn yapılmalıdır. Bu işlemde çilek havuz sizin için en ideal yer olacaktır.

Türk Hamamı Isıtma Sistemlerinde Sıcak Su İle Isıtma ve Elektrikli Isıtma

Türk hamamının ısıtma sistemi iki çeşittir. Bunlar, sıcak su ile ısıtma ve elektrikli ısıtmadır. Oldukça yüksek sıcaklık sağlayan sıcak su ile ısıtma sisteminin maliyeti son derece düşüktür. Sıkça tercih edildiği yerler, sosyal tesisler ve otellerdir. Isı yalıtım levhasında ısıtma borusu gezdirilip, her noktaya ısı ulaşımı gerçekleştirilir.

Sıcak su ile ısıtma sisteminde kullanılacak olan malzemeler kaliteli olmalıdır ve montaj işlemi profesyonel bir ekip aracılığı ile yapılmalıdır. Çilek Havuz Birçok Türk hamamı projesinin sıcak su ısıtma sistemini başarılı bir şekilde uygulamıştır. Elektrikli ısıtma sistemlerinin avantajı, daima ısıtma gerektirmemektedir. Sıcak su sağlayamayan tesisler ve kişisel kullanımda tercih edilen bir sistemdir. Hamamı kullanmadan belli bir zaman önce sistemin açılması yeterli olmaktadır. Kullanım şekline ve bölgeye göre yapılacak olan hesaplama ile birlikte ısıyı sağlayacak kablolar, göbektaşına, sırt ve oturma bölgesine döşenmektedir.  Oldukça ekonomik ve kontrolü sağlanabilen bir ısıtma yöntemlerinden biridir. Doğru güç uygulandığı takdirde dilediğiniz her bölgeye ayrı sıcaklık değeri verebilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta