Türk Hamamı'nın Kaliteli Olduğunu Nereden Anlarız?

Türk Hamamının Kaliteli Olduğunu Nereden Anlarız

Tarihi Antik Roma devrine kadar uzanan hamamların şekilleri ülke ve kültürlere göre değişiklik gösterir, hamamlar da yalnızca Türk veya Osmanlı devletlerince kullanılan yerler değillerdir. Ayrıca hamamlar sadece yıkanmak için gidilen mekanlar olmak bir yana, sosyal aktivitelerin de sıcak veya soğuk su kullanılarak yapılan değişik aktiviteler, masajlar veya eğlenceler gibi sosyalliğe uyumlu yerler olarak tasarlanır. Zaten bir hamamın kaliteli olup olmadığını anlamak için bölümlerine de bakarız.

Kaliteli bir hamam demişken bir Türk hamamının kaliteli olup olmadığını nereden anlayacağımıza geçelim. Dediğimiz gibi kaliteli bir hamamı bölümlerinden yola çıkarak da anlayabiliriz zira kaliteli bir hamamda sosyal etkinlikleri de dahil eden bölümler bulunmalıdır. Hamamlarda bulunması gereken bölümler soyunma bölümü, yıkanma bölümü ve ısıtma bölümüdür. Bu bölümlerin ideal özelliklerinden bahsetmek gerekirse; soyunma bölümü hem yıkanmadan önce, hem de sonra kullanılan, değişik şekillerde dizayn edilebilen ve genelde birkaç kişinin dinlenmesine olanak sağlayan büyük bölümlerdir. İnsanların uzanması ve dinlenmesi için şezlong veya sofalar bulunur.

Yıkanma bölümü de ortalama 5 kişinin uzanmışken sığabileceği büyüklükte yapılan, ortasında sehpa biçiminde yüksek mermer bir bölümün bulunduğu, üstünde yatılıp ter dökülen yer olan göbek taşının bulunduğu yerdir. Hamam kaliteli ise insanlar yıkanmak için sıra beklemez, yani her kişiye özel bir kurna bulunur. Ek olarak kurnalarda hem sıcak hem soğuk su dağıtımı yapılması da önemli bir unsurdur.

Diğer bir bölüm olan, külhan bölümü diye de tabir edilen ısıtma bölümü hamamların en dikkat edilmesi gereken bölümüdür. Bu bölümde ateş yakılarak göbek taşı ısıtılır. Dumanın sağlıklı bir şekilde dışarıya atılması ve insanları rahatsız etmemesi oldukça büyük bir önem taşır.

Diğer Blog Yazıları

Merak Edilenler

E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta